Ägg från våra höns

019

God morgon, hoppas ni har vaknat på rätt sida och fått en lång härlig frukost.

Här hemma har det varit  en lite upp och ner morgon. Flöt på bra med frukost och påklädning och tofsar i håret. Kommer på förskolans parkering och släpper ut Betty med ryggsäck och packning och ska släppa loss Tyra, då har hon kräkts… Visserligen inte alls mycket och mest snor/slem inte det där matiga. (Ja jag vet härlig info.) Men jag kan ju inte lämna henne på förskolan ändå. Och när jag säger det till Betty så börjar hon att böla för hon har ju längtat efter sitt dagis efter att ha varit sjuk och hemma i mer än en vecka. AH!!!

Jag beslutar mej för att springa in och lämna Betty bara och det var ok för personalen (fast de såg lite skeptiska ut och det kan jag förstå). Tyra, Meya och jag åkte hem och Tyra verkar hur frisk som helst så jag håller alla tummar och tår att det bara var en förkylnings-kräks. Hon kan ju göra så ibland när hon har mycket hosta.

016

Nu ska jag koka ägg från våra kära Hedemorahöns. Är så glad att vi bestämde oss för att skaffa höns för snart 3 år sedan. Jag skulle vilja ha ännu flera hönor. 🙂

KRAM

 

6 comments

 1. catharina says:

  Men åh! Jag vill också ha höns. Nu när vi äntligen har flyttat till en gård så kanske det kan bli verklighet. Berätta mer om hönsen, hur många har ni? Är det mycket jobb? Går de lösa? Hur ofta måste man mocka? Kram!

 2. Anna Sjödin says:

  Hej helena!
  Denna kommentar passar inte in på detta inlägget,men skriver här så är det kanske större chans att du ser det.Vars har ni köpt/fått tag på den underabara sekeskiftsöppenspisen??

  Mvh
  Anna

 3. Helena says:

  Anna: Du kanske menar vår kamin? 🙂 Den är nytillverkad efter en sekelskiftesmodell och köpt på Eldstaden i Sundsvall. Både vacker och funktionell. Kram/ Helena

 4. Helena says:

  Catharina: Klart att ni ska ha höns! 🙂 Det är SÅ underbart att hämta färska ägg. Dessutom så är det mycket trevligt att ha de lösa ute på gården om sommaren. En rovfågel dödade ju dessvärre en av våra tuppar i somras, så vi får nog vara mycket försiktiga om vi ska ha de lösa. Plus bygga tak på hönsgården.
  Vi har 8 hönor och en tupp, men skulle gärna ha fler, så jag hoppas på kycklingar. 🙂
  Mat från granngården, vatten och matrester från oss får de varje dag. Vi städar ur 1gång/vecka tror jag och har en mer grovstädning emellanåt. De är väldigt lättskötta!
  Vi har bara haft Hedemora (som ska vara mer tåliga mot kyla) så jag kan bara prata om den rasen, men den är kanon! 🙂
  Kram /Helena

 5. Catharina says:

  Ja men det måste vi ju nästan ha nu! 🙂 Jag är sugen som sjutton! Jag måste ju ändå fodra hästar så då kan jag ju lika gärna fodra några hönor också! 😉 Går hönorna ute på vintern också? Tack snälla för svar! Kram!

Lämna ett svar