Gravid vecka 31

Jag i vecka 31 (30 + 0)

Magen har vuxit en hel del sedan denna BILD (<—–klicka) som togs för 10 veckor sedan, i vecka 21 (20 + 3)


Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern. Många barn har redan hår på huvudet, ibland upp 2 cm långt.

9 veckor kvar…känns långt, men ändå inte. Jag har problem med foglossning och sammandragningar. Kan inte ta långa promenader längre. Inte heller sova på nätterna. 🙁 Jobbigt med stor mage och all extra vikt nu när man har en snabb 1 åring också. Jag kommer garanterat att gå upp minst 20 kg innan detta är över. Men så har det varit alla graviditeter. Så jag är van. Men sanningen är den att jag inte alls trivs med att vara gravid. Men när väl lilla knyttet är ute så är det värt det!!!

PÅ UL så gissade ju bm på att det var en tjej där inne och vi bestämde tidigt att hon skulle få heta TYRA.  Det är värre med pojknamn, men skulle det bli en kille så lutar det åt VIGGO!

Linus, Gustav, Betty och Tyra…ja det kan nog bli bra det! 😀


Ikväll har vi varit hos Bettys farmor och farfar och firat svärfar som fyller 62 år i morgon. (GRATTIS!!!) Det bjöds på god mat och tårta!

Håll utkik! Snart är det dags för tävling här! Gillar du GreenGate så passar det dej perfekt. 🙂 Jag tänkte hinna med tills min besöksräknare hade kommit upp i 40 000, men jag ligger lite efter, nu är det snart 42 000 unika besökare. SÅ kul att så många tittar in här. TACK för det. 😀

14 comments

 1. CiliaH says:

  V 31! Jisses så fort tiden går. Tycker att din mage är jättefin om det är någon tröst i det jobbiga 😉 Fina namn ni har på lut med, gillar både Tyra och Viggo.

  KRAM

 2. Anne says:

  Tyra och Viggo är jättefina namn båda två tycker jag. Och din mage är inte tjock hihi. Bara gravid….Jag köpte vita förra året och stormtrivs i dom. Grattis till svärfar och ser fram emot en tävling. Och grattis till dina besökare, det tickar på snabbt.
  Kramkram Anne

 3. Malin says:

  Hej!

  Din mage är verkligen belt underbar! Vilken härlig tid som Er bebis kommer att kommer att födas i. Jag förstår vad du menar när du säger att det inte är så kul att vara gravid. Det tyckte inte jag om heller. Hade en massa problem med åderbrock med första barnet och det blev ju inte bättre med andra och tredje.

  Hoppas att det blir en liten Tyra! Det är ett underbart namn, känner en tant på 99 år som heter det och hon är hur härlig som hälst. Kul att de gamla namnen kommer tillbaka. Ha det så gott i vårsolen (för det är väl vår solen som kommit för att stanna hoppas jag).

  Kram Malin

 4. Tigris says:

  Ja, visst är den större … och jag avundas de som bara går upp ”i magen” och inte i hela kroppen så man ser ut som en boll ( = som jag gjort !)!
  Kan tänka att det är tufft med en 1-åring också!
  🙂

 5. Camilla says:

  Hej goa du! Förstår på det du skriver att det är jobbigt men du ser alldeles strålande ut!!!

  Tyra och Viggo är fina namn – men jag tror att det är en Viggo:)

  Var rädd om dej – kramar från Holm!

 6. carolina says:

  vilken underbar klänning! varifrån är den? =)
  längtar tills min mage ser ut sådär med, just nu är det bara en liten, liten skrutt-kula, hihi 🙂

 7. alegniinoffice says:

  vad fin du är med magen. jag måste nog säga att du bär upp dina extra kilon väl!
  åh, jag kände en mysig tant som hette tyra, så det namnet gillar jag skarpt! inget fel på viggo heller, givetvis 🙂
  hoppas du får må bra de återstående veckorna!
  varm kram
  ingela

 8. Theres says:

  Vad fin du är! Tänk att du redan är i v.31, kära nån! Jag går in i v.29 i morgon och tycker att jag är på god väg men det är jag ju inte jämfört med dig 🙂 Det är fina namn ni har tänkt ut, men jag håller med om att det är svårare med pojknamn. Varför vet jag inte men vi har samma problem 🙂 Kram!

 9. Helena says:

  Hej Theres. Då är vi ju nästan lika långt gången! 🙂 Ja konstigt nog så har det alltid varit svårare med pojknamn. Vilka namn har ni på gång? KRAM

 10. Theres says:

  Ja, vi är tockisar i dubbel bemärkelse 😉 Jag och min sambo vill föra namn vidare i släkten och de flicknamn som är aktuella för tillfället är Agnes och Edith, men vi gillar även Liv fastän det inte kommer från släkten. Något pojknamn har vi inte färdigt, bara mellannamnen som ska vara Karl och Albert. Jag har alltid velat ha Albert som förnamn till min framtida son efter min älskade morfar, men min storebror hann före *Morr* 😉

Lämna ett svar