Jobbig renovering & gullig bebis

269 (450x800)259 (450x800)

RÖDA VINBÄR

Betty (snart 9 månader) tar det lugnt och känner ingen stress för att gården ska renoveras. Här satt hon idag och myste vid sin favorit buske.

249 (450x800)250 (450x800)

251 (450x800)252 (450x800)

Ihhhh lite surt och många fina miner! 😀 Men hon kunde inte låta bli att äta fler.

263 (800x450)

254 (450x800)224 (450x800)

Men det gick inte att lämna henne där för hon har inte riktigt kläm på vad som är ätbart och inte… 😉 GOSUNGEN!!!

Jocke skrapar för fullt på huset och jag skrapar/målar när Betty sover. Ni kan ju förstå att städning/tvättning o s v inte är så prioriterat just nu, så kommer ni och hälsar på så får ni stå ut med lite stök. Ha ha ha.Tvättstugan kan man ju låsa! 😉

Själva målningen går ju fort. Tänk om man bara skulle måla om huset! Vi målade framsidan på 2½ timme och då var Jocke själv sista timmen, eftersom Betty vaknade. Skrapningen är klar på gaveln nu, så nu är det bara tvättning och sedan kan vi måla ett varv där också.

Denna gavel är nu färdigskrapad och redo för att målas snart.

Denna gavel är nu färdigskrapad och redo för att målas snart.

Ni ser vart de tidigare 2 fönster satt, där i mitten? Där fönstren sitter nu satt de faktiskt ursprungligen. Förutom att det vänstra fönstret längst ner var en grovingång och alltså en dörr…men det var länge sedan som den togs bort. 1940 talet skulle jag tippa på.

Allt ska förstås målas ett andra varv. Men först så ska fönsterfodren få tillbaka sin ursprungliga form. En midja ska dit, samt en sockelbräda längst ner.

Fasaden blir ljusgul, med vita snickerier.

Fasaden blir ljusgul, med vita snickerier.

Farstukvisten är snart helt färdigskrapad. Den ska delvis repareras där virket var dåligt och sedan ska den målas VIT. Men självklart ska den få behålla sin form som en har haft sedan huset byggdes. Vita ska även knutarna samt fönsterfodren bli.

PUST!!! Har jag någonsin sagt att renovering är kul? Då tar jag tillbaka det. 😀 Jag är SÅ less på att skrapa och skrapa. Jag t o m drömmer om det. Skönt att vi insåg vår begränsning och endast bestämde oss för att göra klar TVÅ sidor denna sommar.

KRAM på er och TACK så mycket för alla söta ord ni skriver här. Ni är SÅ gulliga!!!

10 comments

 1. Linda says:

  Helt makalöst söta kort på din goa bebe!

  Bodde jag närmare skulle jag hälsa på, du verkar vara en rolig tjej. och ert hem kommer att bli superfint när det är klart….. håll ut!

  Kram Linda

 2. Lillasyster/Moster says:

  Hahahahaha, vilka fina kort! Jag ropade hit Henke på en gång så att han fick se när Betty åt rödvinbär. 😀 Snygghönan! Kul att se husets färg oxå, det blir ju skitbra det där! Skönt att ni bestämt er för två sidor bara.
  Alldeles nyss satte vi upp fondväggstapeten som vi köpte igår. Hmm, vet inte riktigt om det blev bra… :-S Det är jäkligt svårt att se en helhet när man står där på affären. Tapeten är jättefin, vet bara inte om den passar till våran soffa som ska stå framför den. Vi satte upp en rulle, sen var det tänkt att vi skulle dra dit soffan och se hur det blev, men Henke P är uppe från Sthlm och ringde och bjöd på grillad korv istället. Nu? 😀 Jag ska ju upp 6:00 i morrn så jag stannade hemma. Vi valde iallafall en ur Boråstapeters kollektion igen.

  Nej, måste gå och titta på väggen igen…kramen!

 3. alegni says:

  åh, jag lider med er, för det är inget litet hus ni har att skrapa! vi har samma jobb framför oss nästa år. jag våndas redan…
  hon är så bedårande, er lilla vinbärsgumma!!
  kram
  ingela

 4. Sofia says:

  Jättesötis Betty!!:-) Men vad snyggt det kommer bli när ni är klara, du får tänka så:-)) Men det kan ju kännas tröstlöst ibland, det förstår jag! Tävling hos mig om du har lust:-) Kramelikram Sofia

 5. Helena says:

  Tjena sis!
  Ja visst såg hade hon snygga miner?! hahaha

  Vi måste ju komma och hälsa på och se hur det har blivit med tapeterna + fonden. Spännande! 😀
  Vi har ju varit typ NOLL sociala senaste veckan. Har inte ens lämnat byn för en tur till stan… Men yr.no säger att det ska fortsätta vara fint väder idag och i morgon så då kan vi nog måla på väggen en sväng idag.
  Sedan ska bron få bli vacker! 🙂

  Puss & Kram

 6. Jenny says:

  Hej Helena!
  Nämen gud vad söt hon är lilla Betty, superfina bilder på hennes närkontakt med vinbärsbuskarna:)

  Vad duktiga ni är som sliter med skrapningen o målningen nu i sommar! Klokt av er att bara ta två sidor nu..man ska ju inte jobba ihjäl sig!

  Näe, nu kallar gräsklipparen på mig, får passa på medans solen skiner!

  Ha en bra dag,
  kram Jenny

 7. Lillasyster says:

  Näää! Fondväggen kan ni inte komma och titta på för idag ska vi tapetsera över den! *skrattar* Det blev inge bra så det ska vara den vita tapeten överallt istället. 😀 Fin tapet, men inte hos oss. Kramen!

 8. Kamomilla says:

  Ja du, det är ett himla projekt det där som jag inte avundas… Vårt hus ska målas nästa sommar, det är bara grundmålat. Vi slipper ju skrapandet då, så det är ju enkel match jämfört med ert jobb!
  Jag lyfter på hatten för er flitiga arbetsmyror!

 9. ♡ MammaRussin says:

  hej söta..

  så gullig betty är när hon sittr där bland alla röda bär.. 🙂 ojoj, ja ni har då och göra.. jisses vilket förarbete.. men det kommer ju bli så fint.. roligt att se hela huset utifrån..:)

  hoppas ni mår fint, kramar

Lämna ett svar