Jobb och rovfågel som tar tupp

20120815-191422.jpg

Hej på er!
Idag var det min första arbetsdag på ca 8 månader. Jag kände mej varmt välkommen av mina kollegor så det kändes jättebra att vara tillbaka. Nu ska jag jobba (heltid) i två månader och Jocke är hemma med tjejerna.

20120815-191129.jpg
Min frukost från och med idag. Inga mackor! Till lunch blev det medtagen matlåda (köttfärssås, sallad och lite pasta) sedan sprang jag ner på stan och träffade min kompis Erica som var så fin med sin runda mage.
Hon ska få en liten bebis om 3 veckor!

När Jocke kom hem från dagishämtningen så hände nåt hemskt. En rovfågel dödade vår tupp Evert!!!

20120815-192558.jpg
Till vänster är Evert som är grå, Lemmy är svart och till höger. Bild tagen tidigare i sommar.
Han såg fågeln (som förmodligen var en Duvhök ormvråk) flyga iväg och tuppen Evert låg död på marken, hönsen var borta!
Men de hade som tur var bara gömt sej och var livrädda. 9 höns och en ungtupp har vi nu, så det blir lilla Tuppen Lemmy som inte ens är ett år som får ta hand om de 9 damerna. Bäst han mognar på sej…
Rävar har sprungit här och vi har sett rovfåglar, men det har aldrig hänt något, förrän idag. Nu kan vi inte längre ha hönsen fritt ute -vi måste ha koll! Tills vi har fixat tak på utegården iaf.

Evert blev 3 år. En mycket fin, snäll och duktig tupp. Han har verkligen tagit hand om sina hönor. Mycket möjligt att han försvarade dem och blev själv ett byte, sån var han. Nu är han i tupphimlen och eftersom B och T såg han ligga död (de såg aldrig attacken) så blir det begravning i morgon. RIP.

20120815-201505.jpg
Härligt att få busa med mina gosungar när jag kom hem. Lycka.
Middagen blev pannkakor med jordgubbsylt. Nä jag vet, inte den bästa maten. Men det var vad Jocke bjöd på och jag orkade inte göra nåt annat. 🙂

Nu: av med linserna som bara skaver och sedan…lite tvättråk innan TVsoffan.

4 comments

 1. CiliaH says:

  Nej! Stackars Evert 🙁 Hoppas nu att Lemmy kan axla hans roll.

  Skönt att du haft en bra dag på jobb. Vi hade också ett glatt återseende i måndags när vi kom tillbaka efter sommaren. Skönt med kollegor man uppskattar och som uppskattar en.

  Ha en skön kväll.

  KRAM

 2. Johanna says:

  Ganska skönt att jobba lite igen, kan jag tänka 🙂 Då uppskattar man oftast det man
  har hemma ännu mer!
  Men stackars tuppen, det var inte roligt. Hur ska det gå för alla hans damer nu?

 3. Russin says:

  hej hej..
  men så tråkigt med Evert.. Och har de (rovfåglar/räv) väl fått koll på att det finns höss så kommer de ju gärna igen.. Uppe vid vår sommarlada vid min fars ställe har grannen bara 2 ankor kvar av en massa hönos och tupp och flera ankor… Så han har gett upp nu.. tråkigt men han har försökt hägnat in och så med på nå vis försvinner fåglarna..

  lycka till med jobb nu, lite konstig med va..

  kram

Lämna ett svar