Jag går inte ner i vikt!!!


Alltså det är inte helt sant…jag har gått ner. Men det händer inte mycket. Det går sååå långsamt. Jag som ansträngt mej SÅ både när det gäller kost och träning, inget hände, men när jag slutade anstränga mej och käkade pizza och drack öl så gick jag ner… Jag ska ta det från början! 🙂

Startvikt 1 feb (när Meya var 1 mån): 76,7 kg
Vikt idag: 70,3 kg
Målvikt: 58 kg
Målsättning: tappa 0,5 kg/vecka
Metod: äta nyttigare, färre kalorier. Mycket av protein (kyckling/lax), sallader och mindre av kolhydrater (bröd/pasta). Träna mer och mer (pw/löpning/utfall/benböj/plankan)

Målsättningen var alltså att tappa 8 kg på fyra månader och det har jag inte uppnått. Har tappat 6,4 kg! Totalt sedan Meya föddes: 15 kg!

Vecka 1: -1,4
Vecka 2: +0,5
Vecka 3: -1,1
Vecka 4: +0,4
Vecka 5: -0,3
Vecka 6: -0,5
Vecka 7: -0,5
Vecka 8: -0,5 (73,3 kg)
Vecka 9:+0,2
Vecka 10: -0,4
Vecka 11: -0,5
Vecka 12: opererades, ingen vägning
Vecka 13: ingen vägning
Vecka 14: ingen vägning
Vecka 15: +0,1
Vecka 16: -1,1  (Vårruset)
Vecka 17: -0,3
Vecka 18 :-1,0
Jag tränade inget 2 veckor efter operationen och inte heller 2 veckor efter Vårruset då jag fick fruktansvärd värk i knäna (som är borta nu tack o lov).

Jag och Betty på KOSLÄPP

Jag avskyr min övervikt ärligt talat och det är ingen fröjd att bära fina sommarkläder när jag tycker att allt sitter fult. Jag vill köpa de kläder som jag vill ha, de som är snygga. Inte de som ska dölja min degiga mage och feta röv. Men jag jobbar ju på saken. Det är bara det att det har aldrig varit så här svårt att gå ner i vikt för mej. Det är otroligt frustrerande!!!
När jag var kring 30 år och tyckte att jag började tjocka till mej så hade jag ”fruktveckor”. Det betydde att jag bara åt frukt i kanske 3-5 dagar och tappade 1-3 kg och kom i den snygga klänningen till festen eller vad det kunde vara. Enkelt.

Nu när jag slutade amma så åt jag frukost, lunch och middag, men jag började att dra in på kalorier ordentligt och samtidigt var jag ute och sprang eller pw. Jag ville minska mer än 0,5 kg/vecka. Jag var otroligt strikt och smakade inte ens när jag bakade med barnen, åt inget alls av fikat när Tyra fyllde år, inga mackor på kvällen framför teven osv. Jag förväntade mej att MINST ha gått ner 1,5 kg. Vad hände? Jag gick upp!!!
Jag fick nog i mej lite för lite kalorier och har ju hört att man inte går ner då för kroppen ställer in sej på svält osv osv MEN det har ju alltid fungerat för mej förut, korta perioder för att ”chocka” kroppen att komma igång med viktminskningen. Så har jag gjort efter alla mina graviditeter. Men denna gång…nä inga gamla knep fungerar.

Tillslut gav jag upp tryckte i mej en pizza (för andra gången sedan Meya föddes) och började äta mer varje dag, fast fortfarande nyttigt. Träna kunde jag inte eftersom jag hade så ont i knäna 2 veckor efter Vårruset.
Vad händer? Jag går ner, trots pizza och utan träning…jaja. Jag gillar ju visserligen den här dieten bättre, men jag blir knäpp på det här! 😀

Måttbandet säger att jag minskar, men det går SÅ långsamt. Som sagt, har aldrig haft det så här svårt. Men har aldrig varit så här gammal heller och har aldrig haft 5 barn tidigare heller… Kroppen får nog jobba ordentligt med tre täta  graviditeter.

Måtten 1 juni och inom parentes är vad jag minskat sedan start 1 feb.

Midja: 79 (-8)
Höft: 104 (-6)
Lår: 60 (-5)

När Betty var 5 månader så såg jag ut så här...då hade jag hunnit tappa betydligt mer.

Mitt bästa tips för att gå ner efter graviditeten är: Gå inte upp mer än 12-15 kg!!! 🙂 fast det är ju lättare sagt än gjort. Det minsta jag har gått upp är 18 kg (Betty) och som mest 24,5 kg (Meya).

Nä jag ger inte upp, jag vägrar att vara en tjockis. Trivs inte ett dugg med det. Jag fortsätter kämpa på. Även fast det går lååångsamt denna gång. Men jag struntar i att vara sådär strikt, det gav ju sämre resultat t o m.  Idag åt jag tårta till lunch, inte ett dugg strikt! 🙂 Hipp hipp hurra till pappa som fyller 61 år idag! 😀

Tusen tack till alla er som har klickat och hjälpt mej att vinna en hotellnatt. Tävlingen slutar i natt 24.00 så ni kan fortfarande klicka. Jag har 14600 poäng och det tycker jag är jättebra. Men jag anar att det är ingenting om man jämför med de som har stora bloggar. Får se hur långt det räcker. Stort tack till er alla iaf.

10 comments

 1. Katarina says:

  Jag inser att du inte tycker det själv, men du är ju jättefin precis som du är. Du har ju inte ens en dubbelhaka! =) -0,5kg i veckan tycker iaf jag räknas som godkänt.
  Lycka till!

 2. Milla says:

  Jag (och min duktiga man) har ju kört GI sedan i jan – efter Ulrika Davidssons bok ”6 kilo på 6 veckor” – hon har en blogg med samma namn där det finns en massa tips. Jag har lärt mig en massa om kolhydrater kontra proteiner och fett. Du kanske skulle äta ännu mer proteiner, och även nyttigt fett, som ju är en viktig del. Vi äter ju en hel del ägg, särskilt till frukost i början så skippade vi helt bröd och körde med mycket ägg, och även lunchen har jag haft en bas med äggröra på två ägg och sedan en hel del proteiner, men även mycket avocado. Jag vet att Ulrika svarat en hel del personer som haft svårt med viktminskningen att om man tidigare hållt på med många ”quickfix” metoder, så blir det allt svårare för kroppen att svara på dessa och tex den här GI metoden, att det kan ta tid innan det kommer igång. Och du har ju ändå ganska nyss fått barn, kroppen kanske stretar emot. Sen kan jag tycka att 58 kilo verkar vara ett lite tufft mål. Jag väger själv nu 68 kilo, jag har storlek M och känner mig helt normalviktig även om det finns saker man inte är helt nöjd med men jag tror inte 8 kilo mindre kommer att göra mig mer nöjd. Men mål är ju alltid bra, jag tycker du är helt rätt ute med de där 0,5 per vecka i genomsnitt. Hav tålamod och njut av det goda också! kram Milla

 3. Sandra says:

  Jag tycker du har gått ner mycket och är en HOT mama!

  Men jag har gått ner 10 kg på 1,5år. Eller det tog väl ca 11 månader. Men jag var också hård med kosten i början sen blev jag lite snällare med började varva powerwalksen med mer löpning och spinning och det var då det började hända saker. Jag var lite snällare på helgerna men annars åt jag inget godis, fika i veckorna och lite mindre av pasta/bröd. Så för mig var det mer träning som hjälpte men det är ju lättare sagt än gjort i många fall! Finns inte alltid tid 🙂

 4. Monica says:

  Jag tycker det är ett bra resultat som du uppnått även om det tar tid, men tänk, 6 kilo är som bortblåst;-), du släpar inte på det mer, men vet, man har lite bråttom, vill att det ska går fortare, men du är hur snygg som helst hela du och har en härlig jättesöt familj! (Gått ned samma och hur skönt är det inte, har som mål 10 och där är jag snart, hmmm, segt är det, men det går säkert, de satt verkligen på fel ställe och jag som du avskyr dem där, mår inte bra av dem och det är helt för min egen skull jag gör detta, men oerhört segt som sagt).

 5. Tess says:

  Stressen över att kilona bara ska bort kan nog stoppa upp viktnedgången lite. Stresshormonet kortisol gör att kroppen hellre håller kvar fettet som reserv för tuffa tider! Nåt gammalt vi har med oss från aptiden skulle jag tro 😉
  Försök äta ngt var tredje timme så håller du förbränningen igång och blodsockret på en jämn nivå, så om du fuskar ngn gång så är det ju inte hela världen 🙂
  Sen kanske du ska sätta upp delmål och inte bara se målet på 58kg? Ju längre bort målet känns desto mer inre stress bygger man ju upp…
  Sen kan jag även tipsa om Cambridgedieten. Jag körde den för 1½ år sen och gick ner 1 kilo i veckan genom att byta ut 3 måltider mot shakes och ett riktigt mål mat per dag. Finns fler metoder oxå, men det var det jag klarade av 🙂 Tappade 7 kg på 7 veckor 🙂

  Lycka till!

 6. Mary says:

  Då vi vet att du klarat av det fyra gånger tidigare så kommer du fixa det även denna gång. Var inte för hård i sommar bara, unna dig lite på helgerna iallafall, det kommer jag göra. 🙂 Jag hejjar på och kämpar på med min bulldegsmage jag också. 🙂

 7. anna says:

  fy vad tråkigt att du inte är nöjd:( jobbigt när det går så långsamt. har tyvärr inget bra tips alls. Tror dock att jag tappade mina kilon under min sons koliktid:P

 8. helena says:

  Jag tycker du är shitsnygg och skulle vara glad om jag hade din figur! 😀

  Var litet snäll mot dig själv, din kropp har fött fem barn och behöver litet tid på sig.

  Ha en kanonfin sommar nu snygging! 😉

 9. emma says:

  Jag vet hur det känns!! När man har satt upp ett mål och inte når det så snabbt som man önskar är det lätt att tappa suget. Men du är ju en bra bit på väg i alla fall 🙂
  Själv kör jag med Herbalife, det har verkligen hjälpt mig att komma närmare mitt mål.
  Jag går på viktminskningsmöten där vi tävlar om pengar vilket gör det lite mer peppande 🙂
  Tror att det finns sådanna träffar i sundsvall oxå om du är nyfiken!!
  Det är till stor hjälp och man får använda sig av vilken diet/metod man vill. Inte tvunget att vara herbalife. Men det är dom som håller i det!!

  Jag önskar dig all lycka till och jag är helt säker på att du kommer att fixa det!

Lämna ett svar