På tisdag ska jag opereras!

Ruskväder ute. Men inne i köket känns det ganska somrigt, lite vårlikt iaf! 😀

Köpte två Mårbacka idag. Stora och härliga. Skulle vilja ha ett helt gäng till.

Skulle behöva måla listen ovanför vår ho. Det är nåt (vinyl?) som har gulnat och det ser alltid ”skitigt” ut.

Ja lite mysigare känns det inne än ute. Men nästan all snö har regnat bort iaf, jippie! (lite tråkigt med blixtbilder förstås)

Jag fick tid för operation på tisdag redan. Det var snabba ryck! Blev lite orolig…jag har aldrig legat på sjukhus -endast på BB. Jag har aldrig brutit ett ben eller nåt sånt. Jo jag har ju visst varit på sjukhus!!! Jag hade ju cellförändringar 1996 som jag opererade bort juuu, vad ljuger jag i!? 🙂 Fast det gjordes med lokalbedövning och gick väldigt snabbt vad jag minns.

I vilket fall som helst så ska jag göra en titthålsoperation i buken (laparoskopisk kirurgi). De ska plocka ut min kopparspiral genom magen och samtidigt sterilisera mej. Nu blir det inga fler bebisar. Om allt går bra och de inte behöver snitta mer så får jag åka hem samma dag. Fast jag ska sövas och det känns läskigt…men samtidigt så känns det naturligtvis skönt att äntligen bli av med spiralen som sitter helt galet. Tänk om jag skulle vakna upp och märka att de samtidigt har gjort en bukplastik, vad ledsen jag skulle bli. NÄ! 🙂

På lördagar så får man unna sej extra. I alla fall om man heter Helena.

LUNCH. Jag gjorde räksmörgås idag, SÅ gott!!!

MIDDAG. Vi åt potatisgratäng, kött och sallad. Mums. Mina söner tycker att vi ska laga potatisgratäng varje dag!!! 😀

Snart ska detta ätas upp! 😀

Nä idag räknar jag inga kalorier. Ville inte ut och gå i tråkvädret heller. Men jag  gjorde plankan och ben/rumpa övningar och stressade på crosstrainen 30 minuter, visst var jag lite duktig då? Blev sjöblöt av svett. 😀

KRAM

 

11 comments

 1. Monica says:

  Lycka till med operationen, lovar att tänka på dig. Fint du har i köket och härlig mat, potatisgratäng, håller med sonen:-). Listen kanske du kan testa klorin på, ett litet ställe först:-). Trevlig helg och hoppas det blir vår någon gång!

 2. Jenny says:

  Hej Helena!
  Hoppas allt är bra med dig! Kikar in emellanåt fast jag är alltför dålig på att lämna kommentarer..
  Ert kök är såå snyggt, vill oxå ha nått likande (nån gång när jag vunnit på lotto;))

  Hoppas operationen går bra på tisdag!

  Kraam Jenny

 3. Terese says:

  Jag la in en liten önskan till maken tidigare idag om just några mårbacka. Hoppas han förstod den mycket tydliga vinken! 🙂 Ett tips inför tisdagen är att be å få diclofenac och 1g alvedon utskrivet. Det gör riktigt ont efteråt. Dom blåser upp magen för att se bättre och det gör ont att ha luft i buken. På mej har smärtan satt sig uppe vid nyckelbenet. Väldigt vackra bilder på köket du bjuder på idag. Jag superkollar alla köksbilder just nu eftersom vi håller på att bygga ett helt nytt kök på ett annat våningsplan 🙂 Lycka till på tisdag. Ps. Om du försöker sova och slappna av så mycket du kan på uppvaket så försvinner narkosen fortare ur kroppen å du slipper må illa 🙂

 4. CiliaH says:

  Skönt att få det avklarat! Det kommer att gå hur bra som helst 🙂

  Men han kommer väl in på ett introduktionsprogram så att han kan läsa upp sina betyg till godkända?

  Kram

 5. Anna- Mamma och Socionom says:

  Det blev en väldigt lyckad kväll för denna mamma:). Ja det ser mycket mysigare ut inne än ute!:) Åh potatisgratäng älskar jag!:) Lycka till med operationen och hoppas att allt går bra. Kram!

 6. Milla says:

  Jag hade själv aldrig förr blivit sövd eller opererats alls tidigare, men op 3 ggr på sistone. 2 ggr av dem har jag blivit sövd och det har gått jättebra. Dock helt olika mående vid uppvaket, beror lite på vilken metod de använder tydligen – men andas djupt och känn tillit till de som utför allt så går det säkerligen toppenbra! kram Milla

 7. anna says:

  förstår att du blir nervös men samtidigt är det skönt att du har fått en tid. kommer säkert att gå jätte bra. kram

 8. Margona Strömberg says:

  hejsan!!
  Du har verkligen en tokfin blogg 🙂 Söta busungar och underbart hem!! Hoppas allt löser sig med din hälsa också!!!
  Måste fråga vart ni köpt den superfina kökskranen…vilket märke är det???
  Önskar en trevlig vecka!! Mvh Maggi

Lämna ett svar