Träning, vikt & sånt!

Jag har inte velat göra ett tränings schema. Jag skulle tro att det får mej att känna mej för låst och visst jag skulle säkert följa det till en början, men hur länge? 🙂 Nä jag känner mej själv. Det är ungefär som att ha godis hemma…det GÅR INTE. Jag har inte karaktär nog att veta att det ligger godis i lådan och bara låta bli det, nä det går inte. Så det gäller att inte ha godis hemma helt enkelt. 😀


Jag har istället lovat mej själv att försöka göra något varje vardag. Promenader, Orbitrek eller övningar. Denna vecka har det gått ganska bra. Ett riktigt träningsschema kanske kommer framöver.

Måndag: Orbitrek 20 minuter

Tisdag: Plankan 3 set x 40 sek på tå, Benböj 3 set x 10 rep (+ djupa benböj 3 set x 10 rep, vet ej vad det kallas för), Utfall 3 set x 10 rep. Vikt på skivstången 15 kg.

Onsdag: Promenad med barnen i syskonvagnen, 35 minuter.

Torsdag: Endast en promenad på 10 minuter. (med enkelvagn)

Fredag: När tjejerna sover så ska jag göra en repris av tisdagen. 😀

Om jag sträcker på mej så försvinner nästan degen… 😉

Vikten står däremot och bara stampar tycker jag. Jag går bara ner några hg/vecka. Känns jobbigt. I lördags vägde jag 64,7 kg och jag tror inte att det har hänt så mycket under denna vecka. Jag har ju fuskat med tårta och godis även när de inte var lördag, så jag får skylla mej själv. Vägning i morgon igen.

Det regnade på vår promenad i onsdags, mysig lerväg va? 😀

Mina sötaste tjejer somnade!

Jag vill TACKA er alla som tittar in och skriver så fina kommentarer här. Jag tycker att jag är dålig på att tala om det, men jag blir verkligen jätteglad för era fina kommentarer om barnen, huset, vardagen osv. TACK för allt pepp om vikten också, det betyder mycket. Mer än ni tror.

En RIKTIGT skön fredag önskar jag er alla!

13 comments

 1. CiliaH says:

  Heja dig vännen! Du är duktig, själv har jag inte gjort något övehuvudtaget denna vecka och det ska få fortsätta så men på måndag är det till att ta nya tag och komma igång ordentligt igen. Annars försvinner ju aldrig de sista kilona!

  Mmmm, mysig lerväg att klafsa på, men det blir ju lite tyngre att gå och det är ju positivt 😉

  KRAM

 2. Katarina says:

  Nu får du lov att berätta vad plankan är för något? Jag har inte vågat fråga tidigare eftersom jag antagligen framstår som en komplett idiot, men nu måste jag få veta…..

 3. razzel says:

  Ha ha du kör samma knep som jag framför spegeln ; ) Armarna uppåt så blir magen mindre och brösten nästan som jag minns dem innan amning av tre små ; )

 4. Theres says:

  Heja Helena. Hejaa!! Du är en riktig kämpe! Jag ska också börja träna. På måndag.. eller nästa 😉

 5. Linda says:

  Hej Helena. Jag har läst din blogg ett tag nu och tycker det är så spännande att läsa det du skriver, jag är från sundsvall men bor numera i Stockholm. Jag har precis som du fått barn i maj och har oxå kämpat med mina gravidkilon 🙂 Har nu äntligen lyckats gått ner dom plus några till men än finns det några kvar, så jag hejar på dig att du oxå ska lyckas. Det kommer du att göra. 🙂 Ha det bra!

 6. Ida says:

  Men hallå! Du är ju liten och som det ser ut nyss fött barn.
  Jag har en dotter på 1½ år och är fortfarande sjukt degig.

  Jag sökte på lantliga kök och fick upp din blogg.
  Mycket fint!

 7. A House With A View says:

  Vad duktig du är Helena! Jag har helt kommit av mig här, har inte kommit igång med träningen efter en förkylning så här känns degigt värre för tillfället, fniss.

  Många söndagskramizar aka

 8. Johanna says:

  Du är helt grym!! Nästan så att denna tjockis får lite inspiration! 😉 Jag måste ta itu med vikten jag med..klagar mest bara och så gör jag inget åt det. 😀

  KRAMAR!!

 9. Helena says:

  Katarina: Hej på dej! Jag visste inte heller vad plankan var för bara ett år sedan. 🙂 Det är en magövning för att stärka den inre magmuskulaturen. Jag har skrivit om den tidigare (och även länkat till bilder som visar hur man gör). 🙂 Se länk: http://blogg.helenashem.se/?p=4474 KRAM

 10. Helena says:

  Linda: Vad glad jag blir att du tycker att det är kul att vara inne och läsa om allt jag skriver! 🙂 GRATTIS till dej som har tappat alla gravidkilon (+ några extra). Bra jobbat. Hur mycket gick du upp? Ja jag kommer också lyckas…tror jag! 😀 men segt går det…! Ahhh! KRAM

 11. Linda says:

  Med mitt första barn gick jag upp 20 kilo och nu med andra gick jag upp 15 kilo. Klart du kommer att lyckas tappa alla kilon. 🙂 Jag hejar på dig. KRAM

Lämna ett svar