Med hjärtat i halsgropen/Tyras & min vikt

Hej på er!

Tack för kommentarer om klänningar, dop o s v. Ni är så gulliga! 😀 Nu ska ni få höra om vårt lilla äventyr på byn idag…

Betty har ingen feber längre, men hon fick stanna hemma från förskolan idag ändå och istället följa med Tyra och mej till BVC för att väga. Efteråt så åkte vi på ICA för att handla lite. ALLRA FÖRSTA gången som jag handlade helt själv med döttrarna faktiskt. Jag brukar alltid se till att ha med mej någon av sönerna (eller deras pappa förstås) så att de kan kolla Betty. Även kallad Betty Tornado. Hihi. Men nu är hon ju 2 år (stora tjejen) så jag gjorde ett försök och det gick jättebra i början…

Hon fick en egen liten vagn att trava runt med och lägga ner varor i och det gillar hon så det gick jättebra. Hon hittade ett gäng med hennes kompisar Makka Pakka, Upsy Daisy och Iggle Piggle, men lät de ligga kvar att sova där i lådan t o m. Jaha det går ju bra det här. Vi travar på till kassan och hon hjälper till att lägga upp på bandet. Allt frid och fröjd. ”Mamma ska bara betala!” Jag vänder mej till kassan och korten i plånboken en stund.  Ska sedan skjuta fram vagnen med Tyra i (jag har henne i bilstolen i en kundvagn) och får riktigt ont i hjärtat…VAR ÄR BETTY? Jag befarar det värsta och lämnar varor och Tyra och bara tokspringer ut med plånbok och kvitto fortfarande i handen och hjärtat på väg ut genom munnen eller nåt. UTE hittar jag henne, med hennes lilla kundvagn med hennes mössa i. Hon var på bra humör och antagligen på väg till bilen för hon skulle precis gå ut på ÖVERGÅNGSSTÄLLET(!) men några pensionärer hade precis stoppat henne. Alltså herregud. Där kom jag i full galopp och tackade de snälla glada pensionärerna. Styrde henne snabbt in igen till varor och TYRA. Där stod en annan pensionär och sa ”Jag vaktade henne medan du sprang ut!” 😀 TACK alla söta!

Ni kan ju fatta hur rädd jag blev och naturligtvis fick jag  grymt dåligt samvete. Jag ”borde” ha hållit henne i handen eller ja haft ögon i nacken eller nåt. Men nu gick det ju bra ändå så jag får väl vara glad för det och…INTE handla med båda tjejerna ensamma nästa gång kanske. Om jag inte har syskonvagnen förstås. 🙂

Tyra fick prova på att äta Sempers Kalops idag. Det var rätt kul…men inte så gott! 😉 Mammas pussunge!

Lilltjejen hade minsann ökat ordentligt bra i vikt. Hela 675 gram på en månad, och 2 cm på längden. Det är nog tack vare kvällsgröten! Nu väger hon 7 685 gram och är 68 cm lång.

JAG hade minsann minskat i vikt. I lördags vägde jag 63,3 Det känns riktigt bra för jag hade ju som mål att gå ner mina 24 kg innan jul och nu ser det ju ljust ut med bara ca 1 kg kvar. 😀 Sedan väntar det tuffa: att gå ner ytterligare ca 4 kg + få en snygg och någorlunda tränad kropp.

8 comments

 1. Eija says:

  Jösses jag fick hjärtsnurr bara av att läsa din text, herregud hur kan det få gå så snabbt…vilken simultanförmåga vi måste besitta för att klara av vardagssituationerna! Tur det gick bra!
  Eija

 2. CiliaH says:

  Åh de här småtrollen har verkligen en förmåga att stirra upp sina föräldrar. Vilken tur att det fanns så många snälla pensionärer som ryckte in både här och där.

  Grattis till viktminskningen 🙂 Själv har jag inte ställt mig på vgen på ett tag och väntar nog en vecka till nu när jag börjat ”avsockra” mig. Hoppas att de ska ge resultat tillsammans med all träning.

  KRAM

 3. sandra says:

  Alvin kan vara borta på 1 sekund, han är toksnabb! Tog med båda barnen till Ikea idag skulle jag inte gjort då båda vägrade åka kundvagn.. Bära en och jaga den andra 😉

 4. Maria says:

  Jag kan tänka mig att det är ett äventyr att handla med två små tjejer! Jag kan ibland tycka att det är stressande att bara ha med sig min lilla Ella då hon ibland tappar fokus på handling och hellre gnäller. Tur det finns snälla människor som hjälper till 😀 Ha en fin kväll!

 5. Theres says:

  Jag förstår verkligen att du fick hjärtsnurp! Herregud vad otäckt! Betty Tornado, hihi.. det var roligt 😉

  24 kg???? WOOOW! Du är så jäkla duktig alltså!
  Du ska verkligen vara stolt över dig själv, både din viktnedgång och dina underbart fina barn 🙂

 6. Vicki says:

  Jag tycker Sundsvall är en vacker stad. Är där på semester i bland eftersom jag har halva släkten där uppe.

  Hur gammal är Tyra?

  Du behöver inte shoppa lika länge som mig men det tar sin lilla tid när man ska hinna igenom allt.

  Har ni bussresor från Sundsvall till Ullared?

  Trevlig helg,Vicki

Lämna ett svar