Ännu en härlig mammaledig onsdag

Betty bär på brödet som hönsen ska få

Mammas gullunge!

Snart framme vid ladugården. Hönshuset ligger i anslutning till där kossorna en gång i tiden bodde. (Brödet fick mamma bära.) 🙂

"Mamma det är SNÖ där nere!" och när Betty pratade ner i flaskan så lät det väldigt burkigt...

hahaha det lät roligt! 😀

Nyckeln in!

Hönsen äter fort och bajsar väldigt mycket tycker Betty.

Idag blev det bara 3 ägg!

Vi har fått köpa en beg vagn (så nu har vi 4...) och en beg voksi påse av en kollega. Betty ska ha både vagn och påse när hon sover ute på dagis.

Men idag så fick Tyra låna både vagn och påse. Mysigt!

VOKSI påsar är verkligen bra! Kanske det varmaste och bästa som finns på marknaden nu? Men de är otroligt dyra tycker jag. Perfekt att kunna köpa begagnat.

Vad har ni haft för er idag då? 🙂 Vi har bara varit hemma och pysslat på. Vi var ute en sväng i förmiddags och gick med lite brödrester till hönsen. De har ju sin vanliga mat, men de älskar när vi kommer med rester av bröd, grönsaker och frukt. Russin är mumsmums också.

Till lunch idag så kokade jag kyckling och potatis som en duktig husmor 😉 Fixade till en mosad bebisportion och en 2-åringsportion men när jag skulle hämta Betty så hade hon somnat med snutte och tutte så sött på soffan. Jag la på henne en filt och pussade gullungen. Tänkte att min yngsta gullunge nog skulle vakna snart -hon hade sovit rätt länge ute i vagnen nämligen.

Men de fortsatte att snusa på båda två så jag tog lite lunch själv (stående vid köksön) och sedan passade jag på att njuta av den lugna tiden…NÄ! Riktigt dum som man tydligen är så började jag ju såklart att plocka ur och i diskmaskinen och allt annat runt omkring. Men jag kom faktiskt på mej själv och bryggde lite kaffe och sedan hann jag sätta mej ner dricka upp HELA koppen med VARMT kaffe samtidigt som jag laddade ner förmiddagens tagna bilder och kollade igenom mailen. Sedan vaknade Tyra där ute i vagnen och var sugen på lite mat och allt rullade på igen. Jag vet att man kunde tycka att dagarna gick långsamt när jag bara var hemma med Betty, men med två små (+ två tonåringar) är det verkligen fullt upp hela tiden. Allra helst om man har en Betty Tornado. 😀

Nu ska vi se på Arga snickaren. Jag har tyckt att det har varit lite tjatigt sista gångerna. Bara samma och samma ju. Men nu ska de göra återbesök hos 4 familjer som de har hjälpt, det kan bli roligt att se. 🙂

8 comments

 1. razzel says:

  sitter just och har tv:n med arga snickaren i bakgrunden, kul att se men tyvärr verkar det vara svårt att få människor att ändra sig..
  Så söt Betty är på bilderna!!
  Är övertygad om att barnen mår jättebra av att växa upp med djur!

 2. CiliaH says:

  Härligt att få dricka kaffet i lugn och ro 🙂 Tur du kompå dig själv för visst är man sanslöst dum som när mn har en lugn stund börjar plocka och fixa och dona.

  Kollade också på Arga snickaren ikväll. Bedrövligt hur folk bara trampar på i samma hjulspår istället för att ta tag i det som bestämdes. Fan vad jag hade känt mig uppgiven.

  Kram

 3. Jenny says:

  Hej Sötis!
  Du får gärna kika in på en fika om du har vägarna förbi mina trakter, åh vad kul det hade varit att sitta o ”tjöta” med dig:)Synd att det är så låångt mellan Tollered o Sundsvall!

  Vilket fiiint reportage det var i tidningen om ert vackra hem, du o tjejerna såg så söta ut oxå:)Jätteskoj!

  Vad gullig hon är Betty där hon hjälper mamma med hönsen!

  På fredag kväll ska vi på julfest med jobbet Peter o jag. Vi sover över på hotell inne i Göteborg efter festen, ska bli så mysigt!

  Hoppas du o Jocke får det kul på festen ni ska på oxå!

  Kraam Jenny

 4. Millan says:

  Ditt liv snurrar på precis som det gör hos mig. En del saker verkar vi göra lika. Jag och Tirian går också ut varje dag till hönsen. Han bär maten och jag hjälper honom att hälla ut den. Tyvärr har våra höns värpt dåligt höst. Jag ska be sambon att han tänder när han kör till arbetet kl 5.30 och se om det kan påverka. Jag har Åsbohöns, 5 hönor o en tupp. Jag är också mammaledig med min 1,5 åriga son och jag har två äldre barn på 15 och 20 år.

  Vilka fina bilder på Betty. De hade blivit fina på en canvastavla.

 5. Malin says:

  Hej och vilken mysig blogg du har!
  och ett otroligt vackert hem , kul att du också kommer ”här uppifrån”

  VH Malin

 6. Ida C says:

  Du får det att verka så lätt att vara hemma med två barn Helena! Trotts mataffärgrejen..=) Men jag tror att om man frågar andra föräldrar så har de liknande upplevelser ska du se. Angående hårinlägget =), så brukar jag iaf ha (förutom värmeskyddet) skum eller mousse kanske det heter, och sedan lite spray innan varje lock liksom. och sen när jag lockat allt håt så drar jag bara genom fingrarna för att separera lockarna lite lätt, sen mousse och spray igen. Men ett bra spray som är lätt kan vara bra också…

  Lite tokigt när jag gör inlägg här, går inte att sudda i inläggen och göra ändringar, konstigt…

  jaja kram kram

 7. Helena says:

  Hej Millan! Vad roligt att vi har så pass lila liv! Du borde skaffa en blogg du också! 🙂 Våra höns värper sämre nu också. Kram/Helena

Lämna ett svar