Tyra har inte ökat så mycket

Hej på er!


Jag i min älsklingskofta idag (köpt i Rom).

Idag var vi på BVC för att ta andra omgången av vaccinet. Betty fick hög feber när hon fick sin dos kommer jag ihåg, hoppas att Tyra klarar sej.

Tyra hade bara ökat 95 gram på ca 1 månad! 🙁 Jag berättade för läkaren att tösen har varit magsjuk och då  tyckte hon inte alls att jag behövde oroa mej. Enligt henne så var ju Tyra en sån otroligt glad och nöjd unge. 🙂 Jo, men inte mellan 2-7 på natten sa jag… Jag fick rådet att ge henne gröt på kvällen och det är ju det som vi har småbörjat med, men eftersom hon inte alls verkar intresserad så har jag inte tjurat på varje dag. Av erfarenhet sedan mina tidigare barn så vet jag ju hur de ska ”bete sej” för att vara redo för att börja äta. Men jag kanske ska göra det ändå, truga på alltså. Jag vill ju inte att hon ska gå upp sådär lite. Menmen…som läkaren sa så är det fullt normalt efter en magsjuka. Jag fick en tid om en månad igen för att kontrollera vikt.

Sedan blev de impad över hennes sit-ups. Hahaha. Sedan en månad tillbaka så ligger hon ju upp med huvudet när hon ligger på rygg och tittar sej omkring, det ser ut som att hon gör sit-ups. Så jag fick höra ”ojojoj vilken glad och go unge!” ”Ojojoj vilken duktig och stark tjej!” Jo jag vet det redan. 😀 Hade förstås hellre hört ”Ojojoj vad hon har gått upp duktigt!”

Systrarna i soffan!

Tack o lov så hade hon ju vikt att ta ifrån, så hon är ju inte underviktig. Hon väger nu 7010 gram och är 66 cm lång. Nu ska jag åka och hämta storasyster på hennes förskola. Bye bye!

8 comments

 1. CiliaH says:

  Fin kofta på fina du 🙂

  Åh det är jobbigt när de inte ökar som de ska men skönt att läkaren inte oroade sig i alla fall. Då är det ju lugnt 🙂 Nu får hon se till att fortsätta äta upp sig igen 🙂

  KRAM

 2. Erika says:

  nej du ser inte alls ut att tappa mycker hår, jättefin är du!
  Förstår att du tycker det är lite jobbigt med maten o vikten, Ludwig ”matvägrade” ett bra tag och det var BARA tutten som gällde fram till typ 9 månader fick inte i han mycket alls, men sedan vände det och plötsligt var gröt o det mesta gott 🙂 Så han låg lite under sin kurva ett tag, eftersom han behövde mer än bara tutte.
  men tror inte man ska truga, jag gjorde det inte, känns som det kan bli värre då.
  Riktigt SMÖR, osaltat är superbra att breda TJOCKT lager på smörgåsrån exempelvis, det var allt jag fick i Ludwig tills han började gilla gröt o annat. det är ju FETT de små behöver eftersom de inte tar åt sig kolhydrater på samma vis. så det blir mitt tips 🙂

  kraam!

 3. Viktoria says:

  Så himla snygg kofta… blev nästan besviken när jag läste vart den var i från 😉
  Du passade kanon i den i allafall!!!

  De dr med magsjuka är ju himla jobbigt… både under den tid det pågår och ett tag efter tack vare att dom faktiskt inte äter särskilt bra under tiden plus en stund efter…. Men som du skrev så va de ju faktiskt ingen fara =)

  När Nathalie va 4½ mån vägde hon 6,9 kg så det är ju absolut ingen fara…. Så himla fina tjejer du har! Väldigt lika varann på denna bild tyckte jag.
  Tack för kommentar i bloggen, det värmer!
  Kram

 4. Johanna says:

  Fina bilder på både mamman och Gullungarna! 🙂
  Jag känner igen det där med viktuppgången..jag har en liten ”tunnis” denna gång, han är inte underviktig men väger ungefär 1-1,5 kg mindre än sina syskon i denna ålder. 🙂 Hoppas det går till sig så hon lägger på sig lite mer till nästa gång. 😉
  KRAM!!

 5. Fanny says:

  Hej ”gammelmoster” som inte e gammal!
  Vilken fin blogg du har, och var efter jag ær som inte hittat hit føren nu nær mamma skrev om det i sin blogg 🙂

  Hoppas allt ær bra med er alla.

  Kram Fanny!

 6. sandra says:

  Edvin har krånglat jätte mycket och hans kurva har pekat nedåt till och från sedan april men nu börjar han äntligen följa sin egen, långt under ”medel”. Han väger 7,4kg och är 10 månader snart 🙂 Han är väldigt kräsen med mat och äter bara ordentligt när han får gröt så jag han äter gröt flera gånger per dag. Det är först nu han börjat intressera sig för att äta den maten vi äter..

  Hoppas hon ökar snart! Kram

Lämna ett svar