Betty 9 månader

Idag var det 9 månader sedan Betty föddes. Helt otroligt vad tiden går fort. Vår lilla busiga söta tjej!!!

124 (667x800)067 (652x800)086 (748x800)

Mellan 8-9 månader så har det hänt mycket med Bettys utveckling. Hon har verkligen fått en personlighet och det är så roligt att följa henne. Men hon är inte som alla andra bebisar...FÖRSTA TÄNDERNA har ju kommit nu och vanligtvis så brukar ju oftast de små nedre två framtänderna dyka upp först. Sedan de två övre framtänderna.

Men Betty hon har satsat stenhårt på att köra ”vampyr stilen”. Hennes första två tänder är nämligen HÖRNTÄNDERNA i övre käken!!! En tredje tand håller dock på att komma i nedre käken på ”rätt” plats. Det vore ju tråkigt om man skulle vara som alla andra, eller hur? 😉 🙂 Jag har inte lyckats få någon bild när de syns, men lovar att visa vår lilla farliga Vampyr tjej! Eller blir ni för rädda då? 😀

Själv så föddes jag ju med en tand. Sägnen säger tydligen att det är HÄXOR som gör det…en vampyr och en häxa i samma familj. Coolt! 😉

Den senaste månaden så har hon lärt sej att:

 • Klappa händerna! (och det gör hon väldigt ofta åt allt möjligt)
 • Vinka! (det gör hon bara när det passar henne)
 • Säga Mamma! (jag vet inte om det bara är lyckat, men nästan varje gång som man säger ”Kan du säga mamma?” så säger hon maaaamma och jag blir SÅ stolt) 🙂
 • Ställa sej upp i spjälsängen (från sittande)
 • Hon har även fått sina första TRE tänder denna månad! (de är på G i alla fall)
 • Dansa och skaka på huvudet med ett stort leende när musik spelas! (det är oftast en dans hoppandes sittandes på rumpan)
 • Stå helt själv när man släpper henne! (ja visserligen bara i 5 sekunder, men ändå!) 🙂

Sedan har hon kommit in i en känslig period igen och hon kan bli riktigt ledsen om inte mamma och pappa är mycket nära! Kan vara hemskt när någon annan ”tar” henne.

Hon har sedan hon var riktigt liten uppskattat när jag läst böcker för henne, samt sjungit. (Det minns jag mina söner inte uppskattade förrän långt senare). Jag tycker om att både sjunga och läsa böcker så det gör jag i princip varje dag för henne.

Idag åkte vi till stranden!

Idag åkte vi till stranden!

BARN är ju för härliga! Även andras ungar! 🙂 De berikar verkligen våra liv. Jag är så glad och tacksam över mina tre fina barn. Även fast man har blivit tokig på sönerna tuuuuuusen gånger och jag vet att jag kommer att bli lika tokig på min dotter. Ni vet, tjat tjat tjat. 🙂 Men den starka kärleken består. Min syster Jenny har tre fina barn som jag också tycker om så mycket -nä nu är det dags att träffas snart igen! 😀

093 (450x800)105 (450x800)127 (545x800)

IDAG PLASKADE BETTY I HAVET!

En helt annat sak! Gustav som är 13 år (ska börja i 7:an) hade två kompisar här hemma ikväll och jag gick in med nya sängkläder och påminde honom att byta. Vände mej sedan till hans jämngamla kompisar (killar) och sa: ”Ni är väl duktiga att bädda era sängar va?” Jag fick ett njaaaa…. till svar. ”Men ni brukar byta påslakan själva eller hur?” Nääää det hade de aldrig gjort!

NÄR fick era barn börja med att byta sängkläder själva? (Eller när tror ni att de kommer att få börja?) Jag minns SÅ väl när jag var 12 år och gick i klass 6. Vår fröken ville att vi skulle skriva om vad vi hjälpte till med hemma. Diska, torka bordet, tvätta fönster, byta sängkläder o s v

”Alla” tjejer i klassen hade bytt sängkläder själva flera gånger, dessutom verkade de stryka, laga mat och diska. Jag skämdes för att jag inte gjorde någonting hemma alls…Min mamma fixade t o m frukost åt mej en bra bit in i högstadiet…Erm. Så jag skällde ut min mamma lite smått för att jag var så ”bortskämd” och sedan fixade jag så att jag hade 2 diskdagar i veckan och min syster Jenny fick också två + att jag fick lära mej att byta sängkläder. BÄDDA sängen var förresten det enda som jag behövde göra hemma, ja förutom städa mitt rum. Min syster Jenny (som är 1 år och 9 månader yngre) tyckte att jag kom med väldigt DUMMA förslag! Ha ha ha.

KRAM

This entry was posted in Barn and tagged .

13 comments

 1. Therese - Lurans blogg says:

  Det är så underbart med de små… varje dag händer det något nytt! Betty är så söt. Min lilla Svea fick sina fösta tänder redan vid 4 månader, och sina hörntänder nu vid 1 och ett halvt 🙂 Trevlig helg! Kram

 2. Grodmamman says:

  Söt hon är! Våra barn fick första tänderna när de var 4-5 månader. Dottern som jag ammade fick fyra i underkäken innan hon vid 8 månader fick de första i överkäken.
  Här har barnen, snart 11 och 7 år, aldrig bäddat rent helt själva, men de har hjälpt till med kuddar och lakan. De får hjälpa till att ställa ner i diskmaskinen och lägga in kläder i garderoben. Försöker även få dem att städa sina rum själva. De får packa gympapåsar också. Annars skämmer jag nog bort dem ganska mycket med allt annat!:)
  Kram

 3. alegni says:

  jag tycker hon verkar rätt tidig med många saker, men det är säkert för att hon har förebilder i sina storebröder.
  haha, en häxa o vampyr i familjen – det är inte illa, det!
  våra grabbar var rätt stora när de började byta lakan själva, kanske runt 15. jag vet, jag har skämt bort dem…
  kram
  ingela

 4. Lotta says:

  Å vad söt hon är eran Betty!! Visst tycker jag de kan byta sängkläder..de kan inte mer än misslyckas. Jag har aldrig fått göra något hemma..men mina barn får hjälpa till med det mesta.
  Kram Lotta

 5. Moster/syrra Jenny says:

  Mosters sötnos redan 9 månader! 🙂 Vilken stortjej som har lärt sig så mycket nu! Vad kul! 🙂 De var ju så söta de där vampyr tänderna. 🙂 Söta bilder på prinsessan oxå! 🙂

  Vad härligt att ni tog en bad dag oxå! Skönt att komma ifrån allt skrapande och målande kan jag tänka!

  Jag kommer faktiskt inte ihåg att det var DU som införde de dumma tråkiga diskdagarna. Shit alltså, varför gjorde du det! 😉 Jag HATADE mina diskdagar. Jag fick ju dessutom börja ca 2 år före dig. Orättvist! 😉 Men det var ju mycket vi slapp göra och när jag flyttade hemifrån så fick ju mamma komma och visa hur man tvättade och allt sånt i början för det hade vi ju aldrig gjort.

  Jag brukar låta barnen få hjälpa till hemma. De har inget som de måste göra regelbundet. Men det blir ju saker ändå, plocka ur diskmaskinen, hänga tvätt, duka bordet osv.

  V och J (10½ år & 7½ år) brukar hjälpa till med sängkläderbyte för det mesta. De river upp kläderna och lägger de till smuts och sen så väljer de sängkläder och sätter på örngottet själv. Påslakanet brukar vi hjälpas åt med. Är de inte hemma då jag ska byta så gör ju jag allt.

  Ja, nu är det dags att träffas igen. Snart börjar jag ju jobba och Nellan ska in på dagis. Men det är ju några veckor till innan dess. Vi får bestämma något snart. 🙂

  Kram kram

 6. Lillasyster/Moster Jossan says:

  Byta sängkläder när man är liten? Diska? Städa? Vad är det? Vilka gör sånt? 😉 Mohahahaha ha. Jag vet att ni systrar tror att lilla sladdisen jag inte gjorde sånt, men det gjorde jag visst det. Eller diska kan jag aldrig minnas att jag gjort faktiskt. På min tid hade ju mamma och pappa diskmaskin..hehe! Det var väl därför jag tyckte det var så roligt att handdiska när jag flyttade hemifrån. 😀 Jag fick iallafall INTE ta in några kompisar om jag inte hade städat rummet. Renbädda gjorde jag oxå, vet inte när jag började men ett tag tyckte mamma att jag renbäddade för ofta iaf, för då sa hon till mig att man kunde ha sängkläder längre än så. Hmm. 😉

  För övrigt så ligger det här inlägget i min 5-i-topp! 😀 Söta, duktiga Betty! Fast att hon har kommit in i en känslig period ”igen” kan jag inte hålla med om. Hon har då alltid grinat när vi har tagit upp henne iaf (eller bara råkat prata med henne). Om ni är med är det ju lite annat, då är hon trygg, som på båten. 😉

  Nu ska jag gå upp och väcka Jullan som sov här inatt. Pssst! OBS! Säng inget till Jenny att hon sover NU för då tror hon bara att hon var vaken länge igår kväll och då kanske hon aldrig få komma till moster igen. Men om du nu säger det så kan du säga att hon inte satt vid datorn efter halv tolv iaf, då kanske hon blir lite gladare! (Vi spelade poker och Jullan kom på andra plats av tre…nybörjartur!)

 7. Johanna UNG 2BARNSMAMMA says:

  Hon är juh så söt lilla Betty!!!
  Och vad duktig ni är med all renovering! Superfint allrum dessutom. Det ser så mysigt ut hos er. 🙂

  Din lillasyster Johanna känner jag igen, kan det vara så att vi gick i Fagerviks skola tillsammans eller är jag helt fel ute då? 😉 😀

  Ha en toppendag!
  Kramar

 8. Jenny says:

  Hej Helena!
  Betty är den sötaste lilla 9-månaders tjejen i heeela bloggvärlden! Vilka charmiga o fina bilder ni knäpper på henne:)

  Kramis Jenny

 9. Sofia says:

  Din dotter är bedårande som sagt! Njuuut, snart är hon 14, snor dina kläder och smink och tror att hon egentligen är 25, hihi!! Men det är mysigt oxå, Julia och jag har en väldigt bra mor och dotter-relation och det kommer ju du och Betty oxå få:-)) Kramis Sofia

 10. Lillasyster/Moster Jossan says:

  Johanna! Joo, det stämmer! Du gick väl en årskurs under mig va? 🙂 Hette vi inte Johanna S båda två till och med? 😀 Minns att du hade så vackra blonda lockar! Fuskigt för oss råttfärgade plattisar. 😉

 11. Johanna UNG 2BARNSMAMMA says:

  Hahaha…stämmer bra det både att jag var ett år yngre och hette Johanna S. 😉 Oh gud så less jag var på dess lockar..ville hellre ha rakt osm alla andra. 😉

  Allt bra med dig nu för tiden?? 🙂 Kul att kika in i en blogg man gillar och hitta kändisar. 😀

Lämna ett svar