Gustav 14 år

GRATTIS GRATTIS GRATTIS till min fjortis! 😀

För 14 år sedan så föddes min lilla kille och så här gick det till.


Förlossningsberättelse: Jag blev gravid trots att jag hade spiral och när spiralen togs ut så sa de till mej att det var 50% risk att det skulle bli missfall, så vi var väldigt oroliga på grund av detta. Dessutom tog jag cellprov som visade sej ha cellförändringar… Jag var 23 år, väntade mitt andra barn och hade gått upp ca 25 kg. Jag kände mej tung och redo att föda min bebis, datumet var satt till 26 februari men eftersom jag var SÅ stor så trodde alla att jag skulle få minst en månad tidigare, t o m barnmorskan.

Gustav på BB 1996

4 dagar tidigare, torsdagen den 22 februari 1996 så vaknade jag 3.30 av värkar, som inte var så starka men ändå höll mej vaken. Väckte pojkarnas pappa ca 4.00. Vattnet gick en kvart senare och var ljusbrunt. Ringde efter barnvakten -mormor- som kom och senare lämnade hon storebror Linus (nästan 3 år gammal) på dagis. Vi tog taxi till BB och var framme vid 5.00. Eftersom fostervattnet var färgat så tyder det på att bebisen hade bajsat där inne och därför krävdes det extra bevakning för att se att han mådde bra. En skalpelektrod fästes därför på hans huvud. Jag använde ingen smärtlindring alls. Hade så dålig erfarenhet av lustgasen så jag tog inte den heller. Krystvärkarna började 7:15 och 7:20 föddes en hel och ren underbar bebis som var lugn och tyst och sökte efter mat direkt. LYCKA! Sedan bajsade han igen, fast PÅ min mage denna gång! 🙂 Allt visade sej gå bra.

Gustav & morfar 1996

Min lilla sötnos myser i vagnen sin första sommar.

Två timmar och 20 minuter på BB. 49 cm lång och 3 875 gram tung och självklart världens vackraste. Nu är han aningens större, men fortfarande världens vackraste -ja på delad plats med hans bror och syster förstås! 🙂

Alex, Gustav 13 år

14 comments

 1. alegni says:

  grattis till både mor och jubilaren själv! vilken sötnos han är!
  du har haft händelserika graviditeter, helena. hoppas allt lugnar ner sig på den fronten nu.
  kram
  ingela

 2. Jenny says:

  Hej Vännen!
  Vad söt han är (fast det vill fjortiskillar kanske inte bli kallade,hihi) din Gustav! Hoppas han får en toppenfödelsedag!!

  Kraam Jenny

 3. Grodmamman says:

  Grattis till Gustav! Hoppas att han har en bra dag!
  Ja, du jag och maken träffades när jag var 22 år, kändes som att jag låg lite efter när jag läste om din förlossning!:) Jag var 28 när jag fick vår son.
  Kram

 4. Mamma Russin says:

  hej vännen..

  wow, vilken fart han kom kom med, en ”skitunge” då, hihi.. bajsade på mammis mage..;)

  GRATTIS till fjortisen..

  Men jag var snabbare med mitt andra barn, Lo.. 1 timma och 45 minuter, hihi…

  Stora kramar till er..

 5. Sussi says:

  Ett STORT grattis till Gustav då, tänk vad tiden går…
  Nästa år fyller han moppe, det brukar ju vara längtansfullt dit. Min yngsta tjej fyller moppe i sommar och ändå känns det som om hon nyss var liten…
  Vilken fin berättelse om Gustavs födelse.
  Så fina mårbacka pellisar du har =)
  Ha det gott, kram Sussi

 6. Lillasyster/Moster Johanna says:

  GRATTIS GURRA! Vi kommer snart och firar dig!

  Vad roligt att läsa om förlossningen Helena, det var ju så länge sen, jag var ju bara fjortis då så jag brydde mig väl bara om bebisen och inte dig 😉

 7. Malin says:

  Hej!

  Underbar berättelse. Hoppas ni får en bra födelsedag! Ja snön den verkar då aldrig försvinna! Jag undrar som du om den kommer försvinna tills skolan slutar, om ens till midsommar… det kommer ju sluta med att man försöker tina bort den sista snöm med varmt vatten eller hårtorken…

  Må så gott! Kram Malin

Lämna ett svar