Tyra 6 månader

Det är helt ofattbart att det redan har gått ett helt halvt år, men så är det!

Vår lilla tjej har funnits hos oss i 6 månader. Samtidigt så känns det som att hon alltid har varit med oss. Älskade goa unge! Till er som bara har ett barn och funderar på om man verkligen kan älska ett till barn lika mycket så är svaret JAAA det kan man. 😀 Kärleken räcker till alla mina fyra iaf och det finns lite över till Jocke också! 😉

FINASTE Tyra!

Jag började med smakportioner när hon var 4 månader och då banangröt. Men det var inte alls någon höjdare så jag väntade ett tag innan vi började igen och då gick det inte heller så bra. 🙂 Då provade vi med att byta från Semper till Nestlés gröt från 4-månader och DÅ gick det bra. Den älskade hon. Så hon har ätit hela grötportioner på kvällarna i kanske 3 veckors tid nu. När hon började med det så sov hon faktiskt lite bättre om nätterna. Hon vaknar fortfarande och vill snutta, men inte alls så ofta som förut.

Så här ligger hon ofta. På rygg på en filt och gör situps! 🙂 Hjalmar vill också vara med och mysa.

Hon har även fått potatis till lunch och provat på lite blåbärspuré också, men annars så har jag inte börjat med någon mat ännu. Men det är dax för det nu. Potatis är också mumsigt och även majskrokar. MEN aboslut inte flaska. Vi har provat alla sorters tillägg som finns och nu även välling -men hon vill absolut inte äta från flaskan. Hon kan sitta och leka med flaskan och ”bita” i nappen, men så fort hon känner att det kommer mat så gör hon värsta blä-minerna. 🙂 Vi har provat med 2 olika sorters nappar också, men det verkar inte spela någon roll. Jag vet inte vad vi ska göra nu, kanske prova med pipmugg ist för? Någon som har varit med om samma sak och kanske har tips?

Betty är sjuk idag. Hon har feber (38,4) och är förkyld med hosta (igen). Betty och jag har nyss sjungit en massa sånger för Tyra -hon tycker att det är roligt när jag sjunger, men när storasyster är med så är det 100 gånger roligare. Söttjejerna! Sånger som vi brukar sjunga just nu är Tåtisse, bamsespindel, minispindel och vanliga spindeln, Hoppe hoppe hare, I ett hus, Vart ska du gå min lilla flicka, En kulen natt och nu så här innan jul så blir det såklart Tomtarnas julnatt. 😀

8 comments

 1. Lillasyster Johanna says:

  Grattis till mosters minsta!!! Vad stor du blivit och vad duktig du är med dina situps! 🙂

  Det kändes som en pik till mig när jag sa att jag inte kan älska någon annan lika mycket som Theodor. 😉

  Nu är Cissi och jag hos mig efter prommisen. Jag har bjudit på en sån flott lunch som fiskpinnar och potatismos. 😉

 2. Helena says:

  Ja det kanske var en pik till dej! 😉 Fast jag kände ju så också när jag bara hade Linus. Du ska inte vara rädd att skaffa fler… 😀 Kan ju vara gott med fiskpinnar ju. Jag har inte fått i mej någon lunch alls ännu. Hälsa Cicci!

  Tyra tackar för Grattis också! 🙂

 3. Millan says:

  Jag har varit med om att barnen vägrar att ta flaskan. Min stora son som nu är 15 år vägrade att ta flaskan. Jag försökte med olika nappar och flaskor. Provade olika sorters välling. Testade att ge med pipmugg och med sked men jag lyckades aldrig få honom att dricka mer än en droppe välling. Jag gjorde cerkligen allt för att få det att fungera…men icke. Det gick bara inte. Men han överlevde och nu är han en matglad tonåring. Du får kämpa på lite till och prova lite då och då. Jag tror att min son hellre ville amma än att ha välling på flaska. Gröt gick i alla fall bra efter ett tag.

 4. Helena says:

  Millan: Hoppsan…ja det kan ju bli så att hon aldrig vill ha välling också. Man är ju så inställd på att det ska funka eftersom det har varit så med de andra tre. 🙂 Men alla barn är ju olika. Vi får väl fortsätta att prova då och då, annars är det ju bra att hon gillar gröten iaf för det gjorde inte Betty. 🙂
  KRAM /Helena

 5. Millan says:

  Ja, vi får hålla tummarna att hon gillar välling snart.Det är praktiskt när de dricker det. Jag och min sambo har 6 barn(mina, hans och vår gemensamma sladdis)och alla har gillat välling utom sonen på 15 år.

 6. razzel says:

  Min yngsta har inte druckit välling… Jag hade nog tagit för givet att alla barn skulle det ; )
  Men icket den tredje, den envisaste. Många timmar har man vandrat i huset och försökt ”lura” henne. Syrran som också har tre barn var lika säker på att hon skulle lyckas – men icket!
  Men nu sitter hon bredvid mig i soffan och har fyllt 11 – mår toppen trots vällingvägran ; )

Lämna ett svar