Underbart prunkande bondromantisk trädgård…

…sökes! Önskas!!! Vill ha! 😀 Nu är det mer Vildvuxet bonnigt lixom! 😉

Det ska bli riktigt roligt att göra i ordning vår gård. När TID finns till det. Det blir ju knappast i år och säkerligen inte nästa år heller. Men jag har min drömbild. Många vackra perenner. Pion, ros, hortensia, en massa blommor och buskar som jag inte ens kan namnen på.

En hel del träd ska tas ner. Gräs ska grävas bort och grusgångar ska läggas. Flaggstång ska köpas. Nya gräsmattor ska fixas, Mmmm mycket att göra blir det. Men vi ska ju bo här ett tag till så jag har inte bråttom. 🙂

Vill ni veta hur det ser ut nu? Tomten är på ca 12 500 kvm och består till stor del av träd, sly och brännässlor! 🙂 Fast inte enbart. I skogsdelen är det faktiskt fullt med blåbärsris och på tomten finns det: Plommonträd, Syrenträd, Rosbuskar och Vinbärsbuskar. En stor Ölandstok och en hel del Hallonbuskar finns det också. Även många stora stenar, men det gör absolut ingenting. Det kan bara bli snyggt med stenar tycker jag.

hallonvinbärplommon

Vi har påbörjat renoveringen av hönshuset. Min Jocke har rivit och städat ur all skit inne i det gamla hönshuset och har även satt upp nya skivor på väggarna. Sittpinnar och värpreden kan vi återanvända, efter vi har rengjort allt. Min son Gustav har påbörjat målningen på utsidan. (Presenningen skyddar öppningen för Hötorken.)  Tanken var ju att skaffa höns redan nu i sommar. Men det får vi nog skjuta på till nästa vår/sommar. Jag uppdaterar på bloggen så fort det händer något mer.

hönshus

hönshus2

Det är halva byggnaden som är hönshus. Ser ni den lilla hönsluckan? 🙂 Där utanför ska vi bygga en utegård till hönsen. Det finns många rovfåglar här som annars gärna skulle äta små söta hönor. Byggnaden som man ser bakom är ladugården/ladan.

Vi måste även ta hand om våra andra gamla ekonomibyggnader. Det är många och stora byggnader. De behöver lite omvårdnad, bland annat ny slamfärg. Jag tycker att de är så otroligt vackra att titta på och jag som älskar gamla hus kan bara inte ledsna på att gå runt och titta på alla byggnader och traska i skogen. Det är rena rama avslappningskuren! 🙂

Närmast vår LOGE. Till vänster hönshus/ladugård/verkstad/stall och rakt fram skymtar vårt hus.

Närmast vår LOGE. Till vänster hönshus/ladugård/lada/verkstad/stall och rakt fram skymtar vårt hus.

hasploge2

loge

Om det är någon som undrar hur det går med vår fasad, på mangårdsbyggnaden, så kan jag meddela att det går ganska bra. 🙂 Vi har inte direkt jobbat ihjäl oss, utan tagit det ganska lugnt.

En sida är färdigskrapad. Vi håller just nu på att fixa med farstukvisten. (Huset ser, rent ut sagt, förjävligt ut just nu!) Färgen har vi inte inhandlat ännu, men det kommer att bli en ljusgul färg och vita snickerier. Vi har som mål att skrapa och måla 2 sidor av huset i sommar (inklusive farstukvisten) och hinner vi mer så är det bara bonus. Självklart kommer ni att kunna följa renoveringen här! 🙂

KRAM på er!

5 comments

 1. Vita Nyanser says:

  Vilka superfina byggnader ni har! Förstår att det är mycket att pyssla om, men det blir ju superfint när det får färg på sig, och jag tycker att de är vackra att titta på som de är, de är ju historia, tänk om de väggarna kunde berätta vad de har sett…. Härligt att ni rustar lugnt. Det ni hinner i år hinner ni, annars får ni ta det nästa sommar…= ).

  Stor Kram L-L

 2. CiliaH says:

  Det är så härligt att följa er och ert husprojekt! Det gör nämligen att jag är jäkligt tacksam över att om än det inte är en fin gammal gård vi har, så är här inte så mycket fix! Man kan ju inte få allt, så jag får vara nöjd med vår lilla 80-talsvilla.

  KRAM

 3. Sofia says:

  Ojojoj vilka ägor ni har, ingen liten trädgård här inte…hihi, jag som knappt har nån trädgård än, vilken skillnad det kan vara alltså! Såå charmigt ser det ut, riktig idyll när den är som bäst, även fast jag förstår att ni har mycket att göra… Ha en fin dag, idag skiner solen från klarblå himmel här!:-) Kraaaam Sofia

 4. Jenny says:

  Hej Helena!
  Det är ingen liten tomt ni har!
  Förstår att det är mycket jobb men jag tycker att ni bor i rena drömmen!!Älskar att följa din blogg o se allt vackert.
  Vad kul att ni ska bli med höns sen, de kommer ni få mycket gläjde av:)

  Bra att ni inte stressar med målningen utan att det får ta den tid det tar..

  Vad söta ni är du o syrran, såg bilden i det tidigare inlägget:)

  Ha en jättebra dag,
  Kram Jenny

 5. Sussi says:

  Vad roligt att fixa till en hel gård, eller hur? Det blir lite om sänder och aldrig helt klart, men det är ju det som är grejen, eller?
  Härliga baby bilder! Vad härligt att få umgås och rå om varandra.
  Må så gott Tingeling Sussi

Lämna ett svar