Sol, Dop & Muffinsbak!

Hej hej!

Vilken underbar helg vi har haft, eller hur? Oj oj oj vad jag älskar värmen och solen, mer sånt till folket! 🙂

Vårt plommonträd blommar så fint!

Vårt plommonträd blommar så fint!

VIKT rapport. Jag vägde mej i morse och efter helgens bravader så är det ett under att jag inte har gått upp i vikt…fantastiskt nog så har jag lyckas med att gå ner! Men jag har tagit långa promenader (50 minuter eller längre) nästan varje dag samt -nästan- inte ätit godis eller snacks.

Fredag: Tårta på avslutning på Babysången som vi har gått på fredagar.  (jag tog bara kaffe) Lördag: Dop med smörgåstårta, kakor, muffins…jag åt, men lite! Söndag: morsdag med tårta x 2. Jag tog en liten bit både hos mamma och svärmor. Gick en timmes promenad och målade även på ladan! 🙂

Reslutat: -1,1 På två veckor så har jag resultatet: -2,1 kg, underbart!!! Bara 3-4 kg kvar.

Utanför kyrkan. Foto: Gustav

Naturen alldeles utanför kyrkan. Foto: Gustav

BETTY VIOLA SALLY

DOP. Betty döptes på lördagen i en liten mysig träkyrka från 1600 talet i samma fina dopklänning som hennes pappa döptes i. Dopet var jättefint och allt gick så bra. Jag trodde nog att min dotter skulle bli lite sur när prästen skulle ta henne, men allt gick över förväntan. Hon var på ett strålande humör. Vår lilla söta prinsessa! 🙂 Prästen var verkligen bra och kantorn kände vi ju sedan förut, eftersom det är hon som leder Babysången.

Foto: Gustav

Foto: Gustav

Tyvärr så kunde inte moster Johanna komma eftersom hon var i Grekland. Faster Johanna med familj kunde inte heller komma eftersom det när som helst ska komma 2 kusiner. En liten flicka OCH en liten pojke!!! 🙂 Ska bli så spännande.

Efter dopet så åt vi smörgåstårta och njöt av solen hemma hos oss. Till kaffet så hade jag bakat två sorters muffins. Riktigt goda faktiskt.

appel

Jag hade gjort i ordning en tipsslinga med 10 Betty frågor som vi satt upp kring vår gård. Mormor och farmor kom på delad första plats med 7 rätt. 🙂

Här kommer de rätta svaren:

Betty vägde 3 104 gram när hon föddes och hon var 47 cm lång. Hennes föräldrar var på BB 13 minuter innan hon föddes. Namnet Betty betyder Guds boning. Namnet Sally kommer från Helenas farmor. Namnet Viola kommer från Jockes mormor. Betty har 4 kusiner (alldeles snart blir det 6 kusiner). Prästen som döpte henne heter Sten Jernkrook. Bettys 2 allra bästa sånger är; ”Pappa och mamma” och ”Imse vimse spindel”. Och slutligen så föddes  Betty 17 dagar före utsatt UL tid! 🙂

soffa1soffa2

I höstas när Plantagen reade ut deras trädgårdsmöbler så fyndade jag denna underbart vackra och sköna soffa. Dynor från Rusta.

Jag KAN baka, jag är inte rädd! 😉 Men det blir inte alls ofta som jag gör det. Varför? Nja…det är så tråkigt och sedan så är jag inte överfötjust i bullar heller. När mina söner var små så bakade jag oftare eftersom det var roligare när de var med! För er som vill och tycker om att baka så kommer här recepten:

Äppelmuffins med havretopping

appelmuffins

14 portioner. Stora formar. 6 st/plåt

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
Socker
Kanel

Topping:
75 g smör
3/4 dl strösocker
2 dl havregryn


Topping: Smält smör, blanda i socker och havregryn.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ner vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Doppa äppelklyftorna i kanel blandat med lite socker. Stick ned ett par klyftor i varje form. Strö på toppingen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 min


Helenas chokladmuffins

choklad-muffins

15 portioner | Normalstora formar, 12 st/plåt


4 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
25 g smält margarin
50 g Marabou Dubbel Nougat choklad
50 g Rainbow Hasselnöts choklad
Kakaopulver

Glasyr:
100 g Philadelphiaost
1 dl Florsocker
Chokladsmulor (eftersom det var dop så tog jag strössel med nallar och blommor samt blandade röd karamellfärg i glasyren för att på en rosa färg.)


1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. (Alla utom chokladen).

2. Vispa ägg och mjölk.

3. smält smöret och tillsätt det sedan i ägget+mjölken. Sedan häller du det över i skålen med de torra ingredienserna. Blanda.

4. Skär chokladen i små bitar och blanda den sedan ner i smeten.

5. Skilj på smeten. 50/50 i två olika skålar. Tillsätt kakaopulver i den ena smeten.

6. Börja med att fylla muffinformarna. Först med ljus smet och sedan med den du satt kakaopulver i.

7. Grädda i 225°C i mitten av ugnen i 8-12 min.

8. Låt muffinsarna kallna i en 1/2 timme.

9. Blanda Philadelphiaosten och florsockret. Glasera muffinsarna med glasyren. Till sist lägger du lite chokladsmulor på toppen av glasyren. (ELLER vad man nu ville ha, jag tog barnströssel)

——-

Baka, pussa dina barn, gosa med din sambo, städa, jobba, ligg i hammocken och läs en bok, möblera om, blogga, ta en promenad med hunden i skogen, sitt på en uteservering och drick en kall öl, lyssna på din favoritmusik -högt, ring din mormor och prata bort lite tid, måla om huset, gräv i trädgården -kort och gott; Gör det som får dej att MÅ BRA! 🙂

Nu så ska jag ta hand om min busiga dotter, som håller på att käka upp sin sko, hon ska få lunch och sedan ska vi ut och gå med vagnen. Sånt får mej att må bra!

KRAM

12 comments

 1. Helena says:

  Det är så härligt med dop!!! Vilka underbart smarriga muffins, nu blevv jag sugen! Grattis till viktminskningen! Ha en härlig måndag! Kram Helena

 2. alegniinoffice says:

  hej helena! tittar in hos dig o beundrar dina fina bilder igen en gång. jag som alltid varit en stadsflicka får nästan lust att flytta ut på landet när jag ser hur gemytligt ni har det i dina trakter!
  vackra bakverk har du också åstadkommit, o duktig jobbat med viktminskningen. jag vågar inte gå på vågen just nu, för helgens fyra studentkalas har säkert lämnat sina spår… måste se till att hoppa bort allt överflöd på rockkonserten imorgon 😉
  kram
  ingela

 3. Sofia says:

  Men jisses vilka fina bilder du har tagit!!:-) Vad skönt att dopet gick bra och vilket makalöst fint väder ni fick, tur där:-). Kul, då fick man veta lite mer om Betty, hihi. Grattis till viktminskningen oxå, här ligger man i som 17 inför beach 2009, men det händer inte så mycket, bara muskler, men jag får väl vara nöjd med det;-). Hoppas grannpartajet var skoj!!:-) Kramis Sofia

 4. Kamomilla says:

  Hej!
  Oj så mycket spännande läsning du bjuder på! Vad skönt att ha dopet över också, och att allt gick bra! 🙂

  Grattis till viktminskningen. Jag har inte vägt mig sedan helgen men jag är rädd att jag nog har haft ett litet bakslag… Men det gör inget, nu tar jag mig i kragen. Inte lätt när man har en duktig matlagningsivrig man i huset!!

 5. CiliaH says:

  Ja visst är den söt poolen 🙂 (Utöver de som sitter i den då hihi) Jag köpte den på BR och är mycket nöjd med den. Känns lite roligare med taket och de lösa figurerna än bara en ”vanlig” liten pool.

  Kram

 6. Anna says:

  Hej!
  Underbara bilder!!Vilken bra kamera du verkar ha!
  Muffisarna ser så goda ut!!Ska spara recepten!
  Vad duktig du är som gör av med kilon!
  Ha en fin vecka!
  Kram Anna

 7. Lotta says:

  Hej söta du!
  Det var länge sedan jag har hört av mig… har haft så fullt upp med allt inför reportaget,möbelrenovering occh resande 🙂
  Du, gud vad kul att Aftonbladet kommer!!!! Ditt hem är helt makalöst idylliskt, oroa dig inte!!! Det kommer att bli så fint! Helt säkert!
  Ha en bra vecka, kram Lotta

 8. Vita Nyanser says:

  Vad mysigt med dop, åh det var längesen…. Bra kämpat med dina kilon! Jag försöker lite jag oxå, men bara att hålla mig från godsaker på kvällarna (då jag älskar att mysa) och ta promenader, det brukar ge resultat. Nu börjar snart jordgubbstider, melon och andra goda frukter, lite lättare då.

  Vilka underbara bilder på din omgivning, förstår att du njuter!

  Ha en skön dag!
  Kram L-L

 9. Johanna says:

  Åh vad less jag blir! Jag hade skrivit en HEL NOVELL här. Om dina inlägg den senaste veckan, om Grekland, om Zigrid, om ALLT! Sen så skickade jag det och då stod det att jag inte fyllt i mailen och så försvinner ALLT. Känns inte som om jag vill sitta och skriva 1000 rader igen. Jobbigt. Blä. Dum blogg du har. Nu får du ingen vettig kommentar. Skyll dig själv. 😉 Betty, Linus och Gustav får en puss från moster iaf.

 10. Anne says:

  Vad duktig du är med vikten, go girl…..Oj vilka härliga bilder på alla bakverk. Klart att mormor och farmor skall ha mest rätt förutom ni hihi.

  Kramis Anne

Lämna ett svar