Gissa vem som har gått ner 24 kg!!!???

Välkommen underbara fredag!

Jag hade ju som mål att tappa mina 24 kg som jag gick upp under graviditeten. Vetniva DET har jag gjort nu!!! Jag har ju egentligen vägning på lördagar, men man tjuvväger ju sej ibland då och då. Igår vägde jag mej mest för att jag nästan trodde att jag hade ökat efter allt extra som jag proppat i mej (tycker jag) och sedan har jag rört på mej otroligt dåligt de sista 2 veckorna. Men vågen visade 62,0 kg…vägde mej 2 gånger för att vara säker! Meeeen kan ni förstå vad GLAD jag är nu?! 62 kg vägde jag på inskrivningen och det var mitt första mål som jag nu har uppnått!


Jag firade med icas julmust igår! 🙂 Coolt va? Hihi. Men nu börjar det riktigt jobbiga. Jag hade ju hunnit tjocka på mej några kg innan inskrivningen ju. Så jag vill tappa ytterligare ca 4 kg (vikten är ju inte det viktiga utan kroppens utseende och mitt välmående så det kan lika gärna bli 2-6 kg ) och dessutom träna upp min kropp. Min mage är ju som den är. Inte direkt platt och vältränad, men det har den inte varit sedan mitt andra barn föddes, även om jag varit slank.

Man är sällan stolt över sej själv, eller jag ska ändra det och skriva JAG är sällan stolt över mej själv, men nu ska jag vara det har jag bestämt. Jag har lyckas med mitt första mål; att tappa 24 kg på ca 7 månader -innan jul. Jag har lyckas och det känns jävligt bra. 6 månader och 9 dagar tog det mej. Det har varit tufft i omgångar, jag antar att jag har åldern emot mej nu? Tufft, men inte omöjligt. (För er som inte har hängt med så är jag 160 cm lång, har fött 4 barn och har snart min 38:e födelsedag.)

Jippie -jag kommer i mina Lee!!! Nu börjar mitt slutliga mål, tappa ytterligare några kg + träna kroppen!

Jag vägde som mest ca 86 kg. När Tyra var två månader så bestämde jag mej för att jag måste skärpa till mej för att slippa vara tjock för alltid. I den här takten gick jag ner:

Månad 1: – 12 kg utan att anstränga mej

Månad 2: – 2 kg med viss ansträngning

Månad 3: -4 kg (här började jag skärpa till mej på allvar)

Månad 4: -2,5 kg

Månad 5: -1,5 kg

Månad 6: -2 kg

Jag var riktigt stor kring både armar och lår så det är synd att jag inte tog måtten första månaden. Men det finns ju hemska bildbevis… 😉

Senare ska jag läsa igenom alla era kommentarer, men främst era HÅRTIPS på att locka håret som ni har lämnat. TACK för det! Ska be min sambo att försöka locka mej också -han hade fått lite tips när han klippte sej sist nämligen. 🙂

SKÖN fredag till er alla. Från en lycklig tjej. (förresten är jag i den åldern nu där man ska kalla sej för kvinna/käring!? hahaha)

HÄR är mitt första blogginlägg när jag hade bestämt mej för att gå ner i vikt och på vilket sätt.

HÄR kan ni läsa om hur mycket jag gick upp med alla barn och hur snabbt jag gick ner.

19 comments

 1. CiliaH says:

  Grattis gumman! Fan vad du är bra! Ja, jag med 😉 Även om jag tog tag i vikten lite senare (hrrm typ när Matilda var 1,5 år…) så är jag nu också på delmål 1, hurra för oss!

  Kram

 2. Razzel says:

  Snyggt jobbat!! Ser att vi är lika ”långa” (ha ha) men du ligger 2 kilo före mig i vikt….. Mitt mål är kring 60. Skulle vilja väga 58 men det vet jag att jag aldrig lyckas hålla… Bara att kämpa på!

 3. Ensamma mamman says:

  GRATTIS!! De måste kännas härligt. Inte dåligt att tappa så mycket på så kort tid. Du är så otroligt vacker! Inte alla med två små barn som ser ut som du och dessutom har två barn till. Kram

 4. Min plats i solen says:

  GRATTIS Helena! 🙂 Vad duktig du har varit och du har all anledning att sträcka på dig och vara superstolt. Är imponerad av ditt jävlar anamma. Det inspirerar! 🙂

  Ha en fin vinterhelg kära du och njut av din seger! 🙂

  Kram Lotta

 5. Grodmamman says:

  Grattis, grattis, grattis!:) Klart du ska vara stolt över dig själv och jätte nöjd över vad du åstadkommit! Du är super snygg!:)
  Jag borde också ta tag i min vikt, men just nu har jag så mycket annat runtomkring mig, så jag orkar inte. Motivationen är heller inte på topp.
  Kram

 6. Vicki says:

  Vilka härliga bilder!!

  Har nu mycket snö?

  Vad duktig du är som gått ner 24kg!! Gick du upp 24kg när du väntade ditt sista barn?

  Vicki

 7. Theres says:

  Nä nu jädrar sätter jag också igång!! Imorgon börjar min viktnedgång! Nu ska jag sätta mig in i hur du har gått tillväga och sen kör jag. Jag har gått upp 10 kg sen jag träffade sambon och sen ytterligare 10 kg med graviditeten. Så jag har totalt 20 kg som jag önskar putsväck! Favvojeansen?! Here I come!! Risken är stor att jag tappar bort mig på vägen, men i och med att jag ”blottat” mig här är det ju oerhört pinsamt om jag ger upp 🙂 Snabbar mig att skicka denna kommentar nu, annars blir det inte av. Iiiih! Du är GRYM Helena!!

 8. Helena says:

  Theres; YES!!! Så ska det låta!!! Jag hejar på dej och väntar naturligtvis på uppdateringar om hur det har gått! 😉 KRAM och lycka till.

 9. sandra says:

  Stort grattis och vad duktig du är!! Jag har ca 5 kilo kvar men har inte haft motivation att tag i det än.. Måste jag börja med snart!

 10. Helena says:

  Wow du är grym!! Helt fantastiskt gjort av dig! Jaa det gick ju kanon!! Nu är du min inspiration!!! =D

 11. mamma82 says:

  STORT GRATTIS!!! Super bra! Jag väger oxå samma nu som jag gjorde på invägningen, men då hade jag gått upp 4-5kg redan (mådde så dåligt första veckorna och var helt sängligganes)
  5kg till hade varit VÄLDIGT skönt! =)

Lämna ett svar