Kycklingarna 2 månader

Nu är de inte så små längre de söta dunbollarna!  De har hunnit bli två månader. Erfarna hönsägare kanske redan nu kan säga vilka som är tuppar respektive hönor? Vi gissar bara…

Här är tre av de sex kycklingarna.

På den här bilden så ser det ju verkligen ut som att det är två tuppar. Eftersom både kam och slör är så tydliga. MEN de är ju väldigt tydliga på endel hönor som vi har också ju. Ja inte vet jag…Det kan ju vara tre höns och tre tuppar isåfall. EN tupp kan vi ju spara för två stycken skulle väl funka. Men visst skulle tre tuppar på ca 9 höns bli en tupp för mycket?

Pappa Evert tar hand om sina små! 🙂

Här är en superkort och supersöt film på kycklingarna när de äter (och hönan Eva). De var bara några dagar gamla.

7 comments

 1. Eija says:

  Frågar du mej så är de två främsta på bilden tuppar. Men vänta ett tag till om ni är osäkra. Håller med om att det är svårt att könsbestämma kycklingar!
  Eija

 2. A House With A View says:

  Åh vilken härlig liten filmsnutt av de små godingarna! Tycker mig höra en intresserad liten tjej i bakgrunden också?? 🙂 Jag är långt ifrån en hönsexpert men tror mig ha hört någonstans att en tupp bör ha cirka 5 hönor för sig själv för att inte bråka ihjäl sig med en annan tupp. Spännande att få följa era kycklingar tycker jag!

  Många kramizar från aka

 3. Sara says:

  Hej!
  Är ganska nybliven hönsägare själv men mannen jag köpte mina höns ifrån har haft höns länge. Enligt honom ska man ha en eller tre tuppar, två funkar inte. Vi köpte tre tuppar och sju hönor och vi har en jättebra stämning i flocken.
  Sara

 4. Katarina says:

  De två främsta kycklingarna är tuppar, den bakre en höna. Det ska vara en eller tre tuppar, men aldrig bara två eftersom den ene då blir utmobbad. En tupp blir ”chef” och dom andra två låtsas vara hönor för att få vara i fred.

 5. Helena says:

  Oooops så det är TRE tuppar som gäller alltså? Inte två…
  Vi får se hur många som blir tuppar då. 🙂
  Tack för era svar. Kram /Helena

 6. Carita says:

  hej, jag vill berätta att jag alltid har haft 2 tuppar o 5 hönor – det funkar jättebra och det är aldrig slagsmål – vi har talat om att ta bort en men så länge dom är sams så får dom vara kvar – om dom är tillsammans från de är små går det bra – däremot skulle jag inte ha 3 tuppar

Lämna ett svar