Meya 7 månader

Igår blev vår lilla bebis sju månader. Om fem månader är det nyårsafton och Meya blir ett år. Tiden bara springer iväg. Usch…alldeles för fort.

Meya här med storasyster Betty

Den största förändringen månad 6-7 är att hon har börjat äta mer och mer och får bara ersättning ibland. Nu får hon välling morgon och kväll, två mål mat, frukt/bär + gröt. För första gången så blev hon hård i magen också, lillstackaren. Men jag gav henne katrinplommon och det hjälpte. Annars ska övermoget päron och extra vatten hjälpa. Hon är jätteduktig att äta och äter allt som bjuds. Nattmålet slutade hon ju med för länge sedan. Jag har varit en duktig husmor och kokat potatis-torsk-broccoli och gjort puré av till henne som jag har fryst in några portioner. MEN jag är absolut inte emot barnmatsburkarna. Jag gör som vanligt, blandar med hemlagad mat,

I krypartagen!

Eller den största förändringen är nog att hon inte är en rar liten snäll bebis längre, hon är en skrikig tjurig liten tonårsbrud! 😉  Hahaha. Ja nästan. Hon har verkligen börjat visa vad hon vill och det högt och ljudligt. När hon ligger på golvet och krälar och ser systrarna greja med saker en bit bort så kan hon bli SÅ frustrerad om hon inte kommer dit, och eftersom hon mest behärskar tekniken att åla bakåt så blir det många ”frustationsskrik”. 🙂 Ja hon säger till då och då när det är någonting som inte passar damen. Hon har ställt sej på knäna också så förmodligen så dröjer det inte så länge innan hon börjar att krypa, tjurig som sin far förstår ni! Hehe.

Meya älskar sina systrar och de älskar henne!

Hur trött man än kan vara på dagarna så finns det inte ord för hur mycket vi älskar dessa små busfrön! Betty 3 år och 9 månader, Tyra 2 år och 2 månader och Meya 7 månader

Sömnen har blivit lite knasigare den här månaden också. Nu har hon vissa kvällar somnat 19 och sovit bara till 20 och sedan varit vaken tills 21-22. Hennes syskon har haft samma grej för sej en period. Vill lixom inte somna om. Hon sover fortfarande -oftast- tre gånger om dagen så kanske vi ska försöka styra det till bara två tillfällen, vi får se.

Pratar gör hon mycket nu. Det blir mycket av mamamamama och papapapapa och dodododo osv

Våra gullungar!!!

Meya har aldrig visat någon separationsångest, men nu kan hon då och då bli jätteledsen om någon okänd kommer för nära. När storebror Linus hade varit borta i ca 3 veckor så började hon tokgrina när han kom hem och sa heeeej och slängde upp henne i luften.

Vad mer? INGA tänder. Sitta kan hon, men kan fortfarande kan hon flyga rakt bakåt.

Hon är ju väldigt gosig och snäll (när hon inte har sina skrik) och man kan ju faktiskt pussa ihjäl gosbebisen, så är det bara. Eller nyypa i tjocka låren. Meya är så kittlig så hon skrattar högt jämt! 😀

Tyra gillar att hålla i sin lillasyster. Hon är så snäll mot henne.

Bilderna i detta inlägg på tjejerna (och typ ytterligare 100 st) tog jag igår och idag och min förhoppning var att byta ut headern (som egentligen är temporär) och äntligen sätta dit namnet; Helenas Hem. Får se när det hinns med. Vill ju helst ha EN bild på alla tre, men det är inte helt lätt att få alla bra.

Systrarna bus! Tänk om ca 12 år, när de är 16, 14½ och 13...hjälp!!!

Mamman/bloggerskan ska ju börja jobba om TVÅ veckor också, det ni. Jag längtar faktiskt. Känner att ombyte är perfekt nu och mina kollegor är så söööta så jag planerar att äta upp samtliga.

Jo just, Jocke och jag hade det AMAAAAZING på vår barnfria kväll i söndags.  Vi prickade in en kanondag, medelpad hade varmast i hela Sverige. Vi hade 26 grader, blåste knappt och sol. Vi mutade iväg Gustav med en hundring och han blev inte ledsen över att ta en pizza med polarna. 😉  Tyvärr hade restaurangen stängt som vi ville gå till, men som tur var så har vi promenadavstånd till två restauranger under sommaren och den andra hade öppet. Jocke och jag gick hand i hand genom skogen och njöt av…tystnaden. Hahaha. J åt ribs och jag som inte var så hungrig tog en räkmacka. Vi hämtade sedan hem Meya som hade vaknat till när vi kom fram till farmor och farfar, Betty hade inte somnat, men ville då INTE följa med oss hem. 😀 Tyris sov som en stock. Mmm egentligen så borde man göra saker betydligt oftare utan barn, prioritera förhållandet. Kanske bara några timmar/vecka?! Ja jag vet inte, jag vet att vi är dåliga på det… Hur resonerar ni?

Nä nu sover alla barnen. (Denna vecka är vi sju i huset, Linus är ej hemma, men Gustav + hans tjej Julia är det) Jocke och jag ska se på en film och sedan ta ett glas vin=banta! (se tidigare inlägg) 😉

HÄR kan ni läsa om när TYRA var sju månader

HÄR kan ni se hur  BETTY såg ut vid sju månader

 

6 comments

 1. CiliaH says:

  Grattis till sötnosen 🙂 de är så fina allihop!

  Sv: hihi ja mamman blev rätt nöjd med sina färdigheter också 😉

  Kram

 2. Anna says:

  Fina bilder av dina döttrar!:) Jag tog nog 20 kort på mina barn vid skolavslutningen innan jag fick något som var någorlunda bra och då har jag bara två!!
  Jag tror att vi är många som är dåliga på att ta sig tid bara vi vuxna. Jag och maken har nästan fått panik i sommar när den tiden varit minimal. Man borde göra det mycket oftare än vad man gör, för det är så värdefullt.
  Kram

 3. Anna says:

  Vilka jättefina bilder på döttrarna! Kul att höra att ni hade det bra på er ”date night”. Klokt av er att ordna lite tid på tu man hand, sånt kan man leva länge på!

  Kram

 4. Stolt mamma till två says:

  Åh stora tjejen, kul att det går så bra med maten. Milo äter också allt han kommer åt vilket jag tycker är jätte skönt. Skönt också att hon inte äter några nattmål. Milo slutade också med nattmålen när han var runt tre månader men sen blev han sjuk och åt välling en gång per natt och håller fortfarande fast vid det. :/ Hur känns det att börja jobba och komma hemifrån lite då? Själv är jag mammaledig hela året ut. Kram på er

 5. Anna-Mamma och Socionom says:

  Tiden har verkligen gått fort! Vad kul att ni ska skifta nu och du får jobba:) Det händer mycket hos dig!:) Fina gullungar det har du verkligen:). Kul att det blev lyckad kväll med mannen. kram

Lämna ett svar