Så här gör jag för att gå ner i vikt

Avklarat idag: Träning hemma. 20 minuter på Orbitrek och 20 minuter styrketräning. Vikt på skivstången denna gång 15 kg. Övningar: plankan, utfall och benböj. Sammanlagt träning ca 40 minuter. Mör i låren redan? Svar ja…

Ni är ju några som har bett mej skriva ner hur jag lyckades gå ner i vikt efter min fjärde graviditet. Jag har inte tappat alla 24 kg ännu, men efter 5 månader så är jag på god väg. Har 2-3 kg kvar till mitt första mål. (Vägning på lördag.)

Jag kan inte påstå att TRÄNING har varit bidragande orsak, nej det är helt och hållet min ändring av kosten och lite (nja ganska mycket) tjurighet.

Visserligen var jag ju otroligt duktig med plankan första tiden och verkligen gjorde den morgon och kväll, men sedan jag tränat upp magen lite starkare så har jag dragit ner på antalet plankor/vecka och nu på sista tiden så har jag kanske bara kört 2-3/vecka. Alltid på tå nu.

Jag äter som vanligt, men betydligt nyttigare. Försöker hålla mej till att endast äta snacks/godis/läsk osv på lördagar, men jag har fuskat då och då. Det jag främst har dragit in på är sitta i soffan och mys-fika! 🙂 Jag sitter i soffan om kvällarna nu också, men kanske bara med en kopp kaffe. Är jag hungrig efter middagen så tar jag HÅRT bröd eller frukt.

Det är ju så som vi alla vet att det gäller att inte proppa i sej för många kalorier/dag och gör man det så gäller det att förbränna dessa. Träna alltså.

Jag promenerar med vagnen då och då, men mest blir det en massa spring efter barnen, inne eller ute på gården. Skulle jag ha en stegmätare på mej så skulle den visa MÅNGA steg. Nu har jag som sagt börjat att träna hemma också och det känns verkligen bra att kanske lyckas forma kroppen till något bättre än en degklump. Vill ju inte bli kallad för plumpen… 😀

Efter första målet är uppfyllt så ska jag gå ner ytterligare 4 kg och sedan är målet att ”shejpa upp” hela kroppen. Eller börja spara pengar till en bukplastik… 😉

Ärligt talat så börjar jag redan må så mycket bättre. Även fast jag inte är nöjd ännu. Jag är piggare, gladare och framförallt så orkar jag betydligt mer. Sedan mår jag SÅ mycket bättre när jag känner mej FIN! Vissa tycker att man ska vara nöjd med hur man ser ut och tänka på att man fick ju faktiskt fina barn. Jooo visst. MEN bara för att jag har 4 barn och börjar närma mej 40 år så måste jag väl inte acceptera att jag är överviktig? Jag älskar mina barn lika mycket om jag är sund och vältränad. Så det så.

Vill ni läsa om min ”viktresa” från början så klicka HÄR och följ sedan inläggen under VIKTnedgång.

6 comments

 1. Gardenhouse says:

  Hejsan,
  det var länge sedan…
  Oj så töserna har växt och blivit stora, trots den ”lilla” viktökningen senast.
  Vad duktig du är att träna till ditt mål, lycka till!
  Ha det gott, Sussi

 2. Grodmamman says:

  Är så impad över dig! Jag har precis fyllt 40 år och jag vill inte heller vara överviktig. Just nu väger jag alldeles för mycket och jag vet precis vad jag gjort för fel, men mår man dåligt och är tröstätare… Har börjat att ta tag i livet den här veckan och bara tanken på att gå ner lite, gör mig gladare!:)
  Kram

 3. Tove says:

  Haha vilken träningsoutfit (på cykelflickan alltså).
  Råkade hamna här av en slump och surfar runt bland bilderna på er fina gård.

  PS: Titta gärna in hos mig för att vara med i utlottning av skolplanscher.

 4. Tess says:

  Du är JÄTTEDUKTIG Helena! Du är fin oavsett din storlek, men jag förstår precis hur du menar och känner att man ju faktiskt måste känna sig nöjd med sig själv om man ska må bra på riktigt. Det spelar ju ingen roll hur många som säger till en att man duger som man är och att man redan är så fin… Mår man inte bra, så mår man inte bra!
  Jag kämpar själv med vikten. Dock inte pga barnafödande, men hormoner finns med här oxå… Vi ligger ganska lika du och jag i längd och vikt just nu 🙂 Jag har ett mål att gå ner till 60kg till jul, får se hur det går! Haha! 😀

  Kör hårt! 😉

  Kramar ”Bonnmora”

 5. Daniela says:

  Jag har länge följt med din blogg och ditt liv! Det är så roligt att följa med. Du har varit så duktigt!! Jag skulle också måsta ta mig i kragen och göra någonting åt min vikt, varje gång jag läst om hur du lyckats tänker jag att NU… men…
  Ha det bra

Lämna ett svar