Vackra hus & omgivningar

Jag älskar att vara mammaledig!

Idag tog Betty och jag en skogspromenad till badstranden. Underbart!

promenad-hus

Se vilket helt underbar litet hus som vi går förbi på väg till stranden!!! Idylliskt, eller hur? Familjen använder den som sommarbostad.

Men Betty och jag hamnade lite fel i skogen så det blev en extra lång promenad… typ dubbelt så lång. Ha ha ha. För att försvara mej själv så kan jag tala om att jag inte kommer härifrån trakten (som min sambo gör) och jag har endast gått skogsvägen till stranden 2 gånger och aldrig själv…

…sååå när jag såg ett helt gäng med ungdomar som hade slagit upp en massa tält och tänt en brasa så blev jag förvirrad. Skulle man ta höger? Jo så var det nog…

Hjälp, skulle vi bli påsprungna också?

Hjälp, skulle vi bli påsprungna också?

och vi gick och gick och jag började känna att nu går vi åt helt fel håll. Ska jag vända? Nä…det kändes tryggt att följa skoterleden också, ville helst inte vika av. Men tillslut så bestämde jag mej för att det fick bära eller brista.

promenad-vag

Jag tog vänster, även fast skoterleden fortsätter till höger.

Betty låg och hade det bra med myggnätet på.

Betty låg och hade det bra med myggnätet på.

Mysig väg…men undrar vart jag hamnar nu?

Jaaaa jag ser asfalt!

Jaaaa jag ser asfalt!

promenad-e4promenad-camping1

Väldigt bra med skyltar för en person med dåligt lokalsinne (läs Helena)! 🙂

Äntligen framme på stranden!

Äntligen framme på stranden!

Betty gillade stranden, även fast hon tyckte att det var lite kallare än på Kreta!

Betty gillade stranden, även fast hon tyckte att det var lite kallare än på Kreta!

Eftersom det tog dubbelt så lång tid på grund av min lilla omväg så ringde jag till min kära sambo och frågade efter skogsvägen hem. Han var på gymmet och lyfte skrot och var inte direkt pratsugen. (Man ska inte prata på gym enligt honom, man är där för att träna punkt slut.)

”Vart är det man ska gå in i skogen för att komma rätt” frågade jag min sambo.

”Ja, vadå! Det är ju bara att gå in nån väg så hamnar du ju rätt tillslut” svarade han snusförnuftigt

”Jo, men ja vill gärna komma rätt på en gång så det inte tar så lång tid hem” menade jag.

Jag fick en väldigt bra beskrivning mot några skogsvägar som jag INTE skulle ta…men hamnade rätt tillslut! 🙂 Efter någon timme så ringde han och frågade om han skulle skicka ut helikoptern eller om jag var hemma…lustig han var då!!! 🙂

promenad-skylt-hem

Jag kände mej trygg direkt när jag såg att jag hamnat på skoterleden igen! 🙂

Jag måste ju visa er alla andra vackra hus som jag går förbi också. På VÅR BACKE så finns det tre hus, vårt är längst upp. Backen bredvid så är det också tre hus (fyra om man räknar med sommarbostaden).

promenadhem-hus

Här är fotat från andra backen och zoomat mot grannens jättefina röda hus och vårat vita hus.

Ser ni vårt vita hus? och även ladugårdstaket skymtar.

Ser ni vårt vita hus? och även ladugårdstaket skymtar.

SÅ! Nu fick ni följa med mej på mitt lantliga äventyr i dag! 🙂 Nu blir det lite bebisgos innan vi ska hämta storebror från skolan och sedan är det dags att börja med maten. Idag blir det Spaghetti och köttfärssås. Enkelt och gott.

KRAM

7 comments

 1. Anne says:

  Haha sitter här och ler åt din berättelse…Jag som har super lokalsinne hihi och maken är värdelös och för inte prata om min pappa som var i skogen en gång och plockade svamp och fick lifta med glassbilen. Vilken härlig strand kan tänka mig att det är jättehärligt när det är varmt och gott. Här har det regnat och blåst hela dagen. Ser att ni har haft det härligt i alla fall.
  Kramis Anne

 2. Sofia says:

  Tack fär rundvandringen:-) Vilken idyll du bor i Helena! Ja på dagen iaf, hihi, annat tycker jag nog på natten *fniss*. Och Betty är ju sååå söt!!:-) Tänk när man hade en sån där liten tjej o gosa med. Nu är hon också kramig…ja om jag kramas först alltså, men inte så som små bebisar är *saknar*. Jaja, man får väl barnbarn nångång får vi hoppas…livets efterätt sägs det ju!:-) Ha det gott, tack för alltid så gulliga kommentarer hos mig. KRAM Sofia

 3. Jenny says:

  Hej Helena!
  Åh vad roligt att få se bilder från dina omgivningar o din skogstur!! (du lär ju ha bränt en hel del kalorier iaf;))Ni bor så himla mysigt o vilken härlig sandstrand:)

  Vilken bra bild på Betty, vilket litet charmtroll!

  Blev ingen cykling för mig, ska försöka komma ut i helgen:)

  Ha en jättebra helg,
  Kram Jenny

 4. Linda says:

  Härlig promenad….. riktigt mysigt inlägg, och du… det var ju skoj att du skrev fel först…. njuta av din man…. hihihi….. vi har haft det jättehärligt, det finns en reserapport inne hos mig nu!

  Kram kram

Lämna ett svar