Betty på väg till skolan


Vi har promenadavstånd till skolan vilket jag tycker att jätteskönt. Visserligen inte supernära, men ändå. Det har vi inte till dagiset, eller jo det är klart att vi har. Men jag är för lat att gå dit och hem -måste ju ta typ 2 timmar? 🙂


Betty är ju inte ens 2 år, men tiden går fort och snart kommer hon att börja denna skola. (Det är väl egentligen bara 4 år tills hon börjar i förskoleklassen!?) Den ligger helt underbart lantligt till. Här har skola bedrivits sedan 1892. Det finns t o m en bondgård bredvid som har kossor, får, grisar och kanske fler djur?


Storebror Gustav är glad att vi flyttade hit när han skulle börja 6:an (den skolan är 1-5) . Varför han är glad? För att att slapp skolan. Han skulle ha vägrat att gå i den där jävla gamla bonn-mögliga skolan med snoriga ungar som stinker lagård. Ja hans egna ord. Visst är han rar min son?! 😉 Jag brukar påminna honom att vi bor ju själva på en gammal bondgård…han gillar inte det. Hahaha.

JAG tycker iaf att den ser helt underbar ut, nästan lite Madicken/Emil aktig! 😀 Pappa Jocke har själv sprungit omkring på den skolan när han var barn. Jag längtar efter att få gå in jag också…tänk om man hittar några gamla skolplanscher? Hihi.

"Titta får!"

Betty älskar att härma allt nu. Här härmar hon pappa som står med armarna i kors. 🙂

Alla som har skolbarn, helst tonåringar, håller nog med mej om att det ska bli SKÖNT nu när skolan börjar igen med alla rutiner. Jag ser fram emot det iaf. Gustav börjar 8:an i morgon och Linus börjar sitt 2:a år på gymnasiet på tisdag. Mina fina storkillar! Jocke ska jobba i morgon, sin andra vecka efter ledigheten och jag är hemma med tjejerna och Linus. Just, Tyra ska på BVC för att få spruta också så jag får väl hänga med henne dit! 😀

11 comments

 1. Sofia says:

  skolan verkar ligga jättefint till, verkligen lantligt och idylliskt!:-) och vilken snygging i inlägget nedan, superpinglan!! ja visst är egentid lyyyx när man har små bebisar, jag minns själv hur skönt det var!:-) nu vill man bara att barnen ska vara hemma ju, men det vill inte dom, hehe…

  stora kramen s.

 2. kamomilla says:

  Vilken skola!!Hoppas den får finnas kvar länge och inte drabbas av sparkrav som många skolor här har drabbats av. För några år sedan stängde en byskola här i våra knutar. Mycket sorligt.

 3. Stines Hjem says:

  Oj, for en heerlig skole!!! Veldig Astrid Lindgren-aktig 🙂
  Jeg er lærer, og skulle veldig gjerne jobbet i en så koselig skole, som sikkert ikke har mange elever.
  Lykke til med skolestart for de store guttene i morgen 😉

  Klem fra Stine

 4. alegni says:

  vilken underbar skola! här är det precis som kamomilla skriver, d.v.s. att många små byskolor dras in eftersom elevunderlaget inte räcker till. det är så trist!
  kram
  ingela

 5. a house with a view says:

  Hej hopp! Här har jag missat massor!! Underbar Madicken-skola, förstår att du vill att barnen ska gå där!! Och vad roligt att du kommer i jeansen, fantastiskt 🙂 Kul också att läsa om bloggandet… Jag har få läsare och tror inte faktiskt att det kommer bli så många fler med tiden heller, men det gör inget! Men jag är otroligt imponerad över er andra bloggare som har så många besökare. Men det är ju inte konstigt heller, din blogg är super, har jag alltid tyckt 🙂

  Många Mallorca-kramizar från aka

 6. CiliaH says:

  Oh ja vad jag håller med om att det är skönt att skolan börjat igen! Åter till rutinerna 🙂

  Ja, det är riktigt kass att handleden inte vill bli bra.

  Hade superkul i lördags men klart som korvspad funkade inte stövlarna hela kvällen utan vid två fick jag åka hem. Skittråkigt, jag ville ju fortsätta partaja 😛

  KRAM

 7. ANONYM says:

  hej.
  fin blogg du har. är på genomresa i sundsvall. Vilka inredningsbutiker måste man besöka? Nordljus vet jag redan men vilka fler bra inredningsbutiker finns det? Vilka har greengate?

 8. Helena says:

  Hej på dej anonym och tack! 🙂
  Du jag vet faktiskt inte vilka butiker som har greengate mer än Nordljus då. Jag har skickat efter från nätbutiker. Men ett tips är att titta in på BUTIK ANNELIE Bankgatan 6. Lycka till!

Lämna ett svar