Betty och jag idag

Hej på er! Allt bra? Jobbar ni efter påskledigheten?

Betty 1 år och 5 månader

Jag är ju mammaledig med min dotter och ”ledig” varje dag.  🙂 Idag har vi bara varit hemma och byggt pussel, målat i målarboken med kritorna, läst böcker, sjungit och varit ute och busat lite.

Min gosunge!

Nu är jag gravid i vecka 34 och om bebisen föds lika tidigt som Betty (2½ vecka för tidigt) så är det bara ca 3 veckor kvar…Men tänker jag så, så kommer jag väl att gå över tiden…


Men det är rent ut sagt jäkligt jobbigt nu. Jag får verkligen anstränga mej för att sysselsätta Betty hela dagarna. Jag har problem med foglossning och onda förvärkar. Sover väldigt dåligt om nätterna. Har ONT i hela kroppen! 🙁 Sedan börjar jag att oroa mej för att inte hinna in till förlossningen i tid…(Eftersom jag har GBS så skulle jag få antibiotika och då måste jag vara inne minst 2 timmar innan).

Jag känner knappt igen mej när jag tittar i spegeln. Är så svullen i hela kroppen, även i ansiktet. T o m läpparna sväller...hahaha.

Jag har ju sett på bloggar i södra Sverige hur vårigt och fint det är…så här ser det ut hemma hos oss i dag. 😀


Gissa om jag är less på snön? Vill ha VÅR nu!!! Betty tycker att det är roligt ändå… 🙂

Det var mycket kvar av snön i fjol vid den här tiden också, så det är inget ovanligt om man bor i Sundsvalls området. Varför bor man inte i Grekland eller Spanien istället…!? 😉

Hejdå från Betty & Helena. I morgon ska vi hämta grabbarna som är hos sin pappa, hälsa på mormor och kusin Victor ska sova hos oss. Kul! 🙂


21 comments

 1. Sussi says:

  Ett så gulligt inlägg!
  Klart det kommer att gå bra för dig den dagen det bär av.
  Vad jag känner igen mig i att räkna på att bebben ska komma förtidigt, det trodde alla inklusive barnmorskan att jag också skulle få (då de 2 första är födda 18 och 11 dagar tidigare), men sista är född 14 dagar senare än beräknat. Det var dryga veckor 😉
  Kul att blogga med en S-vallare, jag bor på Alnö.
  Ha det gott och ta väl hand om dig och barnen.
  Kram Sussi

 2. CiliaH says:

  Åh lilla sötfia 🙂 Vilken tur att hon tycker det är kul med snön i alla fall. Förstår att ni längtar efter våren. Här är vi verkligen överlyckliga över dessa varma vårdagar som lockar fram fräknarna på näsan. Fast ur min uppsats perspektiv kanske dt hade varit bättre om det varit snö 😉

  Vad glad jag blir över att du tycker att jag är duktig på att sy. Jag blev faktiskt himla nöjd med tunikan igår. Det är ju så kul när man lyckas.

  Oj vad snart det är lillbebisen ska komma! Tiden går ju så hiskeligt fort. Foglossning isch… Håller tummarna för att du slipper gå över.

  Ha en fortsatt trevlig kväll!

  KRAM

 3. Li says:

  Jisses vad hon är lik sin pappa, vilka fina tjejer! Hoppas du står ut de sista veckorna. Kram!

 4. Sofia says:

  Åhh vad fina ni är mor och dotter!! Och inte ser jag att du har svällt heller!!:-) Betty är ett riktigt litet charmtroll…

  Stora kramen Sofia♥

 5. Ensamma mamman says:

  Men så söta ni är båda två! Betty är ju underbar och du är så vacker!

  Men så mycket snö ni har. Usch! Vi har nästan igen alls nu och de är så skönt. Gatorna är sopade och de är nästan för varmt för jacka. Kram

 6. Vita Nyanser says:

  Så kul att få ser lite av vad ni pysslar med! Förstår att det är jobbigt med värk och svullnad, där på slutet är det mycket pustande = )…men tur är så får du ju något underbart för slitet!

  Ha det bra, här har vi oxå massor av snö kvar!
  Kram L-L

 7. Vita Nyanser says:

  Så kul att få ser lite av vad ni pysslar med! Förstår att det är jobbigt med värk och svullnad, där på slutet är det mycket pustande = )…men tur är så får du ju något underbart för slitet!

  Ha det bra, här har vi oxå massor av snö kvar!
  Kram L-L

 8. razzel says:

  Oj vad ni är lika varandra, du och Betty! Har inte tänkt på det förut ; )
  Det är nog rätt att inte förvänta att förlossningen ska starta tidigt.. När jag fick min första flicka gick jag två veckor över tiden och blev till slut övertygad om att det allllldrig skulle bli någon bebis ; )

 9. Grodmamman says:

  Fina bilder på er tjejer!:)
  Vår son föddes i v 33+1 och när jag fick problem med dottern i v 30, så trodde ingen att jag skulle gå ända till v 41+5!:) Fast det var inte direkt kul de sista veckorna!
  Ta hand om dig.
  Kram

 10. Erika says:

  så söta ni är! 🙂

  Ja jisses vad tiden gått fort, kan inte fatta att hon snart blir 2, det är galeet 🙂

  Kram!

 11. Jenny says:

  Hej Sötisar!
  Åh vad fina ni är mor o dotter!

  Vad mycket snö ni har kva hos er, här har allt äntligen smält bort nu:)

  De sista veckorna av graviditeten låter inte som nån höjdare.. (kommer ihåg hur syrran mådde den sista tiden innan lilla Agnes kom ut i januari:))snart får du ju ändå lön för mödan! O lilla Betty blir storasyster:)

  Ha en trevlig helg!

  Kraam Jenny

 12. Carina says:

  Vilken gullunge du har:)
  Vad spännande att det är så kort tid kvar innan nästa lilla ”guldkorn” kommer.
  Jag förstår att det är tusen tankar som snurrar i huvudet så där i slutet, jag håller tummarna för er 🙂
  Ha en jättefin helg…hoppas det där läskiga dimlocket som har legat över vår stad en längre tid försvinner och att vi får lite sol.
  Kramar//Carina

 13. Ewa says:

  Sökte på badrum och så kom din blogg upp, jättefint badrum ni har med rutigt golv, det ska vi också ha! Gulliga bilder på dig och din dotter! 🙂 Trevlig helg! Hälsningar Ewa

 14. Julia says:

  Så fina ni är, bägge två!

  Jag vet så väl…jag hade tack och lov en enkel graviditet (bägge två) men visst är det kämpigt att få dagarna att gå på ett vettigt sätt när man själv kanske egentligen bara vill vila och ta det riktigt lugnt.

  Jag hade en mycket snabb förlossning med Elle (nr 2) och jag hann med nöd och näppe in på förlossningen ( vi har en timmas resväg). Mitt tips är, även om jag vet att du är rutinerad, att faktiskt ringa ambulansen om du känner att det är dags och ni har en bit att åka. Jag önskar att jag hade gjort det, resan var en mardröm rent ut sagt och det är tur att man är kvinna, annars hade man väl dött på kuppen 😉 😀 (slingriga vägar, viljan att börja krysta och en make som inte riktigt hängt med i svängarna som tror att det är luuugnt).

  Det här kommer att bli så bra så! Längtar efter att få se underverket, är smått bebissjuk men det blir inga fler här…

  KRAM på dig!

  Julia

 15. alegni says:

  hon är en förtjusande ung dam, er betty och du är vacker som en dag trots att du säger att du är svullen!
  ha en skön helg allesammans! kram
  ingela

Lämna ett svar