Vi har tjuvstartat lite…


…med att julpyssla! Ja jag älskar ju julen och allt mys som hör till. Men att börja redan 2 veckor innan 1 advent är kanske lite väl tidigt,även för mej. 🙂

Jag skrev ju tidigare om att vi har fått två förfrågningar och första förfrågan var från en lokaltidning (dagbladet) som ska göra en julspecial. Hon ringde upp mej och undrade om jag var intresserad av att vara med. Jag bad att få återkomma, men bestämde mej ganska snabbt för att tacka ja. Jag kände först att…jag inte hade så mycket att komma med. Jag tycker ju att alla andra har så julfint hemma och jag är ju ingen såndär fantasifylld ”pysselska” ju. Men nu känns det bara roligt och jag hoppas bara att hon hittar nåt att fota… På torsdag kommer hon så det är ju därför ljusstakar och stjärnor och tomtar och grejs har fått invaderat vårt hem redan nu.

Andra förfrågan kom på mail och det var lite speciellt. Det var från ett TV-bolag som undrade om de fick HYRA VÅRT KÖK. De skulle spela in två nyårspromgram med Tina Nordström som skulle laga mat och de var ute efter ett lantligt kök. Lät väl kul va? 😀 Jag tycker visserligen att vi både har ett stort och fint lantkök, men hallå….det borde finnas massor av liknande/dyrare/finare i Stockholm!? Så jag mailade glatt tillbaka att det lät jätteskoj -men du vet att vi bor i Sundsvall va? Hon svarade då: ”Va synd! Annars hade de varit ett alternativ.” Mycket smickrande var det iaf. Jag hade gärna smakat på Tinas mat. 😀

”Hej Helena. Kan inte du tipsa mig om vad du gör med mossan och barret som du och Betty plockade här om dagen? Jag har själv vart ut och hämtat lite av varje, och pyntat en sån här ”bur” och börjat på en krans men sen har jag kört fast. Men det är väl mkt för att man inte vill pynta 100% juligt redan nu också. Men som sagt vad har du för fiffiga ideer? =)
Kram Ida C”

Det blir enklare om jag svarar på den kommentaren här Ida! 😀 Så här jag har hittills gjort (utan att bry mej om att vara för julig):


Mossa på brickan med ljuslyktor eller karaffer (eller vad man nu vill ha) gör det hela mer mys-juligt tycker jag.


Jag tycker att det är så fint med små minigranar inne. Att bara ha som de är eller kanske knyta band i? Jag tror jag måste hämta in fler än dessa två! 😀


Jag satt även ner min halvdöda blomma plättar i luften tillsammans med en julkaktus som just börjat blomma och mossa såklart! 🙂 En liten tomte tittar fram.

Granris ska även få hamna kring en större modell krans som jag hade tänkt att hänga upp inomhus -förmodligen mot den vita timmerväggen. Sedan har jag ritat på ett stort hjärta som Jocke har fått fixa till mej…ska visa sedan när den är färdigmålad!

Om jag är färdig med julpiffet? NÄ! Röda äpplen, lite band och hyacinter ska handlas och sedan får jag se om jag hinner baka nåt innan torsdag, annars finns det som tur är andra som bakar som man kan köpa på ICA har jag hört. 😉

Visst är det HÄRLIGT med alla julförberedelser? 😀 KRAM

12 comments

 1. Eija says:

  Hej Helena!
  Vad kul med reportage, ni har ju ett så fint hus så det kan du mycket stolt visa upp! Snälla säg bara till på bloggen när reportaget publiceras så jag kan skaffa tidningen, Sundsvallstidningar är inget jag brukar läsa i vanliga fall utan det blir lokalblaskan. Va synd att vi inte såg Tina i ert kök! Det hade verkligen varit askul!
  Ha en rolig kväll och förresten, ditt julpynt är toppenfint och det kommer inte en dag för tidigt på bloggen!
  Eija

 2. Sofia says:

  hej vännen!! long time no seen, men det är mkt nu, phu!! vad skoj att få så många creddiga förfrågningar, men det är ju inte så konstigt med ert fina hem!! vilken fin header du har gjort oxå, me like!:-)

  ha det gott!

  kraam s.

 3. Johanna says:

  Hej!
  Ja, visst är det härligt att äntligen få börja pynta lite 🙂
  Och klart att de ville vara i erat kök- det är ju verkligen hur fint som helst!
  Ha det gott!

 4. sandra says:

  Vad roligt med reportaget! Själv väntar jag nog lite med julpyntet men funderar på att baka lussekatter i veckan 🙂 Kram!

 5. CiliaH says:

  Åh vad du gör det fint. För att inte vara någon pysselska tycker jag du pysslar loss rätt rejält 😉 Jag försöker hålla mig två veckor till innan jag ska börja fira orgier i julpynt igen. Fast jag går och kikar på lite nytt i butikera 🙂 Vi får väl se om något får flytta hem till oss!

  Kram

 6. Min plats i solen says:

  Oj, vad det händer grejer hemma hos er! 🙂 Roligt med reportage. Lycka till med det. 🙂 Trist att det inte blev något med Mat-Tina men roligt att ha blivit tillfrågad och vem vet, det kommer kanske andra chanser. 🙂

  Visst är det skoj att julkänslorna börjar rulla in nu och att det är het ok att börja julpyssla lite nu. Det är ju faktiskt inte så långt kvar till 1:a advent nu.

  Ha det så bra du pyssliga bloggvän och ta hand om varandra.

  Kram Lotta

 7. Ida C says:

  Tack snälla för alla bra tips! Så lyckat att du fick en anledning att gå ”all in” med julpysslet för ett repotage precis när jag frågade om tips =). Tycker ju du är en riktig pysslerska ja! Nu kan jag inte hålla mig längre med julpysslet! Blev muffins med pepparkaka i idag och en hjärtljusstake tändes iaf.
  Kram Ida C

 8. Millan says:

  Jag har en liten idé om du vill pynta med mossa. Leta upp två lådor i lagom storlek. Klä dem med mossa och knyt röda sidenband om dem så ser de ut som julklappar. Jättefina att ha på yttertrappen.

 9. alegni says:

  vad spännande med alla förfrågningar du får, helena! fast klokt av dig att inte nappa på alla, så du blir för stressad med allt du har runtomkring dig ändå.
  vad fint du pyntat med mossan – jag ska nog knycka din idé bara jag hittar mossa under all snö vi fått.
  kram
  ingela

Lämna ett svar