Måtten minskar!

Jag hade tänkt att vänta en månad innan jag mätte mej igen, men jag kunde inte hålla mej så jag tog fram måttbandet i morse. 🙂 och YES jag minskar!!!

Sist motsvarade måtten storlek 44… och där vill jag inte stanna.

Så här hade måtten minskat på nästan 2 veckor:

Under byst: 5 cm

Midja: 4 cm

Mage: 5 cm

Höft: 3 cm

Lår: 1 cm

Ganska bra va? Jag har minskat en storlek på 2 veckor och är nu en 42:a, men snart en 38:a, kanske t o m en 36:a igen!? 😀

Blommor på vår köksö

Jag äter betydligt mindre skräp och har gjort mina plankövningar duktigt varje dag. Men ibland så har jag missat morgonplankan och det har ”bara” blivit en gång om dagen. Första veckan så tränade jag 30 sek x 3 och det var knappt så att min otränade degmage klarade det. Andra veckan så ökade jag till 40 sek och igår så började jag med 1 minut. Pust! Fast fortfarande på knäna. När man klarar att stå 3 x 1 minut så är det dags att gå vidare till svårare plankor. Jag gör två plankor morgon och kväll.

Planka 1

Ställ dej på knäna, placera armbågarna strax under axlarna. Undvik att svanka -dra in ”svansen”. Sänk rumpan så överkroppen bildar en planka.

Planka 2

Lägg dej på sidan och placera armbågen rakt under axeln för att undvika belastning på axeln. Se till att axelleden, höftleden och knäleden bygger en rak linje. Lyft upp rumpan och stå kvar. Om det gör ont i knäet, sträck ut översta benet. För att avlasta nacken, titta neråt mot golvet.

Olga har inspirerat mej, kika in på hennes blogg om ni också gillar plankan! 🙂

Tyra sover i vagnen. Betty är feberfri idag, men inte riktigt pigg. Hon ser på Madicken nu. Vi sitter i soffan med varsin bärbar dator, fast hon har inte sin i knät. 😀 Nä nu ska jag se om hon vill äta nåt. Jocke ska ut och fortsätta det roliga jobbet med fasaden.

5 comments

  1. Ida says:

    Vad du är duktig! Jag samlar kraft i att ta tag i min kropp. Måste, vill och ska!

    Tusen tack för dina värmande ord. Jag uppskattar dina fina kommentarer enormt!

    Hoppas ni får en härlig helg!

    Kramar från Ida

Lämna ett svar