Glimtar från det lilla allrummet

I går så målade jag mitt pelarbord, blev ganska bra, men jag måste måla minst en gång till. När jag ändå var i farten så målade jag ett till varv med färg på räcket i trappan också. Ett himla jobb att bara göra rent…kändes som att ingen hade gjort rent det på ca 100 år…Kanske stämmer också? 🙂 Jag kvistlackade bara kvistarna, precis som jag har gjort med all pärlspont, men efter första strykningen med färg så var det vitt där jag hade kvistlackat och gult på all övrig plats. Så det var bara att kvistlacka på allt trä.

När jag var klar med det så satte jag igång att klippa Linus (min 16-åring), har lite ont i axlarna idag…

Vi har frilagt timmerväggen på två platser i vårt hus. Ett ställe är köket och det valde vi att måla vitt (har tidigare visat bilder) och en vägg i allrummet, där jag tror att jag vill lämna det som det är. Ångrar man sej så är det ju bara att måla vitt! 🙂

Allrummet är det sista rum vi har kvar att göra i ordning (förutom hallen och förrådet då) och vi har inte skyndat på. Lister fattas, färg ska dit och golvet ska slipas. Helt underbart golv i detta hus!!! Älskar de breda golvtiljorna. Tänkte visa lite glimtar från allrummet, jag tror att det kan bli riktigt mysigt!

Pelarbord

Pelarbord

Pelarbord, timmervägg och pärlspont! 🙂

Pelarbord

Pelarbord

Pelarbord och breda (oslipade och osopade) härliga golvtiljor!

Räcke, som ska målas flera gånger till.

Räcke, som ska målas flera gånger till.

När allrummet är färdigt så kommer fler bilder. Även före och efter bilder.

Pelarbord i allrum

Pelarbord i allrum

Pelarbordet i en annan vinkel. Här ser man taket och även tapeten från Laura Ashley.

Närbild på tapeten från Laura Ashley

Närbild på tapeten från Laura Ashley

Älskar den tapeten!!! Jag är väldigt nöjd med alla tapeter som vi har valt faktiskt. Kommer att visa fler tapeter i ett inlägg längre fram.

Jag kan se mej sitta i soffan med min kärlek, titta ut genom det lilla fönstret ner på gården, se hönsen picka omkring och dricka ett glas rött. 🙂

Måndag och solen vill komma fram. Härligt! Betty och jag ska ta en långpromenad idag.

Ha det bra!

/Helena


5 comments

 1. Lotta says:

  men vilka fina bilder du visar.Blir så sugen på att se mera!!! Ni verkar bo i ett jättefint och charmigt hus…det skulle jag också vilja-men det är rätt dyrt här i Stockholm. Och jag väntar fortfarande som många andra min Lotto-vinst 🙂
  Jag är också ny i blogg-världen och fattar inte alla finnesser…försöker klicka och klicka men fattar inte riktigt allt! Vi får ge oss tid!
  vad lycklig jag blev att du har länkat mig, tack tack – jätte kul att du tyckte om min blogg! Känns så kul att få feed-back. Det förstår man bättre när man bloggar själv, eller hur!
  Jag kommer igen till din sida, ska bli kul att se mer om erat hus!
  kramar,Lotta

 2. L-L says:

  Vilka underbara bilder! Det låter jättefint oxå = )! Vad kul att få bli länkad till = )!

  Kram L-L

 3. Jenny says:

  Hej Helena! Vad roligt med en ny blogg, hittade hit via Vita Nyanser! Vilket härligt hus ni verkar ha..älskar de fina tapeterna man ser på några bilder:)

  Kikar snart in igen:)

  Kram Jenny

 4. Marie says:

  Hejsan!

  Vilket härligt hus ni har och den där tapeten är ju alldeles underbart fin.

  Har plockat bort att man måste ha googlekonto hos mig nu, men jag fick allt din kommentar så du gjorde rätt, hihi. Blev så trött för några veckor sedan när jag hade fått flera anonyma ”elaka” kommentarer att jag då valde att ta bort att man kunde kommentera anonymt. Men nu kan alla kommentera igen, vi får väl se hur det går!!!

  Ha en bra dag! Kram Marie

 5. Hans says:

  Jag saknar som vanligt lite mer översikts bilder istället för bara detaljbilder. Jag vill se helheten också! 🙂
  Annars är det jättefint, vilka fina tapeter!

Lämna ett svar