Tyra 3 månader

Ja tänka sej, i förrgår så blev lilltösen tre månader gammal.

BLÄ för spruta!

Igår så var vi på BVC och Tyra fick 2 sprutor. En i varje ben…uscha det var inte kul. Men det gick snabbt över.

Tyra vägde 6,4 kg och var 62 cm lång. Hon hade faktiskt gjort en dipp från sin kurva, både på vikten och längden, men hon har ju ändå ökat. Men sköterskan på BVC undrade om jag inte skulle börja med ersättning ändå. Det KAN ju vara så att min mjölk inte räcker till, har aldrig gett ersättning till mina andra barn men det verkar som att hon inte blir riktigt nöjd precis efter vi har ammat klart. Som att hon vill ha mer. Vi avvaktar, annars får det bli ersättning. Inget mer med det.


Vår lilla tjej är verkligen ett lättskött barn! Hon är go och glad och gillar att vara med och titta vad storasyster hittar på. Vi lägger henne vid 20 på kvällarna och hon somnar nästan direkt. Ibland ligger hon och jollrar en stund. Hon brukar sova själv -utan att vakna- fram till 4-5 då jag lyfter över henne till vår säng, ammar och sedan somnar vi direkt om och vaknar av Betty vid 7. Så är det oftast.

Tyra ligger i vagnen och tar tag i vagnleksaken som jag köpte till storebror Linus 1993. 🙂

MEN i natt och i  går natt så var det stökigare. I natt vaknade hon 1.00 (jag hade inte ens hunnit somna) ammade och sedan somnade vi om till 3.30 då hon vaknade och ville inte ta nappen så jag ammade igen. 4.30 ammade. 6.00 ammade och vinkade till pappa Jocke som åkte på jobbet. Klockan 7 så vaknade Betty. Natten i går var ungefär likadan så om jag är trött? svar JA. Ont i kroppen av alla amnings-stela-ställningar? svar JA. Kanske ett tecken på att hon trots allt inte blir nöjd på min mat?

Denna tredje månad så har Tyra lärt sej att greppa sakerna i babygymmet. Vad är mer nytt? JO, hon har ju skrattat högt också några gånger. En annan sak som är mycket roligt är att se sej själv i spegeln. Kan hon väl aldrig ha efter sin mamma!? 😉 SÖTUNGEN!

Tyra & jag på väg till BVC

9 comments

 1. Min plats i solen says:

  Hej vännen!

  Vilken sötis hon är er lilla Tyra. Inte klokt vad fort tiden går, det känns ju som det var igår hon föddes. Härliga bilder! 🙂

  Sköt om er!
  Kram Lotta

 2. Ensamma mamman says:

  Hon är så otroligt söt eran lilla skatt men oj va tiden går fort! Var de verkligen 3 månader sen du var gravid? Helt galet!

  Hoppas att de snart vänder så att du får sova på nätterna igen. Min son ammade varanna timme dygnet runt i 9 månader men jag hade ju bara honom. De måste vara värre med sömnbrist när man har en liten storasyster oxå. Kram

 3. Helena says:

  Men guud vad söt hon är eran lillfröken!! Åh vad bebis sugen jag blir nu =) Önskar mig en dotter men det lär jag väl aldrig få =( Inte vill karln min ha fler barn heller…..

  Hoppas det blir bättre nätter snart, att det är nåt övergående. Kanske krångel m magen?
  Sköt om er!!

 4. sandra says:

  Grattis till lilltjejen! Hoppas hon kommer tillbaka på sin kurva.. Min lillkille har inte alls gått upp bra i vikt men förra gången såg det ut att vända.. Han är snart 8 månader och väger inte ens 7kg om han inte gått upp en massa nu! KRam

 5. Susanne says:

  Vi var på BVC idag med våra 3-månaders. Har också problem med hungrigt barn efter amning. Bestämde tillsammans att jag ska prova att amma varannan gång och varannan gång ge ersättning.

 6. alegni says:

  åh, vad söt hon är, och den sista bilden på er båda är underbar. så fina båda två!
  hoppas nattoron är av tillfälligt sort. du kunde ju försöka med att ge ersättning någon kväll för att se om hon sover lugnare efter det.
  kram
  ingela

Lämna ett svar