Gravid i vecka 24

Jomenvisstserru man kan faktiskt vara lite rockig -även fast man är "helylle-gravid"! 😉

Vecka 24 (23+2). Jocke ställer så snällt upp som fotograf när jag står ute på vår farstukvist. 😀 Om någon undrar så har jag rymligt sköna Mama-leggings från H&M med ”skinnlappar” över knäna, kan nästan dra byxorna över tuttarna 😉 (L), linne från Mamalicious (one size)  och topp från H&M (M) (ej mamma). De högklackade stövlarna kan jag tyvärr inte gå i längre, men om jag vet att jag har en stillasittande dag på jobbet så går det bra.

Vikten? Jag har inte vägt mej på 3 veckor så jag har inte en aning faktiskt. Men eftersom det var +10 kg (från 62 till 72) för 3 veckor sedan så lär det vara mer nu. Längden är densamma kan jag slå vad om. 160 cm.

Nu har tyvärr både sammandragningar och foglossningen börjat besvära. Allra värst är förstås foglossningen. Jag VILL promenera och jag VILL fixa med saker och ting, och orka busa med döttrarna, det går än så länge också, men det får jag ångra dagen efter. Eller kanske t o m samma kväll.

Frisyren är enkel och kanske inte direkt rockig. Bara snott håret kring ett gummiband och sedan dragit hårslinga runt snodden och fäst med en hårnål. Spray!

Igår så grävde jag om perenner och rensade rabatter, tog bort gräs vid stenar, sprang mellan Tyra, som ville gunga och de olika rabatterna. (Eller rabatter låter riktigt proffsigt, menar snarare olika planteringsställen.) Idag känns det verkligen… 🙁 Har inte kunnat tagit stora kliv idag ens…ilande smärta främst i svanken och neråt. Hatar att inte kunna vara rörlig! Så är det att vara gravid. För mej iaf. Men om vi istället ska koncentrera oss på något positivt så: Det är underbart att känna bebisen böka runt i min mage. Blir så lycklig! 😀

12 comments

 1. Katarina says:

  Har du testat grosessgördel (stavas det så?)? Den hjälpte faktiskt mig med mina foglossningar, inte så att jag kunde ta långa promenader som du har gjort, men jag funkade i alla fall i vardagslivet. Be sjukgymnasten pova ut en till dig om du tror det kan vara något. Lycka till!

 2. A House With A View says:

  Men wow Helena, vilken supersnygging du är!!! Vilken tuff mamma !!!! Inte roligt med foglossning dock, urk… minns det mycket väl… Men precis som du säger, fokusera på den spralliga i magen – betydligt roligare 🙂

  Önskar dig en fin vecka!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaam aka

 3. Terese says:

  Du är 2 v längre än mej och jag kan ju säga att du varit rörligare långt längre än mej! 🙂 Himla snygga bilder på en rockig mamma! Jag är mammaledig fortfarande och jag orkar just nu inte ens tänka tanken på något annat än mysbyxor och tunika. Men en dag så….

  Hoppas du får en fin vecka och får vila lite, det ska inte jag 😉

 4. CiliaH says:

  Du är så grymt snygg vännen! Klart man kan vara rockig trots att man är gravid, mamma och allt 🙂 Trist med foglossningen dock. Vet precis hur det är och är varm förespråkare av gravidyoga eftersom det hjälpte mig så att jag åtminstone inte blev sittande i en rullstol.

  Sv: Japp, det var kul med lite party 🙂 Alltid kul 😉

  KRAM

 5. Linda says:

  Fy så jobbigt med foglossningen, jag har blivit sämre och sämre för varje graviditet, från v 20 har jag vaggat fram likt höggravid ochbehövt hjälp med det mesta:)
  Du är så fin, dom där extrakilona måste ligga bara på magen.
  Kramar

 6. Jennica - 18 år och gravid says:

  sv: tack så jättemycket!
  varför tycker du inte om att vara gravid? 😀 jag tycker det är ganska mysigt, även fast det är jobbigt.. man får ju ut något fint av det hela 🙂
  ja foglossningen är inte jättetrevlig, men egentligen ska jag väl inte klaga då jag vet folk som har det mycket värre än mig. men alla gravida får väl ”tillåtelse” att klaga lite nu och då, haha.
  hoppas du har en fin dag! kram

 7. Ansibecki says:

  Usch vad jobbigt. Jag hade glömt det men kom nu ihåg hur det kändes. Svårt att bara sitta still med när det finns så mycket man vill göra. Vilka snygga bilder på dig! Jag hade också en guns n roses t-shirt när jag var gravid (det har jag förresten alltid några stycken i garderoben). Många tyckte det såg så coolt ut med den och den tjocka magen. Och du ser riktigt cool ut i din 🙂 Hoppas du får en fin vecka!

Lämna ett svar