Designstol i ladan

Det finns en massa saker ute i våra ekonomibyggnader. Men ärligt talat mest en massa skräp som vi bara skulle kunna kasta, sälja, eller kanske ha en loppis. För det används ju inte ändå. Men det finns vissa möbler också. Som väntar in rätt tid. 🙂

Jag vet inte om det bara är jag(?) Men jag tycker att THONET stolarna har fått en uppsving på senaste tiden. I vilket fall som helst så tyckte jag mej ha sett en sådan stol där ute i ladan…och mycket riktigt. 

017

046050

093

I rätt rum så tycker jag att det är SÅ snyggt med de bruna Thonet stolarna. Jag är ju inte så påläst på detta, men jag tror att just den här modellen heter Nr. 14 ”stolarnas stol”. Spännande! 🙂

Michael Thonet, född 2 juli 1796 i Tyskland, död 3 mars 1871 i Wien, var en tysk möbelformgivare och företagare som räknas som industridesignens pionjär. Han blev känd genom sina sirliga caféhusstolar.

Återkommer med fler bilder på platsen där den står nu, senare. 🙂 

 

Lämna ett svar