Veckan som har gått

Den allra första veckan som fembarns mamma och trebarnspappa. 😀

Nyårsafton -lilla Meya föds hemma i badrummet och alla skjuter raketer för att fira det såklart! 😉 Döttrarna sover hos farmor och farfar och Jocke och jag på Förlossningen. Eller nä jag sover inte ett dugg, jag är hög av lycka!!!

Nyårsdagen -Vi bestämmer oss för att sova en natt på Vårdhotellet. Jocke åker hem och städar, samt hämtar döttrarna. Vi (eller snarare Meya) får besök av farfar och farmor, moster Jenny med familj och moster Johanna med familj. Jag sover i princip ingenting under natten.

Farmor Agneta med sitt yngsta barnbarn

Fyrtal i tjejer! 😀

En stolt farfar Tommy

Nelly ville också hålla sin nya kusin

Moster Johanna (som egentligen inte ville vara med på bild, men denna var väl ok ändå?!) håller lilla Meya

Theodor var nyfiken på sin lilla kusin

Måndag -vi åker hem! I bilen på vägen hem så ringer Sundsvalls tidning som har läst min blogg och vill träffas för att skriva om hemmaförlossningen. Jag kunde bara se fram emot att få sova just då så jag sa att jag vet inte om jag orkar! Vi kan väl höras på onsdag så får vi se. Gud så skönt att vara hemma. Sover en stund på dagen. På kvällen så får vi besök av faster Johanna med familj -de ska bila hem till Uppsala och vill passa på att träffa lilla kusinen innan dess.

Söta kusin Selma var väldigt intresserad av bebisen. Halva faster Johanna är med på bilden. 🙂

Kusiner! Betty längst fram, Sixten, Elvis och Selma. Å jag och Meya.

Martin (Jockes syster Johannas sambo) & Meya

Elvis ville hålla sin lilla kusin

Sixten & Meya

Selma kunde inte slita dej från bebisen. Jag tror att hon vill ha en egen lillasyster minsann! 😉

Tisdag – Vi har en tid på sjukhuset för PKU prov samt kolla hörseln på Meya. Jocke och jag packar in våra tre döttrar och kommer ”bara” 10 minuter för sent. Hörseln var bra.

Onsdag – Jocke, Tyra och Betty går ut och leker i snön. Meya och jag står inne och tittar ut på när han drar dem i dubbelpulkan som de fick i julklapp. 🙂 ST ringer och vi bestämmer att vi tar intervjun på telefon, sagt och gjort.

Torsdag – Vi har läkartid på sjukhuset för Meya. Betty och Tyra hänger med och springer fram och tillbaka i korridoren medans vi väntar. Vi var ”bara” 15 minuter sen. Allt ser så bra ut och hon hade t o m gått UPP i vikt. Visserligen bara 33 gram, men ändå. Skönt att amningen funkar! Jag tar bilder till artikeln och skickar till ST.

Fredag – Jag skriver på Förlossningsberättelsen som tar nästan hela förmiddagen -med några avbrott! 🙂 Vi åker hem till min systerson Victor som fyller år. Mormor och morfar samt Linus och Gustav träffar Meya för första gången. Blir kvar och äter middag tillsammans med båda systrarna med familjer och vips så är klockan 19.30 och vi åker hem. Mina söner följer med hem, efter att ha varit hos sin pappa (och kompisar och flickvän) hela jullovet. 20120110-101544.jpg

Meya hos sin mormor

Lördag – Tyra, Betty och Jocke är ute och skottar. Jag packar ner Meya i vagnen (för första gången) och går ut jag också. Jag har inte varit ut till hönsen på länge (Jocke som skött det) och det var kul att se hur stor lilla kycklingen hade blivit, tråkigt nog ser det ut att bli en tupp… Jag tar en promenad med vagnen ner till postlådan/soptunnorna och Jocke drar tjejerna på Snowracern som Betty fick i julklapp. Jag klarar inte ens av en promenad på ca 500 meter -får skitont i svanken, strålar ner mot skinkan och får halta fram. Fogarna har alltså inte läkt ännu! 🙁 Vi åker till Birsta och köper en släpvagn till Hello Kitty bilen (typ Bobbycar) för pengar som Betty fått i julklapp. Vi åker sedan hem till min syster Johanna som fyller år. Linus och Gustav stannar hemma. Äter smörgåstårta och gräddtårta. Handlar på ICA på vägen hem med våra tre döttrar. Första gången som Meya är med på affären -hon är en vecka idag. 20120110-102531.jpg 20120110-102718.jpg

Min fina syster Johanna.
20120110-103808.jpg
Betty busar med Julia
20120110-104225.jpg
Tyra och Theodor

20120110-104529.jpg

20120110-105239.jpg
Victor spelar Wii

20120110-105729.jpg
Meya myser!

20120110-110016.jpg

Söndag – Vi kastar ut julgranen och städar ut julen. Denna jul var verkligen en riktig ”light-jul”. Eftersom jag inte mått bra så blev det inte alls samma julkänsla, inte samma pyntande eller nåt. Det enda som är bra med det är när man ska städa bort allt. 🙂 Ser fram emot nästa jul, då vi har en snart 1-åring, 2½-åring och 4-åring. Ja och även en 16 och 19-åring förstås.

Måndag den 9 januari – Skolan börjar! Vi går ut på gården och grillar korv. -10 grader. Jag har fortfarande ont i ryggen så jag vågar inte ta en promenad, även fast jag VILL! Det blir mer tvättat än vad det blir städat. Alltid nåt. Jocke och Tyra åker och handlar och Betty blir skitsur för hon ville minsann också med. Men vi hade bestämt att nu var det Tyras tur att åka själv med sin pappa.
20120110-110610.jpg

20120110-110809.jpg
Tyra och Betty mumsar på korv med bröd ute på vår gård.
20120110-111053.jpg
20120110-111206.jpg
Meya och Tyra somnade i sina vagnar.

Tisdag: Jocke skjutsar Betty till sin förskola här i området och Tyra till sin förskola i stan, efter jullovet. De går tis-tors 8.30-13.30 nu när jag är mammaledig. Fast den här veckan ska de bara gå 2 dagar har vi bestämt. Betty tisdag och onsdag och Tyra tisdag och torsdag. Sedan får vi se hur det blir när Jocke börjar jobba. Jag lär ju inte sitta och åka in till stan fram och tillbaka 3 dagar/vecka. Just nu sover Meya -gör hon annat gullungen!? I natt la jag mej 00.30 -ammade och lilla söt fick sova tätt nära mej (mys ju). Gissa när vi vaknade? 6.30!!! Vilket lyx med 6 timmar i sträck. Kaffe, bloggtid och en underbar tystnad. Jag njuter! 😀

Vi säger grattis till släkt som fyllt år:

1 januari -Mattis (sönernas kusin)

2 januari – Lars (syster Jennys man)

4 januari -Johanna (min lillasyster)

6 januari -Victor (min systerson)

HIPP HIPP HURRA!!!

20120110-111407.jpg

20120110-111552.jpg

Meya bjuder på ett litet smile!

20120110-111618.jpg

4 comments

 1. CiliaH says:

  Vilken första vecka! Blir alldeles matt bara jag läser om den 😉
  Söt är hon det lilla livet. Hoppas ni får en lite lugnare vecka nu 🙂

  Kram

 2. alegni says:

  heregud, jag blir nästan svettig av att läsa om meyas första vecka! hoppas ni hinner lugna ner er och njuta av varandra och alla era söta barn mellan varven. 🙂
  kram
  ingela

Lämna ett svar