Min vikt efter graviditeten

Jag jobbar ju för att först och främst gå ner mina 24 kg som jag gick upp när jag var gravid. Det har blivit svårare och svårare att gå ner. Jag antar att det både beror på min ålder och antal barn. Eller hur har det varit för er som har gått upp många kg och har många barn? Svårare och svårare? Eller ingen skillnad?

Vi vet ju att ju äldre vi blir desto sämre ämnesomsättning får vi. Man får kämpa lite mer bara. Jobbigt. Men så är det. Jag är en sån som aldrig behövde bry mej speciellt vad jag stoppade i mej tidigare. Men nu funkar det tyvärr inte så längre sedan några år tillbaka.

Med LINUS: Viktuppgång 20 kg, gick ner 25 kg på ca TRE månader (utan ansträngning alls och blev FÖR smal!)

Med GUSTAV: Viktuppgång 25 kg, gick ner allt på kanske 6-7 månader (med viss ansträngning)

Med BETTY: Viktuppgång 18 kg, gick ner 23 kg på 9 månader -precis lagom till jag blev gravid igen! (med stor ansträngning, ja inte att bli gravid, men att gå ner allt…) 😀

Med TYRA: Viktuppgång 24 kg…

Jag äter betydligt nyttigare, inget småätande och inte heller fika på kvällarna. På lördagar får jag äta som jag vill. 🙂 För en månad sedan så började jag med att göra magövningar, plankan. Jag fortsätter fortfarande med den och orkar nu stå på fötterna 40 sek x 3. Utfall och benböj gör jag några gånger/vecka. Jag ska framöver bygga på med mer träning också. För en månad sedan (när Tyra var 8 veckor) så mätte jag mej och på en månad så har det hänt lite faktiskt. Jag krymper sakta men säkert och är nu några cm från storlek 40.

Under byst  -7 cm

Midja  -6 cm

Höft  -4 cm

Lår  -2 cm

Senaste veckan gick jag ner 4 hg och har nu SJU kg kvar till mitt (första) mål. Inskrivningsvikten. 😀  Om någon skulle vara mer intresserad så titta under kategorier och VIKTnedgång. 🙂 Sedan är ni jättegulliga när ni skriver att jag inte är tjock, fin ändå o s v. Men då ska ni veta att  jag visar aldrig de fulaste/tjockaste bilderna och dessutom så trivs jag absolut inte med övervikt. Jag är inte mej själv och vill bara komma tillbaka till min storlek igen. Med målsättningen -0,5 kg/vecka. Sedan gråter inte jag om det går fortare! 😀 KRAM (Psssst hur var det de skulle sjunga Johanna? Damn girl……. hahaha)

9 comments

 1. CiliaH says:

  Härligt kämpat gumman!

  Åh vad jag känner igen det där med att inte trivas med sig själv i ”nya” kroppen… Längtar också tillbaka till min kropp som den var före grav, fast nu kommer den att ha mycket mer muskler än då 🙂

  KRAM

 2. Lillasyster Johanna says:

  Haha! Min bästa träningslåt; David Guetta feat. Akon – Sexy Bitch. Eller ”Sexy Chick” som den heter i en snällare text, men själv tränar jag bättre om jag sjunger Sexy Bitch. 😉

  Jättebra resultat ju!!
  Puss!

 3. Linas says:

  Vad du är duktig! Väldigt inspirerande, även för mig som inte varit gravid men gärna vill bli av med några kilon ändå. Kämpa på! Kram 😉

 4. sandra says:

  Tror absolut du kommer gå ner allt tilslut med den inställningen! Jag gick ner allt med Alvin på några månader men nu efter Edvin har jag 5 kg kvar fast nu över sommaren har jag legat på lat sidan! Tror absolut det blir svårare efter varje barn! Kram

 5. A House With A View says:

  Ah, inspirerande inlägg, måste ju själv komma till skott efter sista graviditeten! Och vad ska jag SKYLLA på, det var 11 år sedan, haha!! Jag tycker du är jätteduktig och vad roligt att följa fin viktresa!

  Kraaamizar aka

 6. Grodmamman says:

  Det har ju ändå hänt en hel del på bara en månad!:) Vill ju också gå ner och den här veckan har jag verkligen försökt ta tag i livet. Sedan är det ju faktiskt så, att man ska ju trivas själv och då spelar det ingen roll vad andra säger.
  Lycka till även i fortsättningen!
  Kram

 7. pelle says:

  Inte för jag har varit gravid eller kan bli det men har UC och gått på kortison i omgångar. gått från 55kg-105kg på 6 månader. Det fuckade upp ämnesomsättningen rätt rejält.

  har kämpat med att få bort detta nu i omgångar men lyckas gå ner 10-20kg sedan smäller det till med nytt skov och går upp allt igen.

  har dock börjat cykla mountainbike i skogen och det blir 4-6mil skogskörning per vecka. och -11kg på 16v och redig kondis på köpet.

  hoppas hoppas jag inte åker på kortison nu igen på ett tag..

Lämna ett svar