Rökt sik på tunnbröd & Norrlandsguld

Igår var vi i svärföräldrarnas underbara sommarställe. Det ligger alldeles vid havet och är så otroligt rofyllt där. Sedan har svärmor inrett sååå fint också, både inne och ute.

Alla barnbarn var där också. Svärföräldrarna har ju gått från 0 till 4 barnbarn på ca 2 år, inte dåligt va? 🙂 Vi njöt av trevligt sällskap och god mat, myste i solen. Jocke och jag som ”borde” vara hemma och skrapa på huset…hm… 😉

Lite skrapning blev det idag istället och i morgon ska vi åka och köpa färg. Får se när vi sätter igång med målandet. Det blir nog inte i helgen i alla fall. Vi gillar ju att bara ha semester och njuta mellan varven också…

Idag satt vi ute och åt rökt sik på tunnbröd som vi handlade av ”Jannes delikatesser” som åkte hem till oss. En kall öl, Norrlandsguld, till det och det kändes som att livet inte kunde vara så mycket bättre! 🙂 Åh vad vi trivs här hemma på gården!

Här kommer några bilder på mitt månbord som jag har i vardagsrummet. Ni vet hur det är man flyttar på sina prylar hit och dit och köper lite nya. Innan Aftonbladet kom så ändrade jag det igen och har fortfarande kvar det så.  De fotade också på bordet och vi försökte samtidigt få vår katt, Sigrid, gå framför…hahaha jag vet inte om det blev något av de bilderna, för hon var inte alls intresserad av något modelljobb.

pelarbord2

pelarbord

bordkista

Månbordet är en inflyttningspresent från svärföräldrarna. Fönstret stod ute i ladugården och har en gång i tiden suttit på någon av ekonomibyggnaderna här på gården. Ljusstakarna har jag köpt på Ica Maxi (ett bloggtips som jag snappade upp). Fatet (och skålen som står på) är arvegods från min mormor. Krukan samt växten köpte jag på Blomsterlandet. Kistan under bordet har min morfar haft.

och japp det stämmer, det saknas golvsocklar fortfarande. 🙂 Det ska dit breda, höga socklar -i gammal stil. När tid finnes! 😉

Puss & kram

Vill ni ha koll på när jag gör ett inlägg? Klicka här:

bloglovin

8 comments

 1. alegniinoffice says:

  vilken lycka för svärföräldrarna att få en så stor familj ”plötsligt”, o att få njuta av alla samtidigt!
  kram
  ingela

 2. Jenny says:

  Hej Helena!
  Jag blev lite nyfiken på att se dina svärföräldrars ställe, kan du inte fota o visa på bloggen? 😉

  Låter som ni hade det jättetrevligt!

  Det där månbordet är sååå vackert..suck!

  Ha en bra dag,
  Kram Jenny

 3. Grodmamman says:

  Fint månbord och jag gillade både fönstret och kistan! Har också gamla fönster här hemma, men än har de inte fått någon bra plats att vara på.
  Mina föräldrar fick alla sina barnbarn mellan -98 och -07. Det finns kusiner -01,-02,-04 och -05. Mamma säger ibland att det är svårt att hinna med, de växer ju så fort!:)
  Kram

 4. CiliaH says:

  Snygga saker på bild som alltid i din blogg 🙂 Ni har ett fantastiskt fint hem som jag är lite avundsjuk på (även om jag då är glad att vi inte har så mycket att fixa hos oss i vår 80´s villa)

  Mysigt ni haft hos svärföräldrarna kan jag tänka, hos oss är barnbarnen utspridda från 87-09… Pappsen har till och med fått barnbarnsbarn hihi.

  Kram

 5. Sofia says:

  Hej raring! Härligt ni verkar ha haft hos svärföräldrarna, kul att det klaffar så bra, för det är ju inte alltid en självklarthet;-). Månbordet är awsome, passar super hemma hos er! Norrlads guld, mums, en kall öl en sommardag är inte helt fel… Imorrn ska min musikfreakande man på Metallica, han vann två biljetter på en slogan han skrev, gissa om han är glad? Jag stannar dock hemma, hihi. Kraam Sofia

 6. Lillasyster says:

  Hej Sis! Jag blev oxå sugen att se hur Jockes mamma och pappa har det i sjöboden. Visa bilder för guds skull! 😀
  Vi är nyss hemkomna från en fyra timmars lång kanottur på Ljustorpsån. Kanonväder ju! Vi stannade och fikade efter 30 minuter redan för jag sa; ”det är nog bäst att vi stannar och äter nu, för snart kanske vi är framme och då måste vi ju fika där vi har bilen, det är ju inte lika mysigt” Hmm, missbedömde bara med 3½ timme… 😉 Haha, men vi tog det väldigt lugnt hela vägen, gled mest med strömmen och njöt av det fina vädret. Hade nog inte tagit så lång tid om vi paddlat på hela vägen. 🙂 Fröken gick/sprang/vadade/simmade bredvid lika mycket som hon åkte. Vi fick blodad tand och ska göra om hela kalaset i morgon med din och min mellansyster med familj. 😀 Hoppas på lika perfekt väder bara. Hälsa alla! ..och fråga Hino vart han tog vägen? Mitt mosterhjärta är brustet… Puss!

 7. Helena says:

  Åh va härligt med kanottur. När jag tittar på korten sist vi paddlade där så ser det så otroligt exotiskt ut. Underbart ställe!
  Hahaha ja ni hade ju hunnit med flera fikastopp ju! Jag kan tänka mej att Fröken tyckte att det var roligt också! 🙂

  Syns ikväll!
  PÖSS!

  P.S EN bild från deras sommarställe har jag faktiskt visat förut här på bloggen… 🙂 Visserligen ser man inte sååå mycket, men ändå. Jag sitter och ammar Betty utanför huset.

Lämna ett svar