Jag har varit föräldraledig i 2 år och 1 månad -EGOTID tack!

Va? Det trodde man inte att det skulle bli så länge. Jag har varit hemma och tagit hand om min lilla bebis som sedan blev ytterligare en bebis. Ja inte från samma bebis…men äh ja ni fattar!!! 😉 Tiden går och nu är det faktiskt mer än 2 år som jag varit mammaledig från mitt jobb och längre ska det bli! 😀 Men inte så många månader till…

Jag trivs faktiskt väldigt bra med att vara hemma och ta hand om mina barn. Jag ser ju till att vi har saker att göra för att bara sitta hemma och titta ut över åkrarna är ju inte så kul 7 dagar/vecka. Att ta bilder och att blogga är nåt som jag gillar, även att fixa med hemmet såklart!  Men nu är jag väldigt sugen på att ha annat att göra också. Jobb är väldigt bra för ekonomin, men även för den sociala biten tycker jag mej minnas! 🙂 Jocke ska vara pappaledig också, får se hur länge det blir. Vad han vill. Det JAG längtar efter just nu är att hitta tillbaka till mej själv. När det bara är ca 1,5 år mellan barnen så finns det ingen direkt egotid. Saknar det. En massa egotid! Nya kläder. Tillbaka till min kropp. Fixad. Liiite snygg kanske. Ja allt det där härligt ytliga. Utan stress. Det ska bli skönt när amningen är avklarad -även fast jag vet att jag kommer att sakna de mysiga stunderna också. Min sista bebis ju.

Jag har ju inte direkt haft något partyliv på sista tiden om man säger så! 😀 Jag har inte saknat det heller. Men nu känns det riktigt roligt att Jocke och jag har en julfest inbokad. Skulle vara så underbart om det kunde bli lite party då. Får se hur det går med vällingen för Tyra. Just nu så tycker hon att det är blä. Har provat med både sked, pipmugg och flaska. Det är några veckor kvar, så det kan hinna ändras. Barnvakten är redan bokad iaf. Min syster Jenny med familj kommer hit och sover över. Linus och Gustav är också hemma då, så det känns tryggt med alla som tjejerna känner.


Jag ska klippa mej. Nä inte kort, men jag måste ta bort det slitna. Har så otroligt TORRT hår så jag måste köpa på mej några bra produkter också. Dessutom så tappar jag sjukt mycket hår. På festen så vill jag ha LOCKIGT hår. Men vet ni va? Jag kan inte locka hår!!! 🙁 Det funkar bara inte… Värmespolar verkar vara ett bra alternativ, men 800 spänn känns lite för dyrt när jag inte ens vet om jag gillar resultatet. Hahaha. Hur gör ni när ni lockar hår? Jag brukar ju mest platta mitt hår, ja eller inte göra nåt alls förstås.

På de här bilderna så testade jag min OBH Nordica wavemaker. Men det är inte riktigt det som jag är ute efter. Jag vill gärna ha volym, men mer fina stora lockar. Tror jag iaf…. 😀

BLÄ! Det är inte roligt att försöka se söt ut. Det här är mer mitt rätta jag! Ja jag kanske har hittat mej själv igen!? 😀

SHIT vad jag skriver! Det här hade ju kunnat bli 3-4 inlägg ist. Jaja….sån är jag.

Bara en sak till… som jag verkligen saknar: (inte för att nån bryr sej men ändå) att lyssna på hööööög musik, sjunga och dansa! Visserligen brukar tjejerna och jag rocka loss här hemma hihi, men inte så som mamma kanske skulle ha gjort utan de små! 😉 Förresten idag vågade tjejerna och jag (OCH Gustav faktiskt) oss ut i kylan (ca -15 grader) vi åkte till kyrkan och var med på babysången. Mysigt. Sedan drog vi på Birsta och shoppade kläder till Gustav och åt lunch, inte lika mysigt -mest stressigt. Men gud skriver jag fortfarande? STOPP nu! 😀

This entry was posted in Blandat.

8 comments

 1. Ida C says:

  Jag har faktiskt lockat håret enda sedan jag fick min första locktång när jag gick i tvåan. Och jag har alla man kan tänka sig nu, -MEN jag har så långt hår och fina strån, dock mycket år, så jag har svårt att få det att hålla. Vet inte hur du har det med det men jag rekommenderar mycket stylingjox innan du går hemifrån, annars håller det inte så bra om du får tillfälle att rocka loss på julfesten.=) Vill du ha hollywood lockarna så är en vanlig locktånh bra och den behöver inte vara så stor för lockarna brukar hänga ut sig under kvällen och om det är kallt… Men personligen gillar jag vågtången jättemkt bara man tar väldigt lite hår åt gången. Hopas att något tips kan vara tillhjälp=) Och hoppas att det blir riktigt drag för er så vi får se bilder sen kanske…=)
  Jag har ju inte barn än, men mina vänner har och de brukar säga precis som du, att de vill hitta sig själv igen. Och de gör de också, så småning om, bara man återupptar sina intressen lite i taget så… Men de vet du nog redan som har pojkar i en tidigare kull, om man säger så.=) Du ar ju kämpat så bra med vikten nu också, riktigt inpirerande är du!

 2. Tess says:

  Hi hi hi! Vad härlig du är Helena! Alltid så kul att läsa din blogg! 😀
  Du, jag har förslag på ett sätt som kan ge dig tid hemma med barnen, jobb, pengar och ett socialt liv i ett! 🙂 Låter det intressant? Hör av dig isf 😉
  Rock on bruden! 😀

 3. alegni says:

  du är så rolig, helena. nej nej, börja inte jobba, för då kommer du inte ha lika mycket tid att uppdatera din blogg 😉
  kram
  ingela

 4. Razzel says:

  Jag minns när jag gick till jobbet efter att ha varit föräldraledig – det kändes som om jag smitit hemifrån och gjorde något riktigt fel ; )
  Lite av varje – det mår man bäst av!

 5. Katarina says:

  Jag har aldrig fixat det där med locktång heller. Jag brukar rulla upp mina ”lockar” (med mousse i) på stora ”självhäftande” spolar och sedan spraya på ordentligt när jag tagit bort spolarna. En kompis tipsade om Glimor läggningsvätska, som gamla tanter brukar använda, men jag har inte provat själv. Lockarna sägs sitta som berget. Lycka till!

 6. Linas inredning says:

  Jag har keramiska värmespolar från Babyliss som jag köpte för ett par år sedan och jag älskar dem! Antingen behåller jag dem som stora lockar eller så borstar jag ut dem och får härlig volym. Jag har rätt långt hår så det tynger ner en del, men värmespolarna är grymma 😉

 7. Lotta says:

  Jag lockar alltid med min plattång..tro det eller ej. 😉 Man får såna fina ”Hollywoodlockar”…stora å skruvade beroende på hur mycket hår å hur mycket man vrider. Testa!!!!

Lämna ett svar