BVC besök

Idag åkte Betty, jag och Meya till BVC för att väga bebis.
20120301-131445.jpg
Meya på BVC. Hon tittade hellre på sköterskan och skrattade än följde den röda ”hjärt-gubben”. Hihi. Fast tillslut så kollade hon, lite halvhjärtligt.

20120301-134252.jpg
Sist vi vägde så hade hon sjunkit från sin kurva, inte mycket, men jag ville ändå kolla igen. Hon hade ökat bra i både vikt och längd.
Väger nu 5130 gram och är 60 cm lång. Huvudomfång 38,3

Jag helammar henne, men när matstunden är över och hon har fått från båda brösten så är det som att hon inte är nöjd. Precis som att hon vill ha mer. BVC-sköterskan tyckte att jag kunde Amma först och sedan ge flaskan. Så det tänker jag prova med ikväll, eller i morgon kväll.
Jag känner mej så låst också, kan ju inte ens åka iväg på Ica med Betty. Eller åka och klippa mej i lugn och ro. Känner att det skulle vara skönt om hon kunde ta flaskan OCKSÅ, men sluta amma vill jag inte. 20120301-132249.jpg
Oftast så känns det ju som ett misslyckande för många om man måste flaskmata, men varför ska det göra det? Det viktigaste är väl ändå att bebisen och mamman mår bra?! Jag har bestämt mej för att skita i ”duktiga-amma-mamma-präktigheten iaf och hur mycket jag än älskar min bebis så är det skönt att vara ensam ibland också. Har mycket större behov av det nu, men jag har också fått tre barn tätt! 🙂

Är man 39 år och har 5 barn så är det mycket lättare att strunta i andra och gå sin egen väg. Det är skillnaden mot att vara ung och äldre mamma tycker jag. Jag känner mej mer trygg i sådana situationer. Som ung mamma så fick jag ofta bevisa för andra att man visst var en bra mamma även fast man var så ung… Löjligt.

20120301-133537.jpg
Min lilla skruttunge hängde med på ICA efter BVC, men märkte att hon var väldigt trött. Så vi var bara där en kort sväng.

20120301-133717.jpg
Hon hade feber idag också. 38,6. Ingen riktig aptit heller. Men hon har inte ont någonstans.

20120301-133848.jpg
Min lilla Betty-busunge! Nu får hon ta och bli frisk!!!

Jocke ska ta ut en halv fp-dag så han har hämtat Tyra på dagis och är på väg hem nu. Skönt! Jag ska ta och fixa lite kaffe. Solen skiner, man kanske skulle bege sej ut! 🙂 Kram på er.

5 comments

 1. Monica says:

  Du ja ni förstås:-) har så söta goa ungar, jättefina och visst, du är klok också, klart det viktigaste är hur barnen och man själv mår, inte hur mycket man ammar.

 2. Emmelie says:

  Tummen upp till dig min vän! Så sunt så!! Bara du kan säga vad som är bäst för Er och ingen annan! Kram på dig!

 3. CiliaH says:

  Jag känner igen det där att när man var ung var man tvungen att bevisa för allt och alla att man var så jäkla bra och bla bla bla… Man är definitivt mycket coolare nu med flera barn och några år till på nacken!
  Hoppas hon blir nöjd med lite flaska och tillägg. Kan förstå att du vill ha liiiite egentid med, hur mysiga de än är de små liven!

  Kram

Lämna ett svar