Den lustiga vägen

Måste berätta att jag fick ett mail igår från en tjej som googlade febrilt efter en barnbok som hennes mamma har pratat om i 25 år! 😀 Hon hittade en kommentar som jag skrivit på en blogg någonting om Fräken Fröken och Rufsa Tufsa och spårade mej vidare till min blogg där hon sedan hittade min mail. Tänk vad lite bloggande och kommentarer kan göra! Hon var ute efter den rätta TITELN och FÖRFATTAREN till denna underbara barnbok. Jag kan bara hålla med hennes mamma. Boken är helt underbar och jag älskade den när jag var liten och jag älskar den nu! Jag vill dela med mej till er också. Minns du att mamma läste den för oss Jenny? Kanske för dej också syster Johanna?


Titel: Den Lustiga Vägen till Landet Bak-och-Fram. Skriven av: Birgit Bergkvist. Omslag och illustrationer: Kerstin Frykstrand. Tryckt 1956

Som sagt en helt underbar bok som handlar om två småflickor som heter Fräken-Fröken och Rufsa-Tufsa. De träffar på två små trasseltroll som tar med tjejerna längs med Den lustiga vägen, där bakom varje krök väntar ett nytt äventyr. Vad sägs om en knapp som kan vända en uppförsbacke till nedförsbacke? Eller att kossorna mjölkar sockerdricka? 😀


Boken kan VARMT rekommenderas! Skulle vara kul att höra om fler har läst den och vad ni tycker!

Betty är lite liten för att uppskatta boken ännu. Men snart så! 😉

Tack vare att ni höll tummarna så fick jag bra värden på MVC igår. 🙂 TACK!

Jag hade ett blodtryck på 135/79 så det var ju bra. (Det räknas som högt om det är 140/90 eller högre.) SKÖNT att slippa oroa sej för eventuell havandeskapsförgiftning. Visserligen hade jag äggvita fortfarande, men så länge blodtrycket inte stiger så är det ju lugnt. BM tyckte inte att jag skulle oroa mej för GBS (lätt för henne att säga) hon blev dock lite fundersam till varför jag hade så mycket ögonflimmer…

NÄ, nu ska jag bara fokusera på min lilla bebis där inne som sparkar varje dag och faktiskt mår bra nu. Lilla pluttan som redan är runt 35 cm. Vi längtar så efter dej!

Betty och jag har varit ute en sväng med pulkan nu på förmiddagen men vädret är inte det bästa. -15 och det blåser.Vi blev ordentligt rödblommiga om kinderna! 😀 Senare ska jag skjutsa mina tonåringar till sin pappa. Gustav umgås ju bara med sin tjej (sedan 4 månader tillbaka) när han är hos sin pappa. De är SÅ söta ihop!

SKÖN FREDAG önskar jag er! Tack för att ni tittar in här.

11 comments

 1. Karin says:

  Tack Helena!
  Nu skall jag dammsuga barnboksaffärer och/eller antikvariat för att hitta ett exemplar av boken.
  Heja internet 😉

  /Karin

 2. Ensamma mamman says:

  Men vilken härlig bok det ser ut att vara. Jag har inte läst den själv men blev sugen på de nu. De är nått speciellt med gamla böcker. Dom görs inte på samma sätt längre. Inte för att de är nått fel på dom som kommer nu men de är stor skillnad. Kram

 3. CiliaH says:

  Hej vännen! Vad skönt att allt var bra hos bm. Tänk att snart kommer lill* plutten till er. Mysigt! Förstår att du oroar dig för GBS, det gjorde inte jag för ingen nämnde något om mina urinprover förrän jag kom till förlossningen. Då fick jag veta att jag hade GBS och var tvungen att få en pencillininjektion! Tack för den…

  Den boken låter verkligen helmysig. Kanske vore något att snoka upp.

  Ha en jättemysig helg.

  KRAM

 4. Huset vid ån says:

  Tack för titten…Vilken härlig o charmig bok du tipsar om! Hoppas att du haft en bra dag! Här har vi haft full snöstorm så våren känns väldigt långt borta just nu! Önskar dig o familjen en trevlig helg! Kramis Therese

 5. Moster/syrra Jenny says:

  Jodå, jag kommer ihåg den boken. 🙂 Konstigt va? Jag som inte brukar komma ihåg något annars ifrån vi var liten. 😉 Den var kul och spännande! 🙂

  Vad bra att blodtrycket var bra! 🙂

  KRAM och Trevlig helg!

 6. Helena says:

  Syster Jenny: hahaha ja jag tänkte det. Du minns säkert inte det heller. Men se det gjorde du! 🙂 Hoppas att ni har det bra. Puss & Kram

 7. Alvins mamma says:

  Boken lär bli vårt nästa inköp, om jag nu hittar den. =) Härligt med bra värden själv hade jag dåliga järnvärden på varje besök, de va lite surt.

 8. alegni says:

  skönt att höra att blodtrycket var okej!
  den boken minns jag inte, men både landet bak-och-fram och fräken-fröken låter bekanta, så kanske boken blivit läst för mig i alla fall.
  ha en skön söndag och må så gott!
  kram
  ingela

 9. Johanna says:

  Men vad skönt att höra att allt såg bra ut! Vet du, jag har haft ögonflimmer till och från under mina två sista graviditeter och dom trodde att det var migrän, tydligen kan en del få det när man är gravid.

  Jag hoppas du blir av med flimret snart, inget trevligt alls att få så. :/

  Ha en fin dag!!
  Kram

 10. Tinalill says:

  Googlade på titeln på min gamla favvobok och hamnade här 🙂
  Jag fullkomligen älskade ’Den lustiga vägen till landet Bak-och-fram’ när jag gick på lågstadiet och var överlycklig när jag fick den, mycket vällästa, när skolan gallrade gamla böcker i skolbiblioteket.

  Jag vårdar den ömt och har plastat in den så den ska hålla och har jag introducerat den för min 8½-åriga dotter som läser och gillar den 🙂

  //tinalill

Lämna ett svar