Tyra 5 månader

Vår busiga söta tjej är redan 5 månader!

Jag ammar helt fortfarande. Hon har fått tillägg 4 gånger men sista gången så ville hon inte ens ta flaskan, vi ska prova igen och se om det bara var tillfälligt. På tisdag så ska hon vaccineras och vägas. Kan tänkas att hon har dippat ännu mer, eftersom hon också åkte på magsjukan. Får se vad vågen visar.

Smakportioner har vi börjat så smått med. Men jag har bara provat att ge henne banangröt kanske 3-4 gånger och det mesta rullas bara runt i munnen och kommer ut igen. 🙂 Så jag har avvaktat lite medvetet.


Hon vände sej från rygg till mage någon dag efter 4 -månadersdagen och har gjort det några gånger ytterligare sedan dess. Men helst sitter hon upp (med stöd såklart) så hon får vara med, nyfiken tjej ju! 🙂 Roligt är det att greppa fötterna också, helst på skötbordet! Allt ska in i mun och smakas på. 🙂

Sömnen är det fortfarande lite si och så med på nätterna. Hon har alltid varit lätt att lägga. Bara lägga ner henne på kvällen (oftast vid 20, men igår blev det redan 19) med napp och snuttefilt och sedan sover hon till ca 1-3. Jag tar då upp henne, ammar och vi somnar om gosnära och sedan vaknar hon ju vissa nätter 1000 gånger för att snutta/äta/ta nappen fram till 7 då storasyster väcker oss. Andra nätter så blir det bara enstaka gånger. En sak är säker, även om det är jobbigt ibland så älskar jag att vara mamma!!! Skulle jag vara yngre och inte ha så jobbiga graviditeter så skulle jag vilja ha fler barn. Tokigt va? 😀 Men nu är jag så nöjd med mina 4 fina.


Vår älskade lilla dotter!

This entry was posted in Barn and tagged .

15 comments

 1. kamomilla says:

  Goseungen! Ni har en så fin familj!!

  Du, jag fortsätter planka och lchf-följa och det går lååångsamt. Men ändå- 3månader och -4 kilo. Det har tagit 10 år att gå upp 15 kilo så klart det tar länge att gå ner också. Jag är nöjd. Det är bara bra att det går långsamt!

 2. HUSnrNIO says:

  Otroligt charmig liten tjej=) Det går så fort alla dessa små steg i utvecklingen. Fascinerande och underbart att dokumentera. Ha en härlig lördag!

 3. Millan says:

  Nu har jag frågat sambon om hur du ska få bort färgen på stengrunden. Är det linoljefärg så är det inte lätt att få bort. Han säger att linolja inte går att lösa upp utan att det blir fläckar på stenen. Han rekommenderar att du tar bort färgen för hand, ett jäkla slit alltså.
  Kul att följa dig och din gulliga familj. Jag hamnade på din blogg av en slump när jag googlar´de ”livet på landet”. Jag bor själv i en gammal skånelänga byggd 1800. Vi håller på att renovera men vi har inte samma fart som ni har. En kul sak som jag upptäckte med ditt hus var köket. Jag har totalvägrat när det gäller ikeakök men det kan ju faktiskt bli riktigt fint. Jag har liksom du både stora barn och en liten sladdunge.

 4. Fru Nilsson says:

  De växer fort. Skulle också kunna tänka mig ett litet fotbollslag om ja slapp var gravid och föda, det får räcka med de två jag har helt enkelt.

 5. Grodmamman says:

  Söt hon är! Min dotter har en likadan tröja, de är så fina!:)
  Tiden går verkligen fort, tycker inte att det är länge sedan du skrev att hon var född!
  Kram

 6. Lotta says:

  Haha…ja det hade varit såå kul om Borås låg lite närmare Sundsvall. Så hade jag fått se ditt kanonfina hus också=)

  Kramar!!

 7. Helena says:

  Hej Millan! Tack för att du undersökte saken, tråkigt att det inte fanns någon annan lösning än att ta bort allt för hand…*pust och suck*. Vi var också inne på att inte välja ikea när vi tittade på kök, men när vi jämförde vad vi fick för pengarna och att vi dessutom tyckte i många fall att det blev finare med ikea så…ja blev det så. Vi har inte ångrat oss. Eftersom vi valde ikea så kunde vi ju lägga ner mer pengar på granitskivorna som vi så gärna ville ha. 🙂 Visst är det KUL med barn i spridda åldrar? 🙂 Blir väldiga kontraster ibland. Hihi. Låter så härligt med en gammal skånelänga. Så fint i skåne. KRAM från Sundsvall

Lämna ett svar