Nä nu ska jag gå ner i vikt!

God morgon! Här kommer lite viktig viktinfo! 😀

Jag gick upp 24 kg denna fjärde graviditet. Nu vill jag ju gå ner dessa 24…+ egentligen ytterligare 4 kg. Men vi börjar med 24 kg tycker jag. Jag är 160 cm lång.

Första månaden så tappade jag 12 kg utan att behöva bry mej. Månad två så har jag tänkt på vad jag ätit och verkligen dragit ner på onyttigheter. Hur mycket tappade jag då? 2 kg!!! MEN min kropp fick nog en chock när jag kunde börja röra mej igen (efter foglossningen) och musklerna vaknade till och började bli jäkligt tunga, tror ni inte?! 😀

Okej, jag har alltså 10 kg kvar att gå ner till inskrivningsvikten. Skulle jag fortsätta med att gå ner 2 kg/månad så är jag klar precis innan jul. Hur ska detta ske? Jag försöker äta godis endast en dag veckan och även läsk…men det där med läsk är svårt, så jag fuskar fortfarande. Men jag känner redan att mitt sockersug börjar minska, så skönt. Sedan sitter jag inte i soffan om kvällarna och proppar i mej fika -vilket jag gjorde under hela min graviditet tror jag… Jag äter nyttigare helt enkelt och mindre. UTAN att banta och utan att störa amningen.

För 3 år sedan så vägde jag 15 kg mindre än dagens vikt.

För en vecka sedan så började jag med magövningar för att slippa denna degmage. Få den lite mindre är förhoppningen iaf. Man ska ju tydligen inte göra vanliga situps/crunches. Nä man ska arbeta med de inre musklerna har de kommit på. Jag gör som proffsen säger och kör PLANKAN. Inspirerad av Olga som är PT, fembarnsmamma och har platt tränad mage. Snygg är hon också. Dessutom 37 år som jag. 🙂

Min systerdotter och jag på paddelutflykt i grannkommunen 2006.

Så varje dag två gånger om dagen sedan en vecka så gör jag plankövningar. Kan säga att det var JÄVLIGT jobbigt första dagarna, men jag börjar redan kunna stå längre och längre. Jag tog mina mått samma dag som jag började med övningarna, tänkte kolla av efter en månad om det gett resultat. 🙂 Jag tog dessutom foton…hahaha. Ja OM jag lyckas få plattare mage så kan jag bjuda på den förebilden tillsammans med en efterbild, men just nu så är det bara en NUbild och inte alls smickrande.

Kan ju säga att mina mått motsvarar storlek 44…jag har vanligtvis storlek 36, så kan ni ju fatta hur fet jag känner mej. Trivs inte alls med övervikt och nu tänker jag inte bara gnälla utan även göra nåt åt saken. 🙂

Barnvagnspromenader, spring efter min ettåring, bebisbus, plankan och äta nyttigare först och främst sedan blir det mer träning. Japp, jag känner mej peppad på detta, hoppas bara att det ger resultat så att jag inte tappar lusten. 😀

15 comments

 1. kamomilla says:

  Jag förstår dig!! Jag kämpar med vikten och jag kan inte ens skylla på graviditet 🙁
  jag lyckades ett tag men har nu under vårens sjukskrivningar lyckats lägga på mig hela 5 extra kilon… 🙁

  Nu ska de bort, och 5 övriga också- jag riktigt kände igen mig i din brinnande känsla för att nu ska det fixas! Vi får väl preppa varann, inte sant. jag kör med lchf och känner att det tar tid- det står still i långa perioder men bättre så.
  vad är plankan? jag skulle gärna testa om det inte är nåt som belastar ryggen? Jag har just varit på magnetrölntgen för ett möjligt diskbråck så jag måste ta det piano. har haft en massa hälsoproblem på sistone och inser att de skulle vara lättare att leva med om övervikten skulle vara borta. Och det är jag och bara jag som ska ta ansvar för det!

  lycka till och håll tunmmarna för mig1 🙂
  Stor kram till dig

 2. kamomilla says:

  Åh, sorry nu såg jag ju att du lagt in en länk! tack för det! verkar skonsamt för ryggen! tack- nu ska det plankas!!! 😀 Great!

 3. A House With A View says:

  Wow vilken brud! Urtjusig ju!! Håller med, inget kul att känna sig fet… Jag har också extrakilon som krupit sig på genom åren och nu är jag verkligen SUPERTRÖTT på att köpa kläder som ”funkar” istället för de jag egentligen vill ha! Min rygg kraschade i veckan så jag fick mig en tankeställare… måste sköta hälsan. Nu har jag varit ute och promenerat varje dag efter det, fniss. Tänk att ryggen ska behöva gå av på mitten innan jag fattar hur illa det är gånget 🙁 Vad i hela friden är ”plankan”?? Låter som något jag skulle behöva…

  Kramiz och lycka till! Aka

 4. Ina says:

  Förstår dig helt. Jag har alltid varit överviktig – dock så tog jag tag i det i maj 2009 och skrev in mig på vv. Lyckades gå ner 13 kg.. och blev då gravid med lilla Alva…. dock har jag den förmånen att varje graviditet så har jag gått ner/stått stilla i vikt så när jag skrev in mig nu för ett litet tag sedan i Viktväktarna igen – så vägde jag 1,5kg mindre än dagen då jag skrev ur mig i september förra året. Jag har nu lyckats gå ner 4,1kg på 4 veckor. Detta ger en viktminskning på 17,3 kg sedan 30maj 2009. Man får extra poäng när man ammar och jag kan säga att jag måste ta till både godis och lite annat för att verkligen äta upp mina dagspoäng… och det är jobbigt…
  Prova Viktväktarna – jag lovar det kommer ske under för dig.
  Och även om jag inte varit 36 i storlek så skulle jag bli urglad när jag har strl 44…. (provade kläder igår och hade då 6strl mindre än för ett år sedan…. vilken känsla….).
  många tjockiskramar Ina

 5. Lillasyster Johanna says:

  Jag har 5 kg kvar att gå ner till min startvikt. Men det är de svåra kilorna där man ska göra svallvågor till fastland. 😉
  Jag tänkte oxå köra plankan, men inte riktigt än. Ska låta det gå någon vecka till innan jag kör igång.

  Snart kommer Cissi och ska hälsa på Lillemannen igen.
  Trevlig helg!

 6. Min plats i solen says:

  Hej Helena!

  Lycka till med din viktminskning vännen! 🙂 Det kommer säkert gå hur bra som helst. 🙂

  Min degmage kommer nog alltid vara en degmage, men det känns helt ok. Jag ser den varje dag och påminns om att mina barn har legat där och när yngsta dottern som närmar sig tonåren med stormsteg sa: ”Mamma, när jag blir stor ska jag ha precis en likadan mage som du, för det är den finaste mage som finns. Härligt mjuk och go.”. Ja, då blev mamman alldeles varm i hjärtat och tänkte att den där degmagen nog inte var så dum iallafall. 😉

  Ha en mysig helg och sköt om er!
  Kram Lotta

 7. Maria says:

  Hej.
  Undrar vart erat matbord med tillhörande stolar kommer ifrån? Är det praktiskt med vita stolsdynor då man har småbarn? Lycka till med vikten

 8. Grodmamman says:

  Jag har ingen graviditet att skylla på utan vill gärna gå ner några kg ändå. Nu är det semester så då blir det lite si och så med maten, men jag joggar 3 gånger i veckan och sammanlagt blir det dryga 2 mil och försöker göra lite magövningar efteråt. Nu ska jag testa plankan, kanske kan den där himla putmagen åtminstone bli lite mindre då!:)
  Förstår dig att du vill bli av med övervikten, men Tyra är ju inte så gammal än. Sedan är det ju så att det spelar ingen roll vad andra säger om en, man ska trivas själv! Lycka till!
  Kram

 9. Helena says:

  Hejhej Johanna! Japp de sista kg är de allra svåraste. Men det kommer nog inte att vara några problem för dej -som sagt! 🙂
  Ujujuj vad det regnar nu!!!!
  Puss på lilla T!
  KRAM

 10. Helena says:

  Hej Maria och tack! 🙂
  Stolarna och bordet köpte jag på MIO, det är utgått nu, men jag tror att det finns nåt liknande. Det som är praktiskt är att man lätt kan tvätta stolsöverdragen! 😀 Bättre det än att det blir kladd på dynan som inte går att ta bort…snyggare också! 🙂

 11. Lotta says:

  2 kg per månad låter som en väldigt sund målsättning tycker jag=)
  Innan jag blev gravid gick jag ner ca 15 kg på drygt ett år, gjorde alltså bara små förändringar i kosten och gick sakta men säkert ner i vikt. Det jag framför allt gjorde var att minska ner lite på kolhydraterna under veckorna och det är det jag kommer köra på för att bli av med de extra kilona jag lagt på mig nu under graviditeten.

  Jo det stämmer att jag hade den 25:e som BF…men ännu inga tecken på att den lilla krabban vill titta ut. Fy…trodde inte att det skulle kännas så segt att gå över tiden. Men det har jag förstått från och med idag att det är…man har ju verkligen siktat in sig på just det där datumet under 9 månaders tid.

  Lycka till med kilona nu…kommer gå galant tror jag=) Kramar!

Lämna ett svar