Gamla dörrar i vår ekonomibyggnad/kräftskiva

Man kan inte anklaga våra ekonomibyggnader att vara moderna, inte direkt renoverade eller nystädade heller. 🙂

Ni som känner mej vet ju att jag älskar gamla ting, även om jag vill ta in slitna saker i vårt hus så kanske jag inte vill att ALLT ska vara gammalt och dammigt direkt 😉 Men jag älskar våra gamla byggnader. All historia bakom.

Nu har jag valt att visa er våra vackra gamla slitna dörrar som finns i en av ekonomibyggnaderna. Byggnaden som består av; höskullen och rakt nedanför ladugården (där de kunde kasta ner höet genom en lucka) hönsgård, verkstad, stall och pannrum. Det enda som är i bruk är hönsgården. Ladugården står tom och det gamla lilla stallet har vi som förråd/vedbod.

Dörren in till kossorna. Ja när det en gång i tiden fanns djur i ladugården.

Samma dörr…olika sidor. 😀

Här är dörren ut till hönshuset och ”hötorken”

Vacker, eller hur?

Dörren in till mjölkrummet (innan ladugården) där det förmodligen förvarades mjölkbyttor i försänkt kar, kylda av vatten eller is.

Välkommen in!

Jag vet ju inte, men jag känner mej rätt säker på attmånga av de här dörrarna en gång i tiden satt i vårt hus. Alla gamla fina dörrar i vårt hus var nämligen utbytta mot ”fina” 70-tals dörrar och ladan är ombyggd/tillbyggd någon gång.

Ena dörren in till f.d. stallet

En liten glimt från stallets insida

Många dörrar är det...

Dörren i verkstaden

Andra byggnader som vi har (ej på bild nu) är 2 jordkällare, f.d smedja och en stor loge och DÄR på logen så har jag planerat min 40-årsfest redan…ja fast bara i huvudet. 😀 Festen blir inte förrän nästa sommar, men det är ju skitkul att få börja tänka på vad man kan göra för inredning där inne ju!!! Att det ska vara härliga folk, god mat , en massa att dricka och ett rockband på plats är ju givet. Sedan älskar ju jag att dansa och sjunga så jag ser fram emot att sätta ihop ett härligt ”blandband” som man skulle sagt förr. Vad säger man nu? Haha. Playlist bara? Ja inte vet jag. Vad säger ni om en lista med låtar som spelar genom en dator el dyl.? 😀 Kul ska det bli iaf och det ryms nog både långbord, dansgolv och rockband. Fast det är ju ett år dit…och man ska ju leva i nuet sägs det ju.

SÅ nu ser jag fram emot KRÄFTSKIVAN som jag ska gå på i kväll! Vi (läs jag) ville inte lämna bort barnen igen (vi ska ju på  bröllop om två veckor) så jag går själv på festen ikväll! 🙂 Jocke och barnen roar sej med Lars och min syster Jenny med familj så länge. Kräftfesten är hos Ulrika och Marcus -ska bli jättekul. Solen skiner, det blåser inget. Prognosen säger 23 grader och sol så det blir perfekt att äta ute under bar himmel. Ölen är kylda! 😀

Från vårt kök

God morgon på er, önskar er en härlig lördag!

3 comments

 1. Johanna says:

  Så mycket fint ni har på er gård! Mycket påminner om byggnaderna som finns vid vår stuga,
  där pappa är född och uppvuxen. Det stora låset är exakt samma:-)
  Och jag älskar ju också allt sånt. Går där och drömmer hur man kan fixa iordning och ser det framför mej…nån gång kommer jag nog bo på landet:-)
  Kram Johanna

 2. Johanna says:

  Så mycket fint ni har på er gård! Mycket påminner om byggnaderna som finns vid vår stuga,
  där pappa är född och uppvuxen. Det stora låset är exakt samma:-)
  Och jag älskar ju också allt sånt. Går där och drömmer hur man kan fixa iordning och ser det framför mej…nån gång kommer jag nog bo på landet:-)
  Kram Johanna

 3. Ansibecki says:

  Vilka fina gamla dörrar. Vårt hus är också renoverat på 70-talet och det de tyckte var snyggt och bra då är varken snyggt eller har bra kvalitet enligt mig.
  Men vi har en dörr i vårt hus som är gammal och den har ett exakt likadant lås som det ni har på dörren i verkstaden 🙂
  Hoppas du hade en riktigt trevlig kväll igår 🙂

Lämna ett svar