I vårt sovrum

Vår yngsta lilla plutt får nog bo i vårt sovrum ett bra tag. Vi har 5 sovrum och nu är det fullt…

Linus och Gustav har större sovrum, sådär skulle man lätt kunna dela rummen. MEN jag tror inte att det funkar att dela med ett liten syrra…inte heller med brorsan. 🙂 Tyra har ett pyttelitet rum sådär ryms det inte en till säng. Betty har inte heller ett stort rum, men det skulle ju funka att sätta in en liten säng…det skulle funka, men det skulle inte bli rymligt.

Meya smälter nästan in bland kuddarna! 🙂

Meya får helt enkelt bo med oss ett tag till. Linus fyller ju 20 år i feb(!!!) och kanske hittar han ett jobb och vill flytta hemifrån snart? Man vet aldrig… Eller så vinterisolerar vi någon byggnad så L och G kan få bo där… 😀 Det skulle de nog vilja, men vi har tyvärr inte råd med en sådan renovering nu.

Kan ni förstå att vi har varit föräldralediga i 4 år snart? På dessa 4 år så har vi endast jobbat båda två i ca 4 månader. Jag har haft ungefär halva min årsinkomst under denna period och Jocke har också haft lägre inkomst eftersom han har tagit ut föräldraledighet och försökt prioritera ledighet. Det märks verkligen på ekonomin kan jag säga… Nu har jag sökt dagisplats till Meya våren 2013, så från och med då så blir det bättre och bättre för ekonomin och sämre och sämre för ledigheten! 🙂

Det är väldigt högt i tak i vårt sorum! Takbjälke ovanför sängen är inget som Feng shui rekommenderar skulle jag tro, men jag sover otroligt bra -när jag väl sover!!! 😀

Det är ju synd att man inte kunde få full lön och endast jobba 50%, det vore väl perfekt? 😀 Eller varför inte vinna 50 000 kr/mån i 25 år? Då kan Jocke och jag verkligen starta våra företag…ja som vi drömmer om att starta upp en vacker dag. En vacker dag blir det så också. Eftersom vi är tjurskallar båda två. Hihi.

Igår så var jag ute på en powerwalk på 5,3 km (pw 4 km och löpning 1,3 km), körde lite övningar hemma (som plankan och benböj) och dessutom så tog vi en promenad till tjejernas farmor och farfar och fikade (2 km). Kunde dock inte låta bli att ta en bit av hennes underbara kaka som hon hade bakat, så gott! Men det blev bara en liten bit och inget annat. Jag har så smått börjat äta bättre och röra mej mer nu, börjar jobba på onsdag och då är det lättare att vara mer strikt. Så då börjar allvaret! 😀

Jocke har ju också lagt på sej under sommaren. Ingen träning och god mat. Men nu går han bara ner mer och mer, när han är i skogen och jobbar. Hugga ved är otroligt bra för förbränningen!

7 comments

 1. Moa says:

  Vilket härligt sovrum ni har! Känner så igen mig rörande ekonomiska konsekvenser av långa föräldrarledigheter. Vi har varit hemma med barn sedan 2009, sista halvåret har jag varit hemma på heltid och maken på halvtid vilket definitivt märks i plånboken. Jag började jobba heltid i Augusti och nu är maken hemma på heltid. Faktiskt riktigt skönt att jobba. Hoppas jobbstarten går bra!

 2. hos familjen vanlig says:

  Ser ut som ni har ett stort o fint sovrum iaf…. visst har man inte mycket pengar när man går hemma men tycker ändå att det är en privliegium vi har i Sverige och förstår inte de som inte utnyttjar det så mycket de kan. Lite mindre pengar klarar man ju sig på ett tag iaf.
  Vilken fin header du har fått till oxå, superhärliga bilder på barnen,
  kram j.

 3. Russin says:

  hej hopp

  haha ja våra stora pojkar blir större och större, men inte tror du väl att utflytt vid 2+ år är möjligt ? hahaha.. men som du skriver man vet ju aldrig.. har han jobb nu ?

  ja här hemma lär det dröja ett bra tag tror jag iaf.. slöööö är förnamnet.. 😉

  KRAM

 4. Helena says:

  Moa: Tack! 🙂 Det är underbart att få vara ledig så länge med våra små, men skönt att faktiskt ha ett jobb att kunna gå till. Både för ekonomin och för att göra annat än att bara ta hand om hem och barn! Hoppas du har det bra på jobbet. 🙂 kram

 5. Jannie says:

  Å!vilken lycka att få vara ledig så länge!(inte rent ekonomiskt kanske,men annars!)
  men pengar kommer senare.det är ju NU man ska leva med barnen!Så ryggdunk till dig!
  O vinner du den där vinsten så kan jag absolut tänka mig att dela! ; )

  Fint ni har det!O så himla söt hon är!kram

Lämna ett svar