Vilket skitsnack!

Idag kan man läsa i Dagbladet att i vårt område där vi bor så får alla som köar till dagis plats i tid.

I pappersbilagan så kan man vidare läsa om Dagisläget i Sundsvall hösten 2011 och i vårt område så verkar det vara så att alla får plats i tid…säkert!!! Jag vet minst TVÅ barn som det inte stämmer på. Så det är ren lögn! Vår Tyra och även en kompis barn har inga platser ännu och kommer INTE att få plats på förstahandsvalet, trots att vi har syskonförtur. Vi har dock blivit erbjudna andra platser.

När vi äntligen bestämde oss för en annan förskola och allt kändes ganska bra, vad händer? Jo, då kommer de helt plötsligt på att de inte alls kan ta emot barn i oktober, vi får isåfall vänta till 16 november. När vi har sökt plats från oktober så var ju inte det alternativet aktuellt längre som ni kanske förstår. Förskolan som vi besökte i måndags hade då TRE lediga platser på småbarn så det är mycket märkligt att det ska ta 2 månader att få plats!?

Nästa steg? Jo vi blir erbjudna en plats hos en Dagbarnvårdare (kommunal dagmamma). Jag diskuterar med Jocke och även fast det också ligger en bit bort så bestämmer vi oss att tacka ja till det. Jag återkommer efter bara några timmar med svar. Vad händer? Jo de kommer på att det inte finns någon plats…

Bråka inte med en gravid kvinna! Grrrr

Alltså på ren svenska -vad faaan är detta? Hon nämnde då att det finns (nog) plats på ytterligare ett ställe. Men eftersom den förskolan har dåligt rykte så känns inte det heller aktuellt att skola in vår tös på.

Nu kanske du tänker att jag borde ha tänkt på det tidigare, men faktum är att redan i början på året så ställde vi Tyra på kö. Sökte plats från oktober eftersom både Jocke och jag skulle börja jobba 90% då. Naturligtvis så var det jävligt dumt av mej, jag borde ha sökt från augusti -DÅ skulle vi nämligen fått den platsen vi ville ha. Men det ville jag ju inte eftersom hon bara var 14 månader då.

Nä -fattar ni att jag är otroligt less på detta? Jag blir SÅ ledsen, förbannad och otroligt uppgiven. Orkar inte mer strul.

This entry was posted in Blandat.

5 comments

 1. Linda says:

  Usch, dagis och deras djungen är inte kul. Tyvärr räknar dom väl att alla fått plats så fort man fått ett erbjudande oavsett om det ligger långt bort eller inte ens var ett av ens val. dom gör allt för att det ska se bra ut.
  Hoppas det löser sig med plats åt Tyra. När jag jobbade osm dagbarnvårdare vet jag det var många som skrev att dom ville ha plats redan i juni eller juli för att på så sätt ligga före dom som valt att ha plats från augusti, en djungen coh taktikspel med andra ord.
  Kramar
  (nu har jag släppt in dig hos mig)

 2. Katarina says:

  Tack och lov har vi inte det problemet här på ”vischan”.
  Tills för ett år sedan hade vi två dagis att välja på (ett kommunalt och ett föräldrakooperativ). Då ringde dom från det dagis vi inte hade valt och ”raggade”. Det kan man kalla omvänt problem.
  Kommunen löste det tyvärr genom att säga upp avtalet med ”vårt” fantastiska underbara dagis.
  Lycka till!

 3. Anna says:

  Förstår dig fullständigt! Får det verkligen vara gå till så här kan man ju undra?!? Hoppas att det löser sig.
  Kram

 4. Petra says:

  Förstår att det måste vara frustrerande för er.
  Inte lätt me dessa platser o inskolningar som bara görs en viss månad på året,på vårt dagis skolar de bara in barn under Augusti månad,helt galet om man vill vänta.Kram

 5. razzel says:

  Förstår precis hur det känns! Hade själv en rejäl holmgång med kommunen när yngsta skulle börja hos den dagmamma vi hade. Mellanflickan och yngsta gick hos dagmamman från april till juni. Eftersom man inte fick ha kommunal barnomsorg och semester/barnledighet samtidigt (på den tiden) sa jag upp platsen och sökte ny fr o m slutet av augusti.Kommunens svar var att om jag sa upp platsen skulle vi inte få tillbaks samma dagmamma, vi skulle betala fullt pris hela sommaren men inte få någon omsorg för att få behålla platsen… Grr… Blev tvungen hota med dagstidningen innan det löste sig : (

Lämna ett svar