Igår var vi på förlossningen!

Vi hade tid på MVC igår på förmiddagen och jag berättade för min bm om mina förvärkar. Halva natten hade de stört mej och det hade inte hjälp att ta alvedon, vila eller att duscha… Det känns som en molnande mensvärk  hela tiden + sammandragningar ovanpå det. Det gjorde inte så himla ont, men värken höll mej vaken. D v s det kändes exakt som den dagen Betty föddes. 🙂

Min barnmorska tyckte absolut att vi skulle åka in till förlossningen för att ta CTG. (CTG är en elektronisk metod som ger information om hur barnets hjärta slår och hur mammans eventuella värkar är. Det görs genom att två dosor spänns fast runt magen med resårband.)

Så på eftermiddagen igår så åkte Jocke, Betty och jag in på förlossningen. Åh vad det var mysigt och lugnt där. Endast 2 pojkar var födda den dagen. Jag fick ligga med CTG:n i ca 30 minuter och det visade sej att jag hade värkar var 5:e minut…. Barnmorskan som kom in sa nåt om att de skulle informera jouren om att vi var här. ”VA? Utbrast jag. Vi blir väl inte kvar här???” Gulp….jag hann tänka en massa på den lilla stunden. Typ att bebisen är för liten, jag är ju bara i vecka 34 och att jag hade glömt mobilen hemma. Ingen packning hade vi heller. 🙂

Betty 2 månader

Men hon ville att en läkare skulle undersöka mej innan vi fick åka hem. Ja…det är ju bra förstås. 😀 Läkarens undersökning visade att min förlossning inte hade startat. Jag var inte öppen eller ”mjuk”. Det är alltså fullt möjligt att jag får dras med dessa förvärkar i… 5 veckor ytterligare. Jippie!

Det viktigaste just nu är att både bebis och jag mår bra. Jag ska se till att vila mycket, när jag nu kan. Förvärkar? Japp det har jag idag också då och då. 🙂 Någon som har erfarenheter av många förvärkar, föda för tidigt, GBS eller liknande? Eller kanske GBS, förvärkar och gå över tiden? (ryyys).  Betty föddes 2½ vecka tidigare, men det räknas ju inte som att vara för tidigt född. På söndag så går jag in i vecka 35.

Jag ligger lite efter med besöken på era bloggar, men hoppas på att kunna ta igen det i morgon. KRAM på er!

30 comments

 1. Anna says:

  Vår 5 månaders son föddes i v36, då ska det oftast inte vara ngn fara för lungor och sånt. Gjorde de ngt ultraljud? Det kan ju vara bra att göra en viktuppskattning innan så man är beredd på hur stor/liten bebisen är när den kommer. Vår son vägde 3500g när han kom.
  Kan de inte ge dig antibiotika som du får ta med hem så att du kan ta första dosen hemma?
  Vet att det är svårt att få vila när man redan har en liten en hemma, vår storasyster är snart 4 och hin vill fortfarande bli buren och det var inte kul på slutet av graviditeten.
  Lycka till!!
  Kram Anna

 2. Sofia says:

  Ta hand om dig nu vännen och vila så mycket du bara kan!! Det ska bli så spännande att följa dig nu den sista tiden innan bebisen kommer:-))Skönt att inte förlossningen var på G…

  Vilken sötisBetty på bilden!!:-)

  Kram Sofia♥

 3. alegni says:

  det där lät inte särskilt kul. hoppas du blir av med förvärkarna snart. försök att vila så mycket det går (lätt att säga, jag vet…) så bebben orkar stanna där inne ett tag till.
  kram
  ingela

 4. razzel says:

  Så skönt att det inte blev någon förlossning än!
  Jag hade också rejält med förvärkar i slutet av min tredje graviditet. Min hemmasnickrade teori är att kroppen har lärt sig efter några graviditeter och därför har lättare att komma i gång med värkar… Du ska se att du får förvärkar i vecka 20 nästa gång… ; )

 5. Jenny says:

  Hej Vännen!
  Medans jag läste ditt inlägg hann jag tänka:oj är bebben redan på väg ut??? Hihi!
  Vila ut och ta det lugnt fram tills det är dax nu:)

  Vilken cool bild på Söt-Betty;)

  Kraam Jenny

 6. Min plats i solen says:

  Vilken fin bild på Betty. 🙂
  Ta hand om dig och vila så mycket du kan. Men det är ju så att när väl er lilla bebis har bestämt sig för att komma så kommer den ju. 😉 Inte mycket mer att göra än att hänga på.
  Sköt om dig och lycka till!
  Kram Lotta

 7. Ida says:

  jobbigt med förvärkar men skönt ändå att det inte satts igång riktigt ännu. nånstans villman ju ändå ha kvar dem där inne så länge som möjligt för att minska komplikationer. ska bli spännande att följa dig den här sista tiden. tänk att du snart har ännu ett underverk! så spännande och mysigt!

  lycka till nu och hoppas bebisen kommer lugnt och sansat när det väl blir dags så de hinner hålla koll på ditt och bebisens välbefinnande!

  kram kram!

 8. Tess says:

  Hoh! Jag trodde du hade fött när jag såg rubriken! 😀
  Men vilken tur att det inte hade startat än då! Hoppas du kan stå ut dessa veckor… 🙂
  KRAM

 9. Mamma Russin says:

  hej hej..
  oj oj oj … skönt att det inte satt igång än, det är väl i tidigaste laget va!? min första föddes i v 37, det var precis lagom tyckte jag.. 😉

  men jag trodde att du fått redan när jag såg ditt inlägg på bloglovin och bebiskortet, sedan att det var på 2 mpnader gamla Betty tänkte jag inte på, hihi…

  KRAM

 10. Grodmamman says:

  Oj, jag trodde också att du redan fått när jag läste rubriken och början av ditt inlägg!:)
  Vår son är född i v 33+1. Vattnet gick och senare på kvällen satte värkarna igång. Vi fick göra ul och de viktskattade honom till 2 kg. Han föddes senare på natten och vägde 2 075 gr och var 44 cm lång. Han behövde aldrig ligga i respirator utan bara c-pap.
  Håller tummarna för att du får behålla bebisen i magen ett tag till, men det är ju inte panik om den skulle komma redan nu.
  Ta hand om dig!
  Kram

 11. Carina says:

  Oj då…ett förberedande äventyr 🙂
  Vilken tur att det inte var dags ännu.
  Bra att bebisen får växa på sig lite.
  Hoppas att det går över och att du får några nätters sömn.
  Håller tummarna.
  Vilken liten karamell hon var Betty…men det är hon ju fortfarande 🙂
  Kramar/Carina

 12. Sara Svensson says:

  Vad skönt att det inte var på väg, fast det är ju underbart när de kommer och ligger på ens mage. Men den får ligga kvar ett tag till.
  Vilken goding hon var som bebis, er dotter!

  Hoppas allt går bra och att du får njuta som gravid de här sista veckorna innan det är dags för nästa äventyr!
  Kram Sara

  Ps Trevlig blogg du har. Ds

 13. Malin says:

  Hej!

  Vilken tur att det inte hade dragit i gång på allvar! Själv har jag aldrig haft förverkar. och pojkarna har bara kommit mellan 3-12 dagar tidigare än beräknad datum. Skönt att ha sluppit att gå över. Men de konstiga är att jag de två sista gångerna när vi åkt in inte vetat om ja ska ha eller inte. Första killen kom på mindre än ter timmar så då var man ju orolig för att nummer två skulle komma fortare. Så minsta ja kände åkte vi (som tur var) för han kom efter 30 min. Konstigt hur olika det kan vara.

  Hoppas att det lugnar ner sig med dina förverkar, så att det inte blir allt för jobbigt! Och att Er snö snart försvinner, såg ut som att ni hade lite granna kvar. Här är det bara en liten hög kvar vid garaget =)

  Kram på dig. /Malin

 14. Johanna says:

  Oj oj oj..! Hoppas du slipper dras med förvärkar resten av tiden. Har du fått för tidigt tidigare också eller? Jag fick höra då jag var gravid denna gång att man brukar följa sig själv..har man fått tidigare innan så brukar man kunna få tidigare nästa gång också. Och jag vet många som det stämmer för. 🙂

  Superfina bilder!! Tycker inte alls du ser svullen ut.. 😉 Du skulle sett en annan. 🙂

  Vila så mycket du kan, så fort liten är ute och du fått vilat upp dig efter förlossningen så är energin tillbaka. 🙂
  Kramar
  P.s superfin bild på dig och din systers mage!! Vad roligt att vara gravida samtidigt och kunna umgås under mammaledigheten. 🙂

 15. Li says:

  Hej hej tjejen!
  Vad bra att allt var bra. Jag hade rejäla förvärkar med en av mina pojkar, det var också fem minuter emellan en natt så jag trodde verkligen att det var dags. Men sen hände inget mer och innan det var färdigt gick jag fyra veckor till… Vi håller tummarna, men det är nog lika bra att packa en väska ändå. Kram på dig!

 16. Lillasyster Johanna says:

  Tjena syster yster! Nu är jag nyss hemkommen från MVC. Idag gick jag in i graviditetsvecka 29(28+0). Jag hade gått upp prick 10 kg sen inskrivningen och min barnmorska tyckte att det var lite väl mycket. Haha! 😀 Jag sa att det stod på minbebis.com att i vecka 29 brukar man ha gått upp mellan 8,5-11 kg, men det tyckte hon var på tok för mycket. Under hela graviditeten kanske, sa hon. Så nu måste jag ut och springa milen. *skrattar* Annars så var alla värden bra denna gång oxå. Puss!

  JOHANNA: Jag hälsar tillbaka 😉 Nej, ingen blogg för min del, försöker hålla mig borta från IT så mycket som möjligt, det är lätt att bli fast har jag hört. 😀 Kram!

 17. Hanna says:

  Hej Helena!
  Hoppas allt går väl, och att du kan ’knipa’ tills det är dags 🙂

  Ha d bäst!
  Kram Hanna

 18. Camilla says:

  Hej vännen!

  Hur är det???? Nu börjar jag bli lite orolig – hoppas allt är ok med er?

  Var rädd om dej – stor kram!

 19. Sara says:

  Jag hade sammandragningar tidigt, redan i vecka 20 och de sista två månaderna innan förlossningen hade jag förvärkar. Julafton 09 sa jag att ”jag tror bebisen kommer den 5 jan” för det kändes väldigt nära fast bf var den 19 jan. Den 5 januari vaknade jag klockan 06(hade glömt att jag sagt att jag trodde bebis skulle komma denna dag)och jag hade en fruktansvärd molande värk i magen och plötsligt gick vattnet och det var som på film…värkarna kom igång direkt med tre minuters mellanrum och att försöka samla ihop de sista pinalerna i bb-väskan var inte lätt. Väl på bb klockan 8 fick jag lustgas och hade långa utdragna täta värkar, men 11.47 tittade en liten tjej ut på 3020 gram och 47 lång. Åh jag vill göra det igen! All lycka till dig!!!

 20. Jenny says:

  Hej Vännen!
  Saknar dina inlägg:) Hoppa allt är bra med dig och Bebben i magen! ( o med Betty o resten av familjen förstås!)

  Ha en trevlig helg!

  Kram Jenny

 21. Ida says:

  nu börjar man bli lite nyfiken vad som händer. hoppas allt är bra med dig, bebis och resten av familjen. kram kram

 22. Ulrika says:

  Jag har fött alla mina tre barn tidigare. första kom 3 veckor, andra 2 veckor och sista 1 vecka innan. Och alla vägde lika mycket, mellan 2920-3030. Så jag tror att de kommer när de är redo, jag var skapt för att föda små barn, gjorde j-ligt ont ändå. Men alla är olika, så hoppas bara att det inte blir så tungt fram tills förlossningen, lycka till=)

 23. Sarah says:

  Oj, då kommer bebis snart! Kul! Jag födde min son i vecka 35. Jag hade också en massa förverkar och sammandragningar med de försökte stoppa de. Sen gick vattnet och lille Alvin föddes i vecka 35+4. =)

 24. Helena says:

  Hej Sara!
  TACK så mycket för allt fint du skriver till mej.

  Ja tänk vad underbart när de just har kommit ut och ligger på magen. LÄNGTAR!!!! 🙂
  KRAM

Lämna ett svar