Graviditet, vikt och sånt! (vecka 29)

Tänk att andras graviditeter tycker man alltid går så fort. Men min egen graviditet går så lååångsamt. Fast tittar man tillbaka så har det ju gått en massa tid ändå. Både min mage och hela jag går upp så fint i vikt så. På måndag, ja i morrn, så ska jag på MVC igen. Hoppas allt är bra med bebben. Att magen har vuxit kan man nog inte ta miste på. 🙂

Jag hann med att gå ner till inskrivningsvikten (62 kg) efter graviditeten med Tyra. Hann dock inte gå ner mina ytterligare 4-5 kg innan jag blev gravid igen, med bebis nr 5! Jag hade precis börjat komma igång med träningen och börjat jobba igen ju! 😀

Japp, nu är jag i vecka 29 (28+2 idag)

Blev gravid 9 april 2011 (graviditeten startade 26 mars) Tyra var då 10 månader och Betty 2 år och 5 månader. Jag är nu i trimester 3 (äntligen) och har bf 30 december 2011. Jag har aldrig gått över tiden med något barn, så jag lär väl inte göra det nu heller…

Jag vägde strax över 50 kg då jag blev gravid med Linus och Gustav och har legat på 58-62 med Betty och Tyra. Men viktuppgången har varit kring 18-25 kg med alla 4. Min önskevikt är kring 57 kg. Fast det beror ju helt på hur kroppen ser ut förstås, jag väger hellre mer och har en massa muskler och fast kropp -än väger mindre med en massa daller. Ser fram emot att bli mer rörlig efter graviditeten och slippa alla krämpor och äntligen få tillbaka min energi! (Skulle kunna tänka mej att Jocke längtar också…) Som sagt -jag gillar inte att vara gravid. Men jag älskar barn! 🙂 82 dagar kvar…

KRAM på er!


13 comments

 1. CiliaH says:

  Jag skulle å ena sidan verkligen inte vilja bli gravid igen (vi har ju tillräckligt som det är) men å andra sidan är det lite sorgligt att jag aldrig mer ska vara det, aldrig mer få en sån där minibebis… Får vänta på barnbarnen innan jag får snusa bebis igen, och de lär ju dröja (förhoppningsvis!)…

  Fin som tusan har du varit hela grav i alla fall (och glass är ju inte dumt det heller i badet!)

  KRAM

 2. Ansibecki says:

  Vilka fina bilder på dig och magen. Förstår att du längtar. Jag gillade att vara gravid men jag vill verkligen inte bli det igen ändå. Det är ju som sagt så skönt när man kommit igång med träning och sånt igen 🙂 Men jag kommer ju å andra sidan inte ha en söt liten bebis att gosa med om ett tag… 😉 Hoppas du får en fin vecka! kram

 3. Snart mamma till två says:

  Oj vad fort magen växer igentligen! Gillar heller inte att vara gravid och tack vare det vågar jag nog inte skaffa fler barn, lite tråkigt då jag med tycker om barn och skulle kunna tänka mig en hel bunt (okey Max 4)!

  Hur funkar det att ha ”många” barn? Något som är svårare eller lättare?

 4. A House With A View says:

  Vilken häääärlig gravidkavalkad!!! Du är jättefin som gravid tycker jag!!! Men håller med, jag har aldrig tyckt om själva graviditeten heller, bara haft besvär och illamående 🙁 Ser fram emot att se vilken liten sötnos som tittar fram sen 🙂

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

 5. Helen.HUSnrNIO says:

  Även om du inte gillar det så har du en superfin mage =)
  Hoppas det gick bra hos bm igår och att allt var som det ska.

  Trevlig kväll!
  Helen.HUSnrNIO

 6. Ylvali says:

  JAg tycker du ser jätte fin ut! Själv har jag haft väldigt härliga graviditeter utan några större problem. Det enda som jag tycker är jobbigt är att gå ner i vikt efteråt…och speciellt efter sista graviditeten som dessutom inte slutade lyckligt. JAg försöker dock att se det som är positivt istället och kämpar vidare med att komma i form igen.
  Tänk på att du har underbara barn och att su själv är frisk så kommer det andra med 😉

  Stora kramar
  Ylvali

Lämna ett svar