Vi har kycklingar -Hedemorakycklingar

Tänk så söta de små är! 🙂

Nykläckta Hedemorakycklingar

Nykläckta Hedemorakycklingar

Om jag backar tillbaka från början så köpte vi Hedemorahöns och en tupp försommaren 2010. Tyra var alldeles nyfödd och Betty var 1,5 år.

Vi hann få tre kullar med kycklingar, men tyvärr så kom en rovfågel och dödade vår kära tupp Evert. Då fick ungtuppen Lemmy ta över (sista kycklingen som vi fick). Vilket han gjorde sådär…men det blev bättre och bättre iaf. Men…nä. Inte en kyckling har blivit till sedan han kom. Vissa av våra hönor har ruvat, men äggen är obefruktade. Han parar sej aldrig med dem… Tydligen så är det inte ovanligt att vissa tuppar blir sterila. Vi har en sådan iaf. Snygg och snäll -men det blir inga kycklingar.

Igår så tog Jocke ut en halv dag och vi åkte på en miniresa med barnen. 🙂 De tyckte att det var mycket spännande att åka till Hemsön. Man får ju åka färja över med bilen och allt. På gården där ”våra” kycklingar skulle finnas, så fanns det många olika sorters hönor och även kossor med kalvar -så det var mycket att titta på för barnen. Och oss. 🙂 Vi köpte med oss 6 stycken nykläckta kycklingar och 1 tupp. På vägen hem så svängde vi in på donken i Härnösand och käkade så det var mycket nöjda barn när vi kom hem.

På väg över till Hemsön

På väg över till Hemsön

bild 3

Så här bor kycklingarna nu! I köket under en värmelampa. Snyggt va? 😀 Det är faktiskt det nyaste inom inredning. Visste ni inte det?  RÖTT porrigt ljus och nykläckta kycklingar… hahaha

Eftersom de inte har en mamma så måste de bo varmt och dragfritt den första tiden.

6 stycken kycklingar. 2 st svarta. 1 grå. 3 st gul/beige. Bara att hålla tummarna för att det inte är allt för många som blir tuppar.

126

 

Tyra & Betty

Tyra & Betty

 

150

158

Betty är helt förtjust i alla hennes djur och hon säger att hon är så glad så glad så glad. ”Här inne är jag glad mamma” och visar på hjärtat. ”Tänk att vi har höns, kanin, katter och kycklingar nu!”

Man blir ju helt lycklig själv som mamma ju. 

Tyra säger…inte så mycket. Hon vill gärna vara med och mata/klappa och sköta. ”ÅH så söööta!” säger hon. Men hon vill inte gärna hålla i, likadant med Knut -kaninen. 🙂

Meya är lite rädd. 😀 Hon vill absolut inte hålla i, men kan kolla lite och kanske klappa. Men helst bara vara med titta på. Hihi.

Lämna ett svar