Vad är på gång?

Jag är ju en sån som älskar att skriva listor. Jag gillar känslan av att ha kontroll på vad som ska göras (eller inhandlas) och sedan bara kunna bocka av eftersom. Men min kära sambo tycker inte alls om att se allt som ska göras… han blir bara stressad av att se mina listor. 😀 Så jag försöker i smyg skriva för mej själv bara. Hahaha. Men här kommer den på bloggen, så får han väl låta bli att läsa just detta inlägg då.

Utomhus nu i höst:

 • Sista sidan på fasaden ska skrapas/målas o s v. Stor risk att det inte hinns med denna höst. Men vi jobbar på mellan spöregnen.

 • Sandlådan och gungställningen ska målas. Vit antagligen.

 • Det är bara enkelglas i fönstret i hönshuset så det måste åtgärdas. Belysning ska fixas + värme kanske?

Inomhus under vintern:

 • Måla klart pärlsponten i trappan samt räcket. Slipa/luta/olja den gamla trappan (ja jag har bestämt mej för att INTE måla den).Tapeter på en vägg.

Det fina gamla räcket måste målas klart och golvet slipas!

Trappan ska slipas/lutas/oljas

 • Slipa/luta/olja golvet i hallen samt allrummet

 • Göra klart allrummet med målning och lister.

 • Höga golvsocklar ska upp i vardagsrummet

 • Bygga en garderob i hallen

Här ska golvet slipas och en garderob byggas!

 • Trodde ni att köket var klart? Nej nej. 🙂 Ett skåp ska byggas (för att dölja kaffebryggare, micro osv)

 • Göra klart det sista i Tyras lilla rum

Utomhus när snön är borta:

 • Lyfta upp farstukvisten och fixa till det sista med den. Trappsteg, nya brädor där det behövs o s v

 • Göra klart fasaden det som är kvar.

 • Köpa och sätta upp hängrännor.

 • Fortsätta att måla ekonomibyggnaderna faluröda

 • Bygga altan/solterass

 • OM vi ska skaffa getter så är det en hel del att fixas med där också. 🙂

Jahapp bara det? Va lite. 😀 Nä vi kommer förmodligen inte fixa allt nu, men en hel del förhoppningsvis. Sedan är det en massor som behöver göras med tomten. När vi köpte huset så var det väldigt vildvuxet. Jocke röjde ner och vi grävde upp hela tomten runt huset. Vi skulle ändå gräva en brunn så då passade vi på att plana ut runt huset.

Augusti 2008 så grävdes det minsann!

Det gör ju att det ser väldigt kalt ut, nu när det bara är gräsmatta. Träd och växter behövs. Möjligt att vi kan påbörja något till sommaren. Sedan ska ju det grävas ut mer på framsidan av huset och grus/singel ska dit, flaggstång upp, växter och…pust! 😀 Men det blir nog inte till sommaren… 😀

I morgon så ska vi hälsa på min syster Johanna och på onsdag så börjar inskolningen för Betty -det ska bli så roligt att se vad hon tycker om det. Önskar er alla en FIN MÅNDAG!

15 comments

 1. Eija says:

  Hoppas han din käresta inte läser inlägget, det är ju en hel del! Men jag vet vad du pratar om för jag är likadan….försöker inte att stressa upp omgivningen och har nog lärt mej genom åren att inte gå igång på alltför många projekt samtidigt.
  Halleluja för ert trappräcke, kan ett räcke bli vackrare?

 2. Ida says:

  Åh jag älskar listor! De inbillar mig iallafall att jag har kontroll på saker och ting.
  Ser ut som att ni kommer hålla er sysselsatta ett tag framöver. 😀 Vi har också tusen saker på att-göra-listan. Man blir ALDRIG klar. Vårt närmsta projekt är att lägga in golv i vår entréhall. Till helgen hoppas vi detta ska bli gjort. Men så vet man aldrig med två små i huset. Men hoppas kan man alltid göra!

  Ha en toppen vecka!
  Kram Ida

 3. Ensamma mamman says:

  O jag bara älskar att skriva listor. Jag skriver listor nästan varje dag över vad jag ska göra. Helt underbart! De bästa av allt är känslan av att stryka saker man har gjort och se hur de minskar. Listor är toppen! Kram

 4. A House With A View says:

  Haha, känner igen mig med att lista upp allt som ska göras, hihi. Min lista var låååång innan sommaren började, sen ställdes makens sommarsemester in och .. ja, det blev som det blev, kan säga att jag suddat en hel del i almanackan, grrrr. Superfint trappräcke – avis 🙂

  Ha det så bra!

  Kraamizar aka

 5. sandra says:

  Vår list blir nog längre än denna om jag skulle skriva den, vi ska också antagligen gräva upp tomten.. Massa lera blir det då, usch när man har småbarn 🙂

 6. Marie says:

  Ha ha… det var ju inte så mycket! Men ni är ju energiska och hinner med mer än de flesta. Lycka till!

  Kram Marie
  PS. Jag kör numera också plankan… tack för inspirationen!

 7. Sofia says:

  ojojoj ni har lite att stå i märker jag, men det kommer ni fixa galant för det blir ju sååå fint allting hemma hos er! cred till er att ni hinner så mycket med 4 kids!:-) stora kramen s.

 8. razzel says:

  Jag tycker också om att göra listor, sedan kanske jag inte följer dem exakt men det är skönt att se lite struktur. Och kul när man hittar en gammal och kan konstatera att man faktiskt gjort en hel del sedan den skrevs..

 9. malin says:

  Ja jobbet med sin bostad tar verkligen aldrig slut!! Men du ser ut att ha det jättemysigt 🙂 jag blev helt tagen när jag såg den fina gunghästen vid trappan!!! Så fin!
  Listor är bra!
  Kramar Malin

 10. Min plats i solen says:

  Hej Helena!

  Åh, vad skönt att höra att jag inte är den enda att skriva listor. 😉 fast jag vara värre förr. Då var det listor till det mesta. Jag har lyckats skala bort det mesta av list-skrivandet nu. Fast julkortslistan och inköpslistan får allt vara kvar. 😉

  Det var en rejäl lista ni har att beta av, men så är det ju när man har hus. Listan med saker att göra i huset tar ju liksom aldrig slut. Neverending story. Och även om man veta tt man inte kommer hinna med allt man vill göra kan det vara roligt att se vad man vill göra. Ännu roligare är att spara listan och ta fram den ett par år senare och förvånas över en del av sakerna man ville göra, saker som aldrig blev gjorda och saker det är dags att göra om. 😉

  Ha en härlig kväll vännen! 🙂
  Kram Lotta

Lämna ett svar