Underbara liv!

Idag är det en sån där dag där jag bara känner mej varmt lycklig och tacksam över framförallt min familj, men även för platsen där vi bor. Tänk att jag som trodde att jag var helt klar med barn, träffade stora kärleken och blev blixtförälskad och dessutom kom barnsuget tillbaka. Är så tacksam och framförallt glad att vi bestämde oss för ett litet barn. Jag har nu 3 underbara barn på 6½ månad, 13 år och 16 år och skulle faktiskt kunna tänka mej en fjärde. Tokigt va? 🙂 Jag älskar barn och njuter verkligen av att vara mammaledig och att ha tid att reflektera över saker och ting. Som att kärleken till sin man och barn är det allra viktigaste här i livet.

PUSS på dej min älskling! 😉

Jag är så tacksam att vi fick köpa denna gård också, älskar verkligen platsen som huset står på. När jag står på gården så känner jag ett lugn. Det känns verkligen speciellt. Rofyllt. Jag har alltid haft en önskan att bo angränsande mot skog och nu bor vi så. Angränsande mot skog, åkrar och hagar. Lycka för mej.

På vår backe så ligger det tre hus varav vårt hus har platsen längst upp. Postlådorna står längst ner vid vägen och det är så pass långt att man måste på med kläder på Betty och dra vagnen med, vilket har resulterat i att jag har läst gårdagens tidning till frukosten…eftersom jag aldrig har orkat tagit en morgonpromenad. 🙂 Nu har vi sagt upp dagstidningarna och jag kollar nyheterna på webben istället.

Jag fotade när Betty och jag tog en promenad idag för att ni skulle få se:

Vår backe ner till postlådan

Vår backe ner till postlådan

Snart nere vid lådan =)

Snart nere vid lådan =)

Går man vänster ser det ut så här. Asfalt? Glöm det!

Vänster vid postlådan. Asfalt? Glöm det! =) Går man istället höger så kommer man snart till asfalt och tätare bebyggelse mot havsviken.

blommande

På vägen går man förbi många hästhagar

På vägen går man förbi många hästhagar

Backe upp till vårt hus

Backe upp till vårt hus

Åsså lite viktprat!

När jag var 23 år och 2 barnsmamma så vägde jag ca 10 kg mindre än vad jag gör nu. Så mycket vill jag inte gå ner, men en 5-6 kg skulle vara fint att få tappa (1 kg gick jag dessutom upp på veckan i Kreta.)

Jag har ju gått ner de 18 kg som jag gick upp under graviditeten, men innan grav. så lyckades jag lägga på mej 5-6 kärleks kilon och det är dessa som ska bort nu har jag bestämt mej för. Och när jag väl har bestämt mej sååå blir jag tjurig. Ni kommer att få följa om jag klarar det eller ej…vägning måndagar!  Jag ska lägga av med onyttigheter och röra mej mer, låter enkelt va? Igår var jag på 2-årskalas (GRATTIS NELLY gumman) och jag drack bara kaffe…duktig tjej, eller hur?! 🙂

I helgen så tog jag en sväng runt vår gård och hamnade på ”fyndhörnan” igen! 🙂 Se Guld i skogen för er som inte har följt bloggen tidigare.

Jag hittade en gammal trehjuling med träsadel och en barngungstol. Jag antar att det är en gungstol i alla fall, men egentligen så har jag inte en aning, ni kanske vet? Eftersom det är barnsaker så kan det inte vara bonden som bodde innan oss som har kastat det, han fick aldrig några barn. Det kan ju lika gärna vara grannar som har kastat…eller ännu tidigare ägare.

Gammal trehjuling vid smedjan

Gammal trehjuling vid smedjan

trehjuling2

Träsadel på trehjulingen, vad kan det vara; 1940-tal?

Träsadel på trehjulingen, vad kan det vara; 1940-tal?

Kan detta ha varit en gungstol? Ser/vet ni?

Kan detta ha varit en gungstol? Ser/vet ni?

KRAM

9 comments

 1. L-L says:

  Men så mysigt ni har det! det är mycket nyttigt att stanna upp och värdera det man har. Vad klokt! Ibland är det så lätt att bara gå på framåt och vilja ha mer och mer… Ni bor ju på ett underbart ställe, en dröm! Ni verkar ha haft en härlig semester, kul att ni är hemma, det var tomt när ni var borta = )…

  Ha en skön dag!
  Kram L-L

 2. Lotta says:

  Vad glad jag blir om det du beskriver om din familj och den plats du bor på. Jag känner igen mig i dig..jag älskar med mitt hus och min stora kärlek och är tacksam över det jag har..underbart.
  Kram Lotta

 3. Sofia says:

  Vad härligt det låter med hur du värdesätter ditt liv!:-) Man ska nog göra det oftare, jag är oxå så tacksam för allt jag har o alla underbara människor runt omkring mig:-)Stor Kram Sofia

 4. Kamomilla says:

  Härlig gammal cykel!!
  Lycka till med kampen mot kilona från en medsyster som jobbar hårt på samma problem… 😉

  Kamomilla

 5. Jenny says:

  Hej Helena!
  Vilket fint inlägg du gjort! Ni bor så himla mysigt, underbara bilder du visar!

  Tänk att ha en egen skattgömma där man kan hitta så vackra gamla saker:)

  Är själv inne på min första vecka där jag äter nyttigt och försöker röra på mig mer, har några kilon jag velat bli av med länge..vi får stötta varandra:)

  Ha en sköön helg,
  Kram Jenny

 6. signe says:

  Åh va härligt det låter! Vilka härliga omgivningar ni har runt omkring er! Ni bor i en riktig idyll! Ha det gott! Kram 🙂

Lämna ett svar