10 ägg = 10 små kycklingar?

God morgon!

Eva ligger på hela 10 ägg!!! Innan vi hann märka äggen (TACK för tipset) så hade det hunnit bli 10… Hoppas det inte är för många? Nu skiljer det ju några dagar på äggen och vad händer då när första kycklingarna kläcks när det finns ägg kvar? Fortsätter hönan att ruva eller struntar hon i dessa? Om ca två veckor så får vi se.

Ellen är en bra snygg tjej! Tycker ni inte? 🙂

Ser ni vilka gula löv björken redan har fått? Sorgligt…

Vi brukar i snitt få 3 ägg/dag från våra 5 höns. Men nu får vi bara 1 ägg/dag. Oftast ligger det under hönan, men eftersom vi har märkt alla 10 så är det lätt att se vilket som är nytt. Försöker se om de andra värper någon annanstans, men hittar inget. Eva kanske dessutom var den ”bästa värpehönan” ? Som Emils Halta Lotta. 🙂 Vi får ägg så att vi hinner göra av med allt själva iaf, nu när vi har vant familjen att ge bort ägg! 😉

Den blivande ståtliga fadern Evert

Vi får hoppas att det kläcks 10 små fina kycklingar och vi får hoppas att det inte blir 10 tuppar… 😀

Nu skulle vi egentligen åka och hälsa på moster Johanna och lilla kusin Theodor, men Henke är sjuk idag! 🙁 Så då vågar vi inte åka. Tråkigt ju, men jag vågar inte riskera att tjejerna ska bli sjuka, allra helst inte nu när det snart är inskolning på dagis. Vi får ta det en annan dag syrran! Idag regnar det så det blir nog en inne-mys dag med mycket bokläsning och säkert en massa ritande/målande/fixande. Tyra sov mycket bättre i natt, skönt. Krya på dej Henke!

7 comments

 1. Norrfrids Eija says:

  Hos oss kläcktes det sju kycklingar för någon vecka sen, hönan ruvade på elva ägg från början.
  Hon hade fullt sjå att hålla kycklingarna i redet så till sist gav hon upp och reste sig…nu ligger hon på marken för att ge skydd och värma de små, lilla hönsmamma…tänk att hon orkade ligga över tre veckor ändå och ruva. Snacka om tålamod!

 2. Lillasyster Johanna says:

  Hej! Ja, vi kanske kan göra ett försök i början på nästa vecka, innan du har inskolningen?

  Vi for och hämtade bilen hos lackeraren 7:00. Alla tre (fyra med vovven) somnade om 8:00 och sov tills telefonen ringde.
  ”-Ja, det är Johanna.”
  ”-Vaaa, ligger du och sover nu??? Klockan är ju tolv!!!” Mamma…
  Theodor (6 veckor och 4 dagar) är en riktig sjusovare! Han har ju sovit hela natten oxå, ammade 5:00. 😀 Han vaknade när mamma ringde, åt och låg sen och flinade ett tag. Sen somnade han om igen och sover fortfarande. Jag har bökat med honom, lagt honom i vagnen och gått en runda på 30 min, men han fortsätter att sova. Nu ligger han i vagnen utanför altanen.
  Jag får väl njuta av det här så länge det varar. 🙂

  Nej, nu ska jag titta till sjuklingen.
  Vad kul att det snart kommer kycklingar!
  Hälsa dina fina tjejer!

 3. Helena says:

  Johanna: Jaaaa passa på att njuta av mammaledigheten. Med första barnet så är det verkligen en ledighet. Allra helst när de sover så mycket i början! 🙂 SÅ skönt det lät att kunna somna om. Lillkillen tyckte det väl att det var jobbigt att behöva åka iväg vid 7 redan! 😉 SKÖNT också att bara amma en gång/natt -när somnar han nu på kvällen?
  PUSS till Theodor! 🙂

 4. Lillasyster Johanna says:

  Haha, jag tror inte han öppnade ögonen en gång när vi bökade ner honom i bilbarnstolen. Han fick åka i pyjamas och täcke över. 🙂 När vi la oss i sängen så vaknade han, men då käkade han och sen somnade han om igen.

  På kvällen har vi inga rutiner än, vet inte vilken tid och hur länge han sover på kvällen. Det är olika varje gång. Ibland somnar han i soffan när vi ser på film, eller så ligger han kvar i vagnen efter vår kvällsprommis med vovven. Men på natten när vi ligger i sängen så sover han iaf. Peppar, peppar. Som längst har han sovit helt från 00-06 och 01-07. 😀 Men oftast blir det amning vid 5-6.

  Nu ligger lillfisen på min sida i sängen, Henke på sin, jag med datorn i fotändan och Fröken på sin bädd nedanför sängen. Slöslappardag! Har fått assistera Henke med alvedon och halstabletter tidigare i morse.

  Vad gör ni idag?

 5. Helena says:

  Johanna: Gullungen!!! 🙂 Ja inte du, men din son! 😉
  SKÖNT att han sover bra. Det är så skönt när det blir mer och mer rutiner också.
  Låter som att ni har mys!
  Idag? Just nu så sover mina döttrar, sönerna är på skolan (men Gustav slutar nu), Jocke jobbar och jag funderade på om jag skulle städa eller ta fram datorn…hahaha. Jag ska ladda in lite bilder som jag tog idag på töserna. Nu…lite städning och strykning. Sedan….lite bloggande, om jag hinner.
  PUSS!

Lämna ett svar