Jag har gått ner 10 kg!!!

Den 1 februari 2012 (när Meya var en månad) så började jag med att försöka gå ner i vikt.

Jag gick upp 23,5 kg under min femte graviditet och lyckades tappa endast 9 kg på en månad -efter förlossningen.
Nu har jag alltså tappat ytterligare 10 kg, hela 19 kg! Vägde 66,7 kg i fredags. Så 10 kg borta på 7,5 månad.

Min målsättning var att tappa ett halvt kg i veckan, det har jag inte riktigt fixat och jag har varit väldigt besviken ibland. MEN fakta säger att 10 kg är trots allt borta och en jäkla massa cm runt kroppen!!! 😀 DET är väldigt mycket bättre än inget.
Jag hade kunnat fortsätta fika bullar, dricka Coca cola och gnällt över allt fett. 😉 men jag tog tag i det och försöker allt vad jag kan fortfarande.

Jag la in en högre växel när jag började jobba för ca 1,5 månad sedan och har sedan dess tränat tre gånger/vecka. Oftast tränar jag på gymmet. Har redan märkt att jag kan lägga på tyngre och att jag har mer ork. Så kul!

Jag är fortfarande överviktig (enligt BMI) och jag har som mål att gå ner ytterligare 8,7 kg.

HÄRKan ni läsa mitt första viktinlägg.

20120925-220815.jpg
Jag ligger i soffan och bloggar från min iPhone, trött och (ja faktiskt) stolt över mej själv! Kram till oss som kämpar!

17 comments

 1. Anna says:

  Grattis, Grattis til viktnedgången!
  Kan inte låta bli o tänka att du måste va en pytteliten dam(!) om du ska ner ytterligare 8 kg c”,)
  Lycka till vidare, Klem Anna

 2. Tessan says:

  Grattis! Bra jobbat. Jag har ju tittat in här då och då under lång tid så jag vet att du har kämpat. Nu blir jag taggad att ta nya tag och jobba med mina mått också 🙂

  /Tessan

 3. Anna says:

  Vad duktig du är, Helena! Stort grattis! Har inte kommenterat på länge men jag läser allt du skriver och tycker din blogg är toppen, bara så du vet 🙂

  Kram

 4. Isa says:

  Hej, sökte info om fvp och hamnade på din sida 🙂 Har du gjort fvp med alla tjejerna? Har du gjort pga ålder eller pga kub-test? Hur gammal har du varit då? Har det gått bra alla gångerna, eller har du även dålig erfarenhet av fvp? Ska ev göra ett, känner mig kluven… /Isa

 5. Helena says:

  Isa: hej! Ja jag gjorde med alla tre tjejer. Det gick jättebra! Men jag var orolig varje gång, även fast risken att något ska hända är minimal. Ingen KUB, det fanns (finns?) inte att få i Sundsvall. Jag var 35 år första gången och 38 år senaste gången. Lycka till med vad du än bestämmer dej för och grattis till bebben! 🙂 //Helena

 6. Ansibecki says:

  Vad du är duktig. Jag blir riktigt imponerad. Ett sådant resultat har jag inte lyckats uppnå efter att jag fått barn. Just nu är jag inne i en frossarperiod. Tror det beror på stress tyvärr. Måste verkligen ta tag i det där själv nu! Men nu när jag läste om dig kanske jag får lite extra pepp till det. Träningen sätter ju igång nu med så det finns hopp om det 🙂 Hoppas du får en jättetrevlig helg! Läste att du börjat jobba igen. Här hänger jag verkligen inte med. Men som någon av mina läsare skrev: Bloggvännerna finns ju kvar även om man inte besöker dem lika ofta alltid 🙂

 7. Moa says:

  Vad kul att det går så bra med viktminskandet och att du håller ditt fokus. Är jätteinspirerande. Själv har jag också som målsättning att gå ned ytterligare 10 kg. Gick också upp en hel del. Tror jag landade på 25 kg plus. Jag slutade dock att väga mig de sista veckorna (strutsmetoden)..: )

 8. Anne-Helen says:

  Va kul och stort Grattis ! Jag håller också på och kämpar, det gick väldigt trögt i början. Jag var nära att ge upp flera gånger….men helt plötsligt började det hända grejer. Nu har jag tappat 5 kg på två månader och jag är så himla lycklig:) 🙂 Så till alla er som tycker det känns motigt, tex att vågen står stilla som den gjorde för mig de första veckorna..GE INTE UPP!

 9. Emmelie says:

  Grattis Helena!! Du är en kämpe och kom ihåg att du är lika vacker 10 kilo med eller utan!

  Stor Kram till dig!

Lämna ett svar