Vinnaren av tvålarna från GreenGate & gamla tallrikar från RÖRSTRAND

I tallrikshyllan i vårt kök så har jag 6 vackra tallrikar. RÖRSTRAND, Ölsboda i Nerike kan man kan utläsa från stämpeln och motivet föreställer; Risberga, Kloster, Bo och Skogaholm. Jag har forskat lite och enligt vad jag kunde hitta på Rörstrands museums hemsida så är tallrikarna tillverkade före 1884. Eftersom den s k kronstämpeln kom då. Om någon har mer information så blir jag jätteglad om ni hör av er! 🙂

Jag köpte tallrikarna på en lokal loppis 2008 och tycker de är så vackra. Det blir ännu roligare att ha en historia bakom.

Vinsten; 3 tvålar från Green Gate

Jättekul att så många ville vara med i tävlingen/utlottningen, jag lovar att det blir fler utlottningar framöver. Två stycken på ett år är ju lite snålt… 😉 Tävlingen är avgjord och vinnaren är dragen! Ett stort grattis till söta ANNA (som också är gravid)!!! 😀 Maila mej din adress så kommer paketet på posten!

16 comments

 1. Jenny says:

  Hej Vännen!
  Vilka charmiga gamla tallrikar du fått tag på!!

  Grattis till gulliga Anna som vann tävlingen hos dig:)

  Ha en fortsatt trevlig påskhelg,

  Kraam Jenny

 2. Fröken Eko says:

  Grattis till vinnaren och tack för tävlingen!
  Fina tallrikar, men tyvärr kan jag inte hjälpa till med nån information om dom.

  Häls. F

 3. Anna says:

  Hej Helena!!
  JIPPIII ropar jag högt här hemma så det ekar 🙂
  Jag har tur med dina tävlingar!Jag vann de söta Green gate papp tallrikarna i somras!

  Du, så kul att du och din syster ska ha barn nästan samtidigt!!

  Så fina tallrikar du har på tallrikshyllan!

  Jag mailar min adress!
  Ha det gott!
  Kram Anna

 4. Camilla says:

  Grattis till Anna som vann det fina priset!

  Tyvärr kan jag inte hjälpa till med någon info angående dina vackra tallrikar. Men jag skulle i stället vilja ha lite info från dej 🙂 I ert ”lilla badrummet” har ni en sådan snygg lampa över den svart spegeln. Kan man få veta vart ni köpt den? Är på lampjakt till vårt badrum och vi skulle vilja ha något liknande men har inte hittat något bra…

  Hoppas ni haft en skön påskhelg – kram kram!

 5. Carina says:

  Grattis till Anna för den fina vinsten!
  Så fina tallrikar, det är så snyggt med blå/vitt porslin.
  Såg din gulliga påskflicka i ett tidigare inlägg..så söt:)
  Hoppas att ni har haft en bra påskhelg.
  Kramar/Carina

 6. Lillasyster Johanna says:

  Hej Storis! Hur mår du? Börjar det bli tungt nu? Du har inte långt kvar alls ju. 🙂 Jag har stått still på samma vikt i ca 3-4 veckor, fast ändå säger alla att magen växer för varje dag de ser mig. 🙂 På onsdag går jag in i vecka 28 och har nu gått upp prick 10 kg. Det känns i mina hälar att jag bär på extra vikt, ajaj.

  Nu är Julia och Victor här, de ska sova hos oss för jag är ledig i morgon. Blir en sväng till Birsta vid lunchtid. Ska vi dejta? 😉

  Kul att du gillade maten som jag bjöd på. En av mina favoriter faktiskt, ääälskar fisk! 🙂 Kram!

 7. Erika says:

  Ja precis, därför det känns extra mysigt att cykla på våren då man kan för snömn är borta 🙂 kanske betty kan få cykla med pappsen eller någon annan istället frö dig då? eller det finns ju såndär kärra man kan fästa där bak med, sån hade vi när jag var liten, vet att jag älskade sitta därbak 🙂

  Hooppas du haft en mysig påsk! kram

 8. Helena says:

  Tjena syrran! 🙂 Skönt att magen växer iaf. De extra kg kan man ju lika gärna vara utan! 😉 Det är ju bara 3 ½ vecka kvar för mej -om bebisen kommer 2½ vecka för tidigt som Betty gjorde! 🙂 Annars får jag vänta 6 veckor, eller mer. Vem vet! 🙂
  Jobbigt är det när man inte mår bra iaf. Längtar efter långa promenader och även att få tillbaka min ork så att jag kan busa runt med Betty!
  Jocke tar Subarun i morrn, så jag måste tacka nej till dejten. 🙁
  Hälsa V och J! 🙂
  KRAM

 9. Lillasyster Johanna says:

  Åh, 3½ vecka lät ju kanon! Hoppas att du får det eftersom du har det så jobbigt. Min barnmorska sa att det vanligaste är att man går tiden ut som förstföderska, så jag räknar med det. Tror det är 91 dgr kvar.

  Ok, vi får dejta en annan gång. 🙂

  Nu ser barnen slutet på ”Bröllopsfotografen”. Lite bättre än ”New Moon” som de började titta på. Moster fick stänga av innan vampyrerna och varulvarna kom så att de törs sova i källaren. 😉 De blev lite sura, men de får fortsätta titta i morgon då det är ljust ute. 🙂
  KRAM till dig och alla där hemma.

 10. Anette says:

  Hej!Första gången jag är in o kollar din blogg,men kommer absolut hit igen!Vilket fint hus ni har!

 11. Sofia says:

  Åhh de är så fina dessa tallrikar från Rörstrand, jag gillar!:-)

  Kul att det var Anna som vann din täving oxå, hon är så gullig! Synd att ni inte bor närmre varann eftersom ni väntar bebisar båda två!;-)

  Kramis på dig sötis!

  Sofia

 12. Karin Eriksson says:

  Hej Helena!

  Vilket toppen fint hem du har och din familj!

  Jag och fotograf Olle Melkerhed arbetar med inredningsreportage
  för bl.a. Lantliv, Drömhus & trädgård, Plaza och Sköna Hem.

  Snälla du kan du inte höra av dig till mig! Vi vill jätte gärna
  komma i kontakt med dig.

  Ha det så bra, Karin

 13. Johanna says:

  Men vad är det jag läser?! Du får hälsa Johanna och GRATTA henne massor ifrån mig till bebis i magen!! 🙂 Hon får börja blogga så man kan skriva till henne. 🙂

  Oh vad mysigt att ha syster mammaledig samtidigt…!! Det vore nåt det. 😉

  Hur går det för dig? Inte långt kvar nu!! 🙂
  Kramar

Lämna ett svar