Vardagsrum, finrum, salen, tv-rum, mysrum…

Vi kallar det för vardagsrum. Tror att han som bodde innan oss här kallade det för finrum eller nåt liknande. Han hade inte tv här, men det har vi. Detta rum är original i själva storleken, sedan har vi förstås både målat, tapetserat, dragit el, bytt fönster och slipat golv. Golvsockeln har inte kommit på plats än… 🙂

Jag har ju INTE prioriterat detta rum tidigare och det är ett STORT rum så det har aldrig känns mysigt. Snarare kalt. Jag vet inte hur många gånger jag har möblerat om, men det är MÅNGA. Jocke håller på att bli tokig på mej. 😉 Men nu har jag lagt ner lite själ och köpt gardiner, kuddar, pläd samt möblerat om lite igen… 🙂 Gardinerna gjorde SÅ mycket för rummets två fönster. Blev bättre när soffan placerades mer ut i rummet istället för när båda var längst bak mot väggen också. Tavlan som hänger över månbordet hängde tidigare i hallen. MATTAN som låg under bordet hade gjort sitt så den ska kastas. Det är fint utan också, men jag tror jag vill köpa en ny… Sedan är det en hel del annat som jag vill ska dit, bl a tavlor på de andra väggarna, men detta är en bra början tycker jag.

Vårt vardagsrum

Det vita bordet som står bakom soffan mot väggen tror jag att jag har missat att visa er?! Det är superfint nu när Jocke ifjol fixade brädor ist för den fula skivan som var på tidigare. Eller snarare tog bort den fula skivan och slipade fram samt målade brädorna som var under. Ska komma ihåg att visa sedan.

Mitt lilla olivträd växer! 😀

Dörrarna ska leda ut till vår framtida altan…så länge kan man tjuvtitta på sin karl som klipper gräset i bar överkropp. 😉

Bilder från Midsommar

Igår regnade det hos hos för första gången på…ja några dagar innan midsommar! Men idag skiner solen igen, men det är ingen vidare värme, 16 grader och snart är det juli…Hur har ni det där ni bor? KRAM på er och tack för att ni tittar in!

13 comments

 1. Katarina says:

  Här känns det som höst. Kallt och ruggigt! =(
  Vi bor också i ett timmerhus (byggt 1888) och vi kallar vårt vardagsrum för salen eftersom jag tycker att det passar i ett gammalt hus. Ert vardagsrum är iaf mycket finare än vår sal. Lister och socklar har ju en tendens att ”glömmas bort”, så även här. =)

 2. hos familjen vanlig says:

  Så fint och så härligt att ha ett rum som är stort nog att placera möblerna mitt i! Här är vi tvingade att ställa allt längs väggarna för att ha en chans för lite golvyta nånstans… Långa gardiner är snyggt och mjukar alltid upp ett rum så det var nog ett bra drag.
  Här skiner solen idag så jag ska ta en tur med barnen till västernstaden High Chaparall, hoppas ni oxå får en bra dag.
  kram j.

 3. Johanna says:

  Va härligt med ett så stort vardagsrum! Konstigt att vissa rum bara är svårare att få till än andra. Ser jättefint ut, och med dörrar som leder rakt ut i trädgården-underbart!
  Vet inte hur många gånger vi möblerat om vårat ”storarum” som vi kallar det, sen vi flyttade in år 2000.
  Har aldrig tyckt det blivit bra förrän nu senaste gången förra året. Äntligen kan jag trivas i detta rummet!
  Och du, tack för solen du skickade hit och fina kommentaren inne hos mej! 🙂
  Kram

 4. Sandra says:

  Ni har ett jättefint vardagsrum! Skulle också vilja ha ett lite större vardagsrum, plats för lite mer vilda lekar för pojkarna 😉 Fast stora rum är ju inte alltid helt lätta att möblera..

  Kram

 5. Millan i Skåne says:

  Vad mysigt ni har det i rummet. Vi har oxå ett finrum/tvrum/allrum i vår skånelänga. Jag har satt soffan lite mitt i rummet och bakom den har jag ett litet serveringsbord samt lådor med sonens leksaker. Sen har jag en hörna med läsfåtölj och ett stort matbord som vi använder när vi har gäster. Det är svårt att få det mysigt när man inte vill ha för mycket saker i rummet. Men jag harhittat en snygg tapet i grått med medaljonger i svagt silver som gör att rummet ser hemtrevligt ut. Vädret i Skåne har varit uruselt i juni månad. Kallt o regnigt. Men nu vänder det snart;)

 6. A House With A View says:

  Verkligen suuuuuuupermysigt och fint vardagsrum! Vad snyggt med gardinernas färg, bryter av jättefint mot övriga färger i rummet! Och söööötaste månbordet gör sig såååå bra vid väggen!!! Alltid lika kul när du visar bilder från ditt fina hem – uppskattas:))

  Stööööööööööööörsta helgkramizen från aka

 7. Helena says:

  Millan: låter väldigt fint hemma hos dej tycker jag. Det är så mysigt i Skåne! 🙂
  Ja nu får vädret vända och värmen komma. Ha en fin dag. Kram

 8. Ida says:

  Så fint det blev med gardinerna! Jättemysigt. Om du vill ha en ny matta kan jag rekomendera Ellos ryamattor. Jag har passat på att köpa den största med rabatt så istället för nästan 2000 kr har jag gett halva priset. Perfekt. De är riktigt bra, lätta att hålla rena och gosiga att gå på…

  Ha en skön helg! Kram

 9. Helena says:

  Hej Helena, det är strul med att kommentera på din nya blogg (som för övrigt har jättemycket fint som du gjort) så jag svarar här ist.
  Ja gungstolen hade min svärmor som barn, så den har hängt med ett tag kan man säga! 🙂 kram

Lämna ett svar