Tappat 9 kg, men har 20 kvar…

Så här ser jag ut nu en månad efter Meya föddes. Jag tänkte lägga ut bilder med mer kroppsnära plagg och även från sidan, bättre att jämföra skillnaden då. MEN kära vänner, så bekväm är jag inte med den här kroppen så att jag klarade av det.

20120205-184803.jpg

20120205-184826.jpg
På bilderna så kan ni även se Tyra och Betty och ett bord fullt med Meya presenter som jag samlade ihop och fotade idag.

I onsdags den 1 feb så började jag ta tag i detta med vikten!
Jag ska inte följa några konstiga dieter, jag ska bara försöka vara mer nyttig.
I mitt fall betyder det att jag ska äta mindre portioner och sluta dricka kalorier!!!
Jag dricker på tok för mycket främst av juice, mjölk men tyvärr även läsk!
Har infört vatten till måltiderna istället och för att det ska bli roligare/enklare så köper jag vatten med olika smaker ist för bara kranvatten(Tack för tipset Johanna)!

Mysfikat och mumsande på goda chokladbitar är numera endast tillåtet på lördagar.
Nä nu ska ryggfettet och all jobbig extravikt bort. Trivs inte ett dugg med detta.

85,5 kg vägde jag samma morgon som Meya föddes och under första månaden gick jag bara ner 9 kg!!! (12 kg gick jag ner första månaden efter Tyra).
Jag väger nu taaadaaa: 76,7 kg till mina 160 cm.
Ca 20 kg ska bort. Önskevikten är 57-58.
Vägde 62 kg när jag blev gravid med nr 5 och gick upp 23,5 kg!
(Vägde runt 52 när jag blev gravid med nr1.)

Om jag tappar 0,5 kg/vecka så har jag nått mitt mål runt den 7 november 2012. Herregud vad långt bort. Men skönt när jag väl är där…
OM jag nu klarar av att komma dit…

20120205-192048.jpg
Jo jag ska faan dit!!! 🙂

Efterhand så ska jag börja träna. Men tänkte mjukstarta med promenader, plankan och ta in min crosstrainer igen.
Mmm hoppas det går vägen. Känner att det kommer att bli tufft…Men nu ska fetdallret bort!

Mina mått (som motsvarar storlek 44-46 nu):
Byst: 100
Midja: 88
Höft: 110
Lår: 65

HÄR kan du läsa om när jag bestämde mej att gå ner i vikt efter Tyra.

15 comments

 1. CiliaH says:

  Det kommer du att fixa kanonbra! Bara det där fenomenet med mindre portioner och utesluta snask, gör susen! Dricker man sen sitt bubbelvatten i fina vinglas känns det ännu lyxigare och roligare och då blir det ju lättare 🙂

  KRAM

 2. Madde says:

  Lycka till med viktnedgången! Håller på jag med men det är inte lätt när man älskar att baka och vill provsmaka hur det blev,haha! 😀 Men det är ju så skönt när man nått sina mål och känner sig nöjd med sig själv. Ha det så bra!

 3. Milla says:

  Sunt tänkande av dig, ha inte för bråttom och det där med att dricka kalorier är en bra sak. Ett tips, investera i en kolsyremaskin istället för att bära hem dyrt smaksatt vatten. Perfekt med lite citron i. Jag har lagt av med läsk helt, man vänjer sig av snabbt med skräpet. Kram Milla

 4. Anna says:

  Hej på dig fina vän!

  Jag har ju inte varit in och grattat till lilla tjejen!!
  Stort GRATTIS till ert underverk 🙂
  Jag läste din förlossnings berättelse och grät en liten skvätt här 🙂

  Du ser ju jättebra ut! 5 barnsmamma kan man inte tro att du är!!
  Här håller jag igen på socker o kolhydrater.
  Man blir ju lite trött som småbarns förälder och då lätt att ta nåt sött och uppiggande för att hålla sig vaken 😉

  Ta hand om dig och familjen 🙂
  Kram kram

 5. Helena says:

  Milla: faktum är ju att vi har en sån… Men den blir aldrig använd! Kanske ska göra ett nytt försök. 🙂 kram på dej

 6. Linda says:

  Du är ju supersnygg reda nu!! Men hur mycket man vill gå ner är ju höst personligt, man vet ju bara själv när man känner sig bekväm med sin vikt.
  Det här kommer du fixa!!!
  JAg kämpar lite med min vikt typ varannan dag, jag är hopplös:(
  Kramar

 7. Milla says:

  Hej Helena.
  Hejja hejja, jag tog hjälp av Olga Rönnberg när jag ville komma igång nu efter barn nr sex. Det var toppen. Gick ned ca 1 kg per vecka utan att banta, rätt mat och lätt träning. Ett tips är att planera in godsakerna. Bestäm på förhand att ”på fredag ska jag äta choklad” osv. Fungerar bra för mig. Jag tränar hemma.
  Kram och lycka till

  Milla

 8. jessica, mamma i Familjen vanlig says:

  På bilderna ser du snygg ut redan nu tycker jag, det är väl det bästa med tunika – att den är lite förlåtande! Men förstår att du inte riktigt trivs, jag började ”banta” när min lillkille var tre månader men nu har vikten stått still sen i november. Surt men bara att räkna med när man varit sjuk och inte tränat nåt.
  Lycka till o kämpa på,
  kram j.

 9. Pernilla says:

  Tycks ha samma längd och målvikt som dig :-). Och samma strategi. Min bebis är ett par månader äldre dock. Det går långsamt dock – hade varit fint att vara en av de där som ammar av sig alla kilon…;-). Ain’t gonna happen here dessvärre 😉

 10. AnnCatrin says:

  Helena, du är sååå galet fin! Och en helt fantastisk mamma till fem otroligt fina barn 🙂 Om jag blir en bråkdel av en så bra mamma som du är blir jag lycklig! Din viktnedgång, du kommer fixa detta lätt som en plätt – du har den rätta viljan och tänket!
  Många kramar

Lämna ett svar