Sommar i vårt kök

Plättar i luften blandat med saftflaskor

I denna värme så hade jag ALDRIG städat hela huset så grundligt OM det inte hade varit för att vi fick besök av Karin och Olle för det eventuella inredningsreportaget! Men jag är glad att det blev gjort, nu är det visserligen snart dags att städa igen…hihi. Men jag hann gå runt med min lilla kamera och ta några bilder. Riktigt svårt att ta bra bilder i motljus och dessutom med min kassa kamera, men jag bjuder på det som jag har! 🙂

Så här ser det ut hemma hos oss nu: (nåja, då för några dagar sedan iaf! 😉 )

Mina gamla blå flaskor har fått flytta upp till tallrikshyllan. Registreringskylten likaså.

Det blir inte direkt så att man eldar i eldstäderna nu… Men till vintern ska de få jobba igen!

Sommarblommor i den gamla mjölkkannan pryder vedspisen!

Jag är inte mycket för dukar har jag märkt...men här i matrummet så fick bordet prydas av en duk faktiskt.

Hur är det med er, orkar ni städa? Man vill ju helst vara utomhus och går man in så är det sååå varmt så man tappar orken… iaf jag! 🙂 Städa kan man göra när regnet kommer…eller slå på en film kanske! 😉 Vi går mest hemma och skrotar på gården och tar små utflykter på dagarna.  Hoppas att NI har det bra och får njuta av denna underbara sommar!

11 comments

 1. Ensamma mamman says:

  Ni har ju verkligen ett underbart hem! Kan man flytta in? =)

  Jag har faktiskt städat och tvättat hela dagen. Sonen åkte iväg med mormor och moster och badade så jag passade på att göra de ordentligt.

  Kram

 2. CiliaH says:

  Ni har det så underbart vackert vännen!

  Nej det blir inga megastädningar direkt i denna värme. Ett varv med dammsugaren och allmän upplockning och avtorkning av kök får räcka. Just nu bryr jag mig inte om att städa överhuvudtaget iofs men det är ju pga att vi målar och har flyttt ut Emils alla grejer mitt i stora rummet… Tur att det inte ska komma inredningsreportrar hit kan jag säga hihi.

  KRAM

 3. kamomilla says:

  Ja du… jag städade i förrgår- dammsög och det kändes sdom en ”nära döden upplevelse” kan jag lova… 😉

  Jösses så vackert ni har det! jag tycker verkligen ni lyckats med konststycket att kombinera gammalt och nytt helt perfekt och med säker smak!

 4. Lotta says:

  Tusen tack Helena=)
  Jo när tempen låg runt 30 både ute och inne hela helgen var det inte alls roligt att vara höggravid…Men som sagt, jag har haft turen att slippa andra krämpor. Har följt din blogg ett tag nu och jag vet att du hade det mkt värre med sådant:/
  Måste också passa på att säga att ni har ett så otroligt fint hem…det är en riktig inspirationskälla. ”Snodde” faktiskt er matrumstapet från Sanderson…vi har den numera i sovrummet=)

  Kram!

 5. A House With A View says:

  Oj så fint kök, blir alldeles hänförd, suck… Äääälskar tapeten, den är en klockren favorit för mig! Såå fint med gamla trätråget du har frukter i. Jag har två kaminer hemma här men ingen så fin som du har – makalöst vacker!!

  Kramizar aka

 6. Min plats i solen says:

  Hej vännen!

  Vilka fina bilder från ert fina hem! 🙂 Så himla fint ni har det och vilket härligt kök. 🙂

  Det blir verkligen lite si så där med städningen här hemma just nu. I hettan finns det varken ork eller lust över till det. Tvätta fick jag däremot göra idag då döttrarna upptäckte att det var slut på trosor i garderoben. Så slöa har vi varit i sommarhettan. 😉 Men nu är ordningen återställd igen i garderoben. 😉

  Det låter som ni har det hur bra som helst i sommarvärmen. Precis som det ska vara. 🙂 Sköt om er!

  Kram Lotta

 7. Sofia says:

  hej vännen! var tusen år sen jag besökte dig känns det som!!:-(

  vad fiiint ni har det hemma och vad spännande med ev. ett inredningsreportage, klart nån kommer nappa!!:-))

  hoppas allt är bra i värmeböljan. imorrn går jag på min efterläääängtade semester!!:-)

  stora kramen sofia

 8. Erika says:

  fint! jag håller just nu tummarna för att vi ev. har hittat och kommer renovera ett hus från slutet av 1800-talet! är såååå sugen på hus nu 🙂

  kram!

 9. Stines Hjem says:

  Vi var i Sverige i helgen (i bryllup, blogginnlegg kommer), og det var utrolig varmt! 30 grader i skyggen! I Norge var det ”bare” rundt 25.

  Har sagt det før, men du har et utrolig FLOTT kjøkken!!!!
  Misunner deg virkelig størrelsen på kjøkkenet. Skulle gjerne hatt det så stort i huset vi flytter inn i..
  Og tapeten i spisestuen er utrolig fin! Prøvde å finne den, men tror den er ute av produskjon?!?!

  Kos dere videre i sommervarmen!!
  Klem fra Stine

Lämna ett svar